sviru 28.11.2011 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Witam wszystkich. Proszę o poradę. Dom remontowany. Instalacja grzewcza nowa na rurach PP alu + grzejniki purmo. Powierzchnia domu calego ok 250m2. Wylaczajac strychy i garaz i podpiwniczenie zostaje jakies 160m2 do ogrzania. W garazu zamontowany grzejnik jak i w piwnicy. Dach nieocieplony, stropy nieocpielone, dom nieociplony. Budynek stanal w 1980roku. Aktualnie staram sie dogrzewac piecem - nie mam sterownika i ustawilem temp. zasilania na kotle na 40-45 stopni. Podlogowka zakrecona, grzejnik w garazu i piwnicy jak i na najwyzszej kondygnacji zakrecony. Piec zjada 30m3 na dobe. temp w domu 14 stopni... na zewnatrz jeszcze nie ma mrozow a w dzien +5. Co jest nie tak? Czy to kwestia braku regulatora pokojowego i ciaglej pracy pieca? Przy taki zuzyciu nawet przy nieocieplonym dom i 14 stopniach to chyba troche za duzo... 70zl dzienie x 30 - 2100zl za 14 stopni w domu hmmmm.... Proszę o pomoc w srpawie regulacji pracy kotla jestem laikiem. Przymierzam sie do zakupu regulatora CALORMATIC 392F vaillanta. Nie wiem czy to dobry wybor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 28.11.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 tyle musi brać,musisz ocieplić budynek, albo pójdziesz w skarpetkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts