hekko 27.11.2011 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Czy wjazd na działkę musi być zaprojektowany? Na czym to polega? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arancha 28.11.2011 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 U mnie jest wjazd na posesję z drogi powiatowej i ja musiałam robić projekt.Zamawiałam u osoby ,która projektuje takie wjazdy gdyż moja projektantka od domu nie miała odpowiednich kwalifikacji do zrobienia takiego projektu .Dołączyłam mapkę do celów projektowych a firma resztę formalności sama załatwiała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hekko 28.11.2011 15:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 A jeśli wjazd jest z drogi prywatnej, w której mamy udziały to coś zmienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frelka 28.11.2011 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 My też mamy wjazd przez drogę prywatną, ale ponieważ pierwsi się budujemy, to musieliśmy zrobić projekt zjazdu z drogi prywatnej na powiatową. W naszym przypadku pierwszym krokiem był wniosek o skomunikowanie naszej działki z drogą powiatową poprzez drogę prywatną.Potem wniosek o warunki budowy zjazdu. Następnie projektant, po czym uzgodnienie projektu.Wszystko to (poza projektantem) u zarządcy drogi.Dalej czeka nas starostwo powiatowe i uzyskanie pozwolenia na budowę. W przypadku dróg gminnych sytuacja podobno jest duuużo prostsza.A już na pewno masz super, jeśli droga prywatna ma już oficjalnie zjazd, wtedy wg mnie wystarczy pismo o skomunikowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 29.11.2011 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 post powyżej prawie wyczerpuje temat. Małe sprostowanie; dla dróg gminnych procedura jest taka sama jak dla dróg powiatowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 02.12.2011 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 zobacz tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts