alerion1 28.11.2011 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Witam, w naszym domku chcemy zrobić wentylację mechaniczną.Otrzymaliśmy ofertę kilku firm i ku mojemu zdziwieniu obie proponują nam centrale o różnej wydajności.Kubatura naszego domu to 470m2, 180m2 pow użytkowej, wentylowane bedzie 20 pomieszczeń. Zapotrzebowanie mamy ponoć 400m3/h. I teraz pytanko. Jeżeli interesuje mnie Storkair aeris to który mamy wziąć? 350 czy 550??? Bardzo proszę o pomoc. Wiem, że czytając to forum możnaby zrobić doktorat z wentylacji ale cała budowa na mojej łepetynie i nie mam na to siły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 28.11.2011 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 (edytowane) weź 350 tylko sprawdź czy ze sprężem wydoli, możesz też wziąć większą będzie sobie wtedy leszczowo pracować o ile sterownik jej pozwoli, tylko że storki to drogi sprzęt i wcale nie lepszy od innych... Edytowane 28 Listopada 2011 przez kangaxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margula 29.11.2011 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Witam, ja również w tej sprawie chciałabym zapytać. Mianowicie, czy możecie mi polecić jakąś konkretną firmę od WM. Skoro storki drogi-fakt - to inne dobre rozwiązanie? Proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts