Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich.Mam pytanie.bardzo podobają mi się drzwi taurus firmy Invado ale ta cena!!!!!!!!!!!! Tylko 199zł .Przeraża to, że jest taka niska.Moze ktoś je ma , a jesli nie to może ktoś z Was podsunie mi propozycję podobnych w kwocie ok 600zł...http://multizakupy.pl/Drzwi_Invado_Taurus.html?gclid=COnpjueH4KcCFYsSfAodcUIY_g http://multizakupy.pl/images/miniatury2/invado_taurus.jpg Edytowane przez Agi75

• Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Coś innego dla rozruszania tematu.

Realizacja z 2009 roku.

Projekty i zestawienie kolorystyczne: robespierre

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=39837

Do dziś jestem z tego dumny. :)

robespiere super to wyszło:) sama zastanawiałam się nad takim połączeniem, ale nigdzie nie widziałam na żywo:rolleyes: na parterze planuję ciemniejsze drzwi, ale poddasze i sypialnie w jasnych kolorach więc aby wszytko ze sobą zgrać takie rozwiązanie bardzo mi się podoba:yes: Drzwi świetne - jaka to firma?

Witam wszystkich.Mam pytanie.bardzo podobają mi się drzwi taurus firmy Invado ale ta cena!!!!!!!!!!!! Tylko 199zł .Przeraża to, że jest taka niska.Moze ktoś je ma , a jesli nie to może ktoś z Was podsunie mi propozycję podobnych w kwocie ok 600zł...http://multizakupy.pl/Drzwi_Invado_Taurus.html?gclid=COnpjueH4KcCFYsSfAodcUIY_g http://multizakupy.pl/images/miniatury2/invado_taurus.jpg

mam invado trzeci rok,takie i model aquarius (z okienkami) jak na taką cenę to jakość jest bardzo dobra. Wystarczy powiedzieć, że jedyne uszkodzenia jakie powstały to odrapana jedna rama bo małżonek usuwał klej od taśmy malarskiej szorstką stroną bardzo twardej gąbki. Moje dziecko niejednokrotnie przywaliło w nie na pełnym pędzie swoim pojazdem, ja się z nimi nie certolę walę odkurzaczem zawsze przy wjeżdżaniu do pomieszczenia. W nowym domu zapewne na piętrze też będa invado bo lepszych drzwi w takich cenach nie znalazłam a porównując je do produktów innych firm (w tej samej technologii) są ładniejsze trwalsze i tańsze.

• 2 weeks później...

Drzwi na pewno nie są drogie...

(-)

Natomiast mają bardzo słabiutkie zawiasy dodatkowo bardzo brzydko osadzane w ościeżnicy (z dużym luzem an trzpienie mocujące).

Kiepsko wyglądające uszczelki na około szyb, estetyka docięcia narożników kiepska.

Z powodu stosowania cienkiego szkła drzwi zamiast wyglądać lekko wyglądają mega pancernie (efekt dla patrzących z boku).

(+)

Pokrycie położone bez łączeń na zagięciach zewnętrznych.

(- v +)

Sam nie wiem czy to dobrze czy źle... Nowa marka firmy Porta która ma przerwać złą sławę produktów Porty. Czy tak się stanie czas pokaże. Faktem jest że nikt ich nie użytkował dłużej niż kilka miesięcy więc teraz wiele się nie dowiemy na temat trwałości. Jeśli się nie uda to na pewno spece od marketingu Porty znów wymyślą nową niesprawdzalną markę i będzie cacy. :)

Pozdrawiam:

robespierre

P.S.

Liczę że wszystkie zamówione i zamontowane drzwi będę lepsze niż te które widziałem w salonie u dilera.

Życzę wszystkim udanych zakupów.

Do kakarzynki:

A skąd wiesz że są trwalsze od produktów konkurencji... (??) Hmmm...

Ja mam w domku letniskowym drzwi innej firmy - wykończone laminatem. Mają ponad dwa lata i także się z nimi nie certolę. Chodzę po domu z siekierą i tłukę po ościeżnicach ile wlezie. A dodatkowo jak przechodzę to zawsze staram się je stuknąć zegarkiem albo czymś co aktualnie mam pod ręką. :)

Nawet nie ma zadrapań... :)

A dodatkowo komplet skrzydło + ościeżnica kosztował niespełna 800 zł.

:)

Pozdrawiam.

P.S.

Ludzie - używajcie drzwi zgodnie z ich przeznaczeniem... (!!!!) :)

Witam wszystkich.Mam pytanie.bardzo podobają mi się drzwi taurus firmy Invado ale ta cena!!!!!!!!!!!! Tylko 199zł .Przeraża to, że jest taka niska.Moze ktoś je ma , a jesli nie to może ktoś z Was podsunie mi propozycję podobnych w kwocie ok 600zł...http://multizakupy.pl/Drzwi_Invado_Taurus.html?gclid=COnpjueH4KcCFYsSfAodcUIY_g http://multizakupy.pl/images/miniatury2/invado_taurus.jpg

Obawiam się że jak się dobrze rozpędzisz i wycelujesz centralnie w środek skrzydła to przelecisz bez najmniejszego problemu...

Cudów się nie spodziewaj.

Najwyżej wymienisz na inny model za dwa lata. Słyszałem że to dość popularny sposób na odnawianie tanich drzwi.

Nic dodać, nic ująć.

Verte - konstrukcja oparta tylko na MDF (czyli poszli w stronę taniej konkurencji).

Porta - nie uważam, by ta marka miała złą tradycję. Wręcze przeciwnie.

Kieruję się opiniami które zasłyszałem od monterów, klientów, na forach, itp.

http://www.google.pl/#sclient=psy&hl=pl&q=porta+opinie&aq=0&aqi=g1&aql=&oq=&pbx=1&fp=ffd4ff154e39c45e

Oczywiście zawsze trzeba spojrzeć z przymrużeniem oka na pewne opinie ale jednak jest ich sporo... Jedni chwalą inni ganią.

Gdyby tak nie było i sama firma czuła by się kryształowa to nie wymyślałaby nowych marek (Villadora, Verte, itp) bo sama nazwa PORTA załatwiałaby wszystko.

Osobiście miałem styczność z produktami Porty na różnych obiektach i można to skwitować tak:

Drzwi wykonane w miarę dokładnie. Powtarzam w miarę... I często zależy od ludzi na danej zmianie... Tzw efekt "falowy".

Konstrukcje maksymalnie odchudzone w celu obniżenia wartości choćby 50 gr na sztuce - choć trzymające się kupy.

Materiały wykończeniowe przeciętnej wytrzymałości i w skutek upływu lat produkty dosyć szybko się starzeją.

W produktach pokrytych fornirem mała powtarzalność koloru. Na to nie zwraca się bacznej uwagi.

W mniejszych firmach (produkujących drzwi ekskluzywne) dopasowanie fornirów trwa sporo dłużej i ostatecznie produkt wygląda lepiej. Nie mówię że idealnie bo ideału w drewnie nigdy nie będzie. To żywy materiał...

Edytowane przez Robespierre

Do kakarzynki:

A skąd wiesz że są trwalsze od produktów konkurencji... (??) Hmmm...

Ja mam w domku letniskowym drzwi innej firmy - wykończone laminatem. Mają ponad dwa lata i także się z nimi nie certolę. Chodzę po domu z siekierą i tłukę po ościeżnicach ile wlezie. A dodatkowo jak przechodzę to zawsze staram się je stuknąć zegarkiem albo czymś co aktualnie mam pod ręką. :)

Nawet nie ma zadrapań... :)

skąd wiem..u mojej mamy na pietrze są drzwi, rownież tani laminat firmy na P

Może to przypadek i akurat się trafiły wadliwe egzemplarze ale wykończenie ramek szyb wygląda jakby sklejał je przedszkolak gumą do żucia, poza tym mieszkałam tam kilka lat i zachowywały się i wyglądąły dokładnie na to czym były, czyli tanie badziewie

Porównując je do tych, które mam w tej chwili uważam że invado są staranniej wykonane, solidniejsze( nawet wagowo) i nie mam wrażenia trzaskając nimi np: że za sekundę zostaną mi w ręku kawałki paździerza:)

Ktoś pytał użytkownika invado , użytkownik invado odpowiedział co wiedział, nie jest to popularna marka i zakładam że sporo ludzi skreśla je nawet ich nie oglądając.

Nie namawiam nikogo do zakupu , mam to w nosie ale odpowiadam na zadane uzytkownikowi tych konkretnych drzwi pytanie

A dodatkowo komplet skrzydło + ościeżnica kosztował niespełna 800 zł

800zł za płytę wiórową plus papier to dużo, napewno więcej niż za moje

Pozdrawiam.

P.S.

Ludzie - używajcie drzwi zgodnie z ich przeznaczeniem... (!!!!) :)

to też do mnie?

Obawiam się że jak się dobrze rozpędzisz i wycelujesz centralnie w środek skrzydła to przelecisz bez najmniejszego problemu...

Cudów się nie spodziewaj.

Najwyżej wymienisz na inny model za dwa lata. Słyszałem że to dość popularny sposób na odnawianie tanich drzwi.

owszem dokładnie tak zrobię :) i również Pozdrawiam

Edytowane przez kakarzynka

Po prostu rozbawiłaś mnie do łez pisząc:

"ja się nie certolę walę w nie odkurzaczem..." - to już lekka przesada...

A moje nie są z papieru tylko z pyłu drzewnego sprasowanego pod odpowiednio dużym ciężarem aby były twarde i odpowiednio małym aby nie były zbyt kruche. Dodam że są zamontowane w nieogrzewanym domku letniskowym i nic im się tam nie dzieje...

800 zł - kosztowały z montażem i klamką... :)

Pozdrawiam.

Hej ludziska! Widzę, że moim pytaniem o drzwi o mało nie skłóciłam forumowiczów :-( Zapytałam o Inwado Taurus bo nigdzie nie znalazłam drzwi w tym stylu.Porta ma podobne ale ten pas pionowy który jest w taurusie w Porcie jest juz po obu stronach....

Bardzo dziękuję kakarzynko za odpowiedź i sorki za poniesione konsekwencje. Chciałam Cie prosić o zdjęcia Twoich wnętrz z tymi drzwiami, ale pewnie będzie lepiej jak wyslesz mi je na priv.Oczywiście jeśli zechcesz. Pozdrawiam

Hej ludziska! Widzę, że moim pytaniem o drzwi o mało nie skłóciłam forumowiczów :-( Zapytałam o Inwado Taurus bo nigdzie nie znalazłam drzwi w tym stylu.Porta ma podobne ale ten pas pionowy który jest w taurusie w Porcie jest juz po obu stronach....

Bardzo dziękuję kakarzynko za odpowiedź i sorki za poniesione konsekwencje. Chciałam Cie prosić o zdjęcia Twoich wnętrz z tymi drzwiami, ale pewnie będzie lepiej jak wyslesz mi je na priv.Oczywiście jeśli zechcesz. Pozdrawiam

Nikt nie chciał się kłócić...

Delikatnie zwróciłem uwagę że nie można napisać że ten produkt jest na pewno lepszy od innych bo wytrzymuje nie certolenie się z nimi w wykonaniu właściciela.

Zwróciłem też uwagę na to iż żadne drzwi wewnętrzne nie powinny być użytkowane w ten sposób. Nie wpływa to dobrze ani na drzwi ani na odkurzacz.

Pozdrawiam:

robespierrepp

P.S. Każda duża firma produkuje drzwi w różnych technologiach i model który kosztuje 600 zł/skrzydło na pewno jest wykonany inaczej niż ten za 199 zł/skrz. Więc tamta opinia nie powinna przyczynić się do Twojej pozytywnej decyzji.

Witam,

żeby cokolwiek doradzić w drzwiach trzeba się na tym znać, a żeby się na tym znać to trzeba długo w tym pracować, ja zajmuję się tematem na co dzień i mogę przedstawić pewne fakty i statystyki, a chce się odnieść do wypowiedzi Pana Robespierre dotyczącej drzwi Porta. Uważam ją za krzywdzącą i nie pokrywająca się z prawdą. Oczywiście nie zarzucam Panu celowego kłamstwa, ewentualnie przypadkowe wprowadzenie w błąd oparte na nie do końca sprawdzonych przesłankach. Oczywistym jest dla mnie, że chce Pan pomóc konsumentom i ma pan pozytywne zamiary, ale do ostatnich wypowiedzi jestem zmuszony się odnieść i zamieścić swój punkt widzenia.

