Mwanamke 18.03.2004 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Hej, jako że jestem na etapie rozmów z wykonawcami zdobywam nowe- czasem szalenie interesujące doświadczenia. Otóż jeden z potencjalnych wykonawców przysłał swoją ofertę na kolorowej poczcie ( taki programik z ikonkami i papeteriami) - za każdym razem tapetka była inna O! Pomyślałam sobie - budowlaniec -artysta Nie powiem - zaciekawiło mnie ...ale po spotkaniu zostało lekkie zdziwienie - jakbym rozmawiała nie z tym człowiekiem . W następnych dniach znowu moje wrażenia estetyczne były dopieszczane przez kolorowe posty ale niestety zawartość mnie załamała Stylistycznie - owszem, ładnie, gładko ale otrzymałam stanowczą odmowę na prośbę o referencje ...no i czar prysł ! I tak sobie dumam - ma człowiek dobrą córkę albo żonę, która dba o "ładne" kontakty ale niestety - jak to u nas często bywa, jakość nie nadąża za wrażeniem .... pozdrawiam Mwanamke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 18.03.2004 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Nasz wykonawca zrobił nam b. konkretny kosztorys spisany długopisem na kartce w kratkę formatu A4. Krótko, zwięźle i na temat. Cena dobra, referencje dobre. Więcej do szczęścia nie było nam potrzeba. Pozdrowienia i powodzenia w negocjacjach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mwanamke 18.03.2004 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Ja juz mam parę kosztorysów i ten autorstwa wspomnianego wykonawcy był z niespodziankami , np nie było tam nic o robotach ziemnych i gdybym nie dopytała to bym się zdziwiła, że mam załatwiać ekipę do zdjęcia humusu itp. I na plaster mi laurki mailowe skoro merytoryka leży Swoją drogą co myślicie o zdecydowanej odmowie podania kontaktów do sprawdzenia rzetelności ekipy ? Bo ja juz oczami wyobraźni widze kolejne odmowy na postawione prośby - a skoro juz na początku to źle wygląda to chyba nie ma co brnąć dalej Dołoże jeszcze , że na umówione spotkanie pan raczył sie spóźnić ale to ja po kwadransie oczekiwania dzwoniłam z pytaniem co sie dzieje. Od razu to przełożyłam na spóźnialskość w robocie.... Właściwie to ów wykonawca ma tylko jedna zaletę - naprawdę atrakcyjna cena ( za bliźniak 2 x po 115 m kw, parter z poddaszem użytkowym ) po 18,5 tys zł za segment, ale czy to wystarczy ? A może ja marudzę ? pozdrawiam Mwanamke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 18.03.2004 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Oj.. wiesz co, nie idź na to.... Po miesiącu będziesz siwiuteńka i będziesz miała poważne problemy ze zdrowiem psychicznym.. Dla mnie jest jasne jedno: jeśli ekipa nie chce się pochwalić, co wcześniej robiła, oznacza to, że po prostu nie ma się czym chwalić.... Z takimi lepiej nie zaczynać... Jak można inaczej sprawdzić ekipę, jeśli nie przez obejrzenie ich wcześniejszych prac...? My z naszą ekipą umówiliśmy się na budowie, którą obecnie wykonują... A cena jest uważam całkiem normalna... Ja wolałabym dopłacić i mieć pewność, że wszystko będzie gut (no tak.. zaraz się zacznie, wiem, wiem, na budowie nigdy nie ma 100% pewności). Mwanamke, szukaj dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mwanamke 18.03.2004 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Szukam szukam , jasne że tak! szczerze mówiąc najbardziej mnie uderzyło, gdy w argumentacji odmowy podania kontaktów przeczytałam ,że wykonawca na szczęście ma w czym wybierać bo ma setki ofert od inwestorów , ja nie wiem na kolana pewni powinnam paść i błagać no rączki mi opadły .... Dla kontrastu w pamięci mam rozmowę z inną firmą- nader miła, konkretną i z odpowiednim podejsciem do klienta .... Ale całą historię wpisuję sobie do ciekawych doświadczeń na budowlanym placu boju , może pierwsza ale pewnie nie ostatnia pozdrawiam Mwanamke z zadatkami na "pierwszy siwy włoś na mojej skroni" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts