hekko 28.11.2011 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Czy rekuperator hałasuje i przenosi drgania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 28.11.2011 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 (edytowane) rekuperatory nie hałasują, przynajmniej te montowane w domach, hałasować mogą wentylatory, niechlujnie wykonana obudowa, czasem powietrze w źle zaprojektowanej lub wykonanej instalacji, drgania przenosi tak jak je przenoszą materiały sztywne, obudowa, kanały, element domu z którym styka się centrala, jednaj miejsce do którego może te drgania przenieść serce reku czyli wymiennik jest dla twoich uszy nieistotne:) ale te zjawiska występują tylko gdy centrala ma jakąś wadę lub instalację wykonywał fryzjer Edytowane 28 Listopada 2011 przez kangaxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MORHOT 01.12.2011 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 W dzień nigdy nie usłyszysz że wogóle działa wentylacja. W nocy może minimalnie na 2 biegu słychać... Ale - kocioł gazowy hałasuje duuuużo bardziej niż wentylacja i to jego słychać w domu a nie wentylację... Ot jakby porównac dżwięk śilnika Mustanga GT 5.0L V8 i Fiata Seicento 900ccm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 01.12.2011 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 morhot, nawet w nocy nie słychać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MORHOT 01.12.2011 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 u mnie w nocy na 2 biegu przy wydajności 150m3/h trochę słychać, ale nie mam żadnych odgłosów tła (idealna cisza), i około 40m3 wylatuje przez anemostat nad łóżkiem. A poza tym sam zrobiłem tą wentylację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts