Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Trzeba by zrobić badania... :)

Sam kształt pomieszczenia, korytarza, ilość mebli, itp może tu mieć znaczenie.

Naprawdę jest wiele możliwości. Nawet to czy na podłodze jest parkiet czy wykładzina dywanowa.

Nowe kup z progiem i uszczelką lub z tzw "progiem opadającym"... :)

...a może słuch Ci się poprawił (???).

Pozdrawiam serdecznie.

• Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

http://www.prestige-sa.pl/pl

Jeśli o te Ci chodzi to odradzam.

Produkt super designerski ale jakość wykonania żałosna. Spasowanie kolorystyczne dodatków - klamek-ościeżnic-ramek fatalne.

Klamki bardzo słabej jakości.

A mogło być tak pięknie... Katalogi robią naprawdę dobre wrażenie. ....drzwi z daleka też.

Szukam drzwi białych, bez widocznej struktury drewna, nowoczesnych. Obecnie mam Polskone Modern i nie jestem zadowolona - słabo izolują akustycznie (wypełnienie jest z płyty mdf, czy to dlatego?), poza tym po 2 latach wyglądają tak sobie.

Co polecicie?

Coś białego i gładkiego:

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=57254&d=1305818619

...a może słuch Ci się poprawił (???)

:) buhaha :)

A tak poważnie, to trudno uważać, by Moderny miały być z założenia gorsze od innych drzwi. Przyjać trzeba, że drzwi z wypełnieniem innym niż plaster miodu są w miarę ciche do takiego użytkownia jak w domu.

Przyczyny większego odczucia hałasu szukałbym raczej poza drzwiami (no chyba, że stare drzwi były jakimś fartem bardzo ciche i nowe /normalne/ wypadają przy nich blado?

No właśnie nie mam pojęcia, gdzie tkwi problem. Oba budynki nowe, drzwi też, szpara dołem nieprzesadnie wielka (ale faktem, że teraz nie mam listew progowych). Swoją drogą - czy jest jakaś alternatywa cenowa dla białych drzwi poza pol-skone (z tego, co pamiętam, to kosztowały z ościeżnicą 800-900/ szt), a propozycją Robespierre za 2300? Nie muszą być bezprzylgowe, zamek magnetyczny to jakieś 30pln na allegro, więc też obejdę ten problem.

No znam alternatywy. Z założenia drzwi białe są albo tanie, albo ekskluzywne.

Z tanimi stolarzami bym nie ryzykował(chyba że masz takiego pewnego, poleconego przez zaufanych ludzi), bo biały kolor na drewnie wymaga praktyki i dobrej technologii, a to trudno pogodzić z niską ceną.

Moderny też w ostatnim roku mocno podrożały i na moje oko wyjdą teraz ok 1,1-1,3 tys. zł. z montażem

na razie to szukam alternatyw ;) A z droższych to od razu jest 2300, czy jest coś po 2k albo 1,8? ;)

Proponuję jeszcze oprócz Dewro firmę Moric kwestia tego jak szybko musisz je mieć . Moric za gładkie min 2100 zł ale potrzeba się spieszyć bo planują przerwę wakacyjną ...

To pokażę moje.

Stawialiśmy przede wszystkim na niską cenę, nie chcąc przy tym stracić na wyglądzie. Dla mnie ważne było, żeby były drewniane.

Drzwi surowe kupiliśmy zatem w obi, deski wykańczające u stolarza. Do tego trochę pracy, farby i .......voila :D (metalowe wstawki także na zamówienie)

http://i782.photobucket.com/albums/yy110/alladyn71/DSC_6380mini-1.jpg

Mi się bardzo podobają i na pewno posłużą nam przez lata, nie mówiąc już o tym, że kolorystycznie idealnie pasują do okien :yes: