Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Zdaje się, że namieszałam przy wykańczaniu wnętrz, a mianowicie. Czekam na montaż schodów w kolorze zbliżonym do calwados i olchy. Dzisiaj miałam montaż drzwi zewnętrznych w kolorze mahoń. Niestety nie pomyślałam że lepiej byłoby aby miały tę samą barwę. Teraz czeka mnie zakup drzwi wewnętrznych i sama nie wiem czy kierowac się barwą drzwi zewn. czy barwą schodów. Dodam że schody nie sa w tym samym pomieszczeniu co drzwi zewn. , natomiast przy drzwiach zewn jak i przy schodach będą drzwi wewn. I jak tu wybrnąc. Jeśli chodzi o meble tone jestem zdecydowana, w kuchni będzie makassar celowo wybrany pod kolor schodów i ew. ciemnych mebli w salonie. Będzie stanowił połączenie tych 2 barw. W salonie również będą schody w tym odcieniu co w holu.

• Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

jest jeszcze jedna sprawa, gdybym wybrała jednak drzwi wewn. mahoń to łatwiej byłoby mi dobrac farbę na ościeżnicę metalową niż przy drzwiach olcha

jeżeli bedziesz miała zakup wszystkich drzwi ,w jednym odcieniu to nie stanowi to problemu jaką wybierzesz kolorystykę drzwi . może i być machoń Chyba ze masz już w tym samym pomieszczeniu inne drzwi to jednak wypadałoby , aby było jednakowe

Otóż, mam zamiar wymienić wszystkie drzwi wewnętrzne. Moim zdaniem ładniej by wyglądało gdyby wszystkie drzwi w domu miały jednakową barwę i wzór. Myślę też że kolor machoń ładniej komponowałby się z podłogą w kolorze jasnobeżowym. Schody wybrałam w takim kolorze pod kątem ich użyteczności, wiadomo że na ciemnych stopniach widoczne są wszelkie zarysowania. Jestem posiadaczką szalonego psiaka bokserka, i wiem doskonale że jasne schody to dobry wybór w tym przypadku. Co do mebli to w sypialni i salonie będą ciemne ( orzech lub wenge ew. machoń chociaż trudno dostać w tym kolorze ). Mam też kilka ciekawych dodatków w drewnie machoniu tj. kwietnik, zegar, króer mogłabym wykorzystać w holu.

chciałem wam pokazać nowość w zdobieniu szkła w drzwiach wewnętrznych, dowolną grafiką

No nie wiem co to za nowość bo w tej technologii wykonuję drzwi już od około dwóch lat.

Powiem więcej... Wkładanie zdjęć pomiędzy dwie tafle to już stara technologia. Teraz wkłada się elementy metalowe, płótno, bawełnę, tapety... To dopiero jest efekt!

Pozdrawiam.

Edytowane przez Robespierre

No nie wiem co to za nowość bo w tej technologii wykonuję drzwi już od około dwóch lat.

Powiem więcej... Wkładanie zdjęć pomiędzy dwie tafle to już stara technologia. Teraz wkłada się elementy metalowe, płótno, bawełnę, tapety... To dopiero jest efekt!

.

Muszę Cie zaskoczyć ale to nie jest technika o której mówisz, ja mówię o technice specjalnego malowania, a nie o laminowaniu.

Muszę Cie zaskoczyć ale to nie jest technika o której mówisz, ja mówię o technice specjalnego malowania, a nie o laminowaniu.

No to mnie zaskoczyłeś. :)

Malowania nie stosuję gdyż powierzchnie szkła z obu stron znacznie się różnią... Z jednej strony efekt jest śliczny ale z drugiej kompletna klapa.

No chyba że Twoja nowa technologia nadaje malowanej powierzchni połysk równy połyskowi szkła. (??)