Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Totalnie szary dom

Recommended Posts

• Odpowiedzi 76
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A pamiętasz jakie to płytki?

Wczoraj próbowałam sobie przypomnieć, ale nic z tego nie wyszło. Dzisiaj poszło lepiej, to Azteca Elements R40.

Na elewacji mam zwykły nasz polski świerk , a nad stołem i w salonie lampy z marketu. Planowane były inne, ale wyszło jak wyszło:/

Edytowane przez Zakrzów

Hej Zakrzów.Twój domek wychwalałam juz w dzienniku ale tu mnie zaskoczyłaś lampami.Napisz prosze w którym markecie kupiłaś te przeźroczyste łezki. Ja gdzieś w sieci znalazłam taka pojedynczą i zastanawiam sie nad kupnem ale nie wiem jak z utrzymaniem czystości.Nie zbiera sie w srodku kurz? i co to za zarówka w nich jest - takie fajne maleństwo.... I jak juz tak pytam to zapytam jeszcze czym bejcowałaś czy lakierowałas tego świerka na zewnatrz przy oknach?

Lampy zakupione w Castoramie. Łezki z zewnątrz się kurzą, trzeba co kilka dni je przecierac. Natomiast w środku nie ma możliwości zbierania się kurzu, ponieważ są nagwintowane i przykręca się je do tego srebrnego patyczka. Żarówki ogólnodostępne, w normalnej cenie. Kłopot będzie, gdy rozbije się klosz, bo prawdopodobnie takiego nie dokupię. Będę miała pretekst do zmiany całej lampy :) Zakupiona była pod wpływem emocji, ale na razie nie żałuję, bo taniutka była. Wcześniej planowałam podobną, ale z 1 z przodu :D I kiedy już uzbierałam pieniążki to kupiłam w casto ...

Deski na elewacji malowane najpierw drewnochronem , a potem sidoluxem extra, kolorem złoty dąb. Idealnie zgrał się z kolorem okien :) No ale jestem przygotowana na to, że będą do malowania co drugi sezon.

Mebelki w pokoju syna jak i w sypialni, z tej samej firmy, są ok. Jak nowe!

Jedyne zastrzeżenie jakie mam to do biurka, które nie ma deski wzmacniającej od spodu i trochę się gnie lewa "noga". Rok temu to biurko było dostępne tylko na prowadnicach w komplecie z łóżkiem, co nam nie pasowało. W tym roku dzięki przedłużeniu jednego boku biurko jest niezależne od łóżka, a jednocześnie można je przesuwac nad łóżkiem, co nam bardzo odpowiada, niestety ten dorobiony bok gnie się do środka :(

Hej

Przylazłam za agalind ;)

Bardzo przyjemny domek. Najbardziej podoba mi sie łazienka szaro-drewniana i kuchnia z jadalnia i salonem. A poniewaz jestem na etapie stołu do jadalni to moje pytanie o wymiar Twojego (stołu oczywiście )- jaki jest długi? Widzę że na jednym ze zdjęc są ustawione 3 krzesła z jednego boku, na reszcie tylko 2. Czy ciasno jest przy 3?

A co do "połowicznej" szafy w wiatrołapie to jedynym sposobem było zrobienie jej w kolorze i fakturze ściany - wtedy nie rzucałaby się w oczy. Ale tak jak piszesz - najważniejsze że pojemna :) To też istotne !!!

Pozdrawiam :)

to moze się będziemy wymieniać co pół roku, każdy będzie zadowolony i nie będzie marudzić że gdzie indziej jest ładniej:D

no ja z Toba mogę juz dziś jesli interesuje Cię mieszkanie na wylewkach ;)

Edytowane przez joliska

to moze się będziemy wymieniać co pół roku, każdy będzie zadowolony i nie będzie marudzić że gdzie indziej jest ładniej:D

świetnie, uwielbiam zmiany :D nawet mój domek jest urządzony tak, aby można było wędrować z meblami. pokój córki był już dwa razy przestawiany, a syna to chyba ze cztery :) już widzę, że zawaliłam z dywanem w salonie. co prawda chciałam, żeby sofy stały na dywanie, ale przez to straciłam mozliwość ułożenia ich w L, bo wtedy dywan powinien być kwadratowy:/

1976pinacolada witam w moich skromnych progach

stół ma wymiary 90x160cm. Trzy krzesła z jednej strony zmieszczą się, ale nie ma zbyt dużo luzu. na co dzień jest nas czwórka i trochę te dodatkowe krzesła przeszkadzają przy przesuwaniu pozostałych.

Edytowane przez Zakrzów