Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okna drewniano-aluminiowe czy drewniane? Jakiej firmy?

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 53
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam po jakimś czasie,

Po BARDZO dłuuuuuuuugich i żmudnych poszukiwaniach, przeanalizowaniu kilkudziesięciu ofert i licznych spotkaniach (i zmianach decyzji przynajmniej kilka razy) wybór padł na Sokółkę.

Mieli fajną promocję i porównując ich ofertę do innych: (chodziło cały czas o okna sosnowe drewniane profil 90mm + Alu 12mm z 3 szybami, w tym 1 okno duże HS 4x2m) wyszło na to, że mogą być bardzo atrakcyjni cenowo. Więc przebili większość firm, która na początku się chwaliła że u nich się nie płaci za nazwę i że mają super, znacznie niższe ceny i taką samą jakość…

Niestety, zawsze w tych oferta coś było nie tak, błędy, inne profile, 2 zamiast 3 szyb… I po poprawkach wychodziło więcej…

Albo dopłata za RAL do aluminium, albo do czegoś tam…

Trzeba być praktycznie ekspertem, bo inaczej każdy chce oszukać…

Montaż za rok, zobaczymy czy dobry wybór.

Za dopłatą 400zł gwarancja przedłużona z 7 do 10 lat, całkiem nieźle, bo każda inna firma dawała mi 5lat, tylko nie wiem czy to ma jakiekolwiek znaczenie i jak często takie okna się psują.

• 4 weeks później...

Byłem dzisiaj w Sokółce po blisko 10 latach nie interesowania się oknami i podobało mi się to co widziałem :).

Ja 10 lat użytkuje okna drewniane (sosnowe, zestaw dwuszybowy) firmy ś.p. Ferno i jest ok. Jednokrotnie tylko były regulowane przez ten czas. Aha, zablokowała się 1 klamka. Poza tym bez żadnych problemów.

• 4 weeks później...