Pracuje w dość dużej firmie, która prowadzi statystyki sprzedaży, reklamacji itd.

W zeszłym roku kalendarzowym sprzedawaliśmy średnio miesięcznie 4.500 sztuk drzwi Porta, średnia ilość reklamacji 6 sztuk miesięcznie, przez ostatnie trzy lata nie było średniej większej niż 8.

Czyli nie dość że w normie to jeszcze sporo poniżej. Kolejna kwestia to jak reklamacja jest załatwiana i jakie są relacje klienta i sprzedawcy, a bywają bardzo różne. Ktoś powie ok zdarzyło się tylko to załatwmy, a ktoś inny się dobrze wkurzy z tego samego powodu. Załóżmy ze tych reklamacji nie jest 6 tylko 8 z czego dwie osoby są niezadowolone pomijając przyczyny i zasadność.

Daje to 24 osoby rocznie przy sprzedaży 54.000 sztuk wynik powiedziałbym wzorcowy, nikt nie jest doskonały i nikt nie ma 100% skuteczności w każdej firmie zdarzają się reklamacje, czy spory. Co by było gdyby teraz na tym forum zalogowały się 24 osoby i wyraziły złą opinie o producencie, masakra.

Kolejna sprawa to obiekty o których Pan pisał wydawałoby się, ze jest Pan specjalista w tym temacie, ale też pisze Pan ze zakupił drzwi z montażem co sugeruje zwykłego klienta. Łącząc to wszytko sugeruje ze widział Pan drzwi już po montażu i użytkowane, a jak wiemy każdy robi to na swój sposób. Opisze panu dwie sytuacje z mojej historii inwestycyjnych:

Wstawiliśmy drzwi do biura w okleinie Porta-Decor, nie jest to typowo inwestycyjna okleina, namawialiśmy klienta na okleinę CPL, nie chciał ze względu na cenę, drzwi od lat sprawują się dobrze i nic się z nimi nie dzieje.

W innym przypadku w pewnej fabryce zamontowaliśmy ponad 60sztuk drzwi po dwóch tygodniach dostałem reklamację że rozklejają się wszystkie ościeżnice i puchnie część skrzydeł. Na zakończenie każdej budowy przed oddaniem budynku trzeba solidnie posprzątać, firma która się tym zajmowała była Polska, ale pracownice ze względu na oszczędność były zza wschodniej granicy, nie mówiły po polsku, nikt im nie wytłumaczył jak należy te drzwi umyć, a że było dużo pyłu (ściany 90% g-k) to robiły to jak podłogę szybko, przy pomocy mokrej szmaty i to aż z niej ciekło, nagrał je na telefon mój montażysta a jak mu powiedziałem o reklamacji pokazał mi filmik. Te najbardziej zniszczone wymieniliśmy na koszt winowajcy w tym przypadku firmy sprzątającej.

Więc jeśli drzwi wyglądały źle to mogły tak wyglądać z wielu powodów.

Co do marek Porta, Verte i Villadora:

Verte to najnowszy produkt, drzwi dostosowane ceną i jakością do najbardziej ekonomicznego rynku w stolarce z przeznaczeniem głównie do marketów

Porta to średni segment, dobre materiały i średnia cena, nie ma rodzaju budynku do którego nie wstawiałbym tych drzwi a były szkoły, urzędy, stadion, pływalnia, sporo prywatnych biur, bloki, kilka firm logistycznych, ogólnie cały przekrój.

Villadora to najwyższa pólka i cenowa i jakościowa

Porta posiada tyle marek nie dlatego że tak jak Pan pisze nie jest kryształowa, ale dlatego, ze chce swoim klientom móc zaoferować produkty z każdego segmentu rynku i dobrze to robi. Sprzedaż na poziomie 32% rynku krajowego przy tylu producentach i eksport do 25 krajów Europy, moim zdaniem to ogromny sukces, który świadczy o jakości.

Pozdrawiam

to moje drzwi na poddaszu

do sypialni - pełne

http://img52.imageshack.us/img52/5743/p1100747.jpg

i do łazienki (kolor ścian korytarza do przemalowania)

http://img228.imageshack.us/img228/7821/p1100748.jpg

Inka bardzo podobaja mi się twoje drzwi, mogłabyś zdradzić gdzie je kupiłaś ? Pozdrawiam