Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ha, ha, ha.

Dobre!!!! :offtopic:

Najlepiej bezbarwne... Tak, tak. Zgadza się.

Już tłumaczę dlaczego producenci tanich drzwi polecają właśnie taki lakier:

Otóż na takim prawie nie widać wad w postaci pęknięć, rozsychania się a dodatkowo poprawić można to zamalowując kolejną bezbarwną warstwą. :jawdrop:

Zapomniał dodać: lakier należy podgrzać w garnku aby dobrze się wchłonął w drzwi. :stirthepot:

Uf0 - pokaż fotki tego cudeńka... Producent przywiózł Ci je, czy przesłał Pocztą??

Edytowane przez Robespierre

• Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzień dobry,

Poszukuję dobrych jakościowo drzwi wewnętrznych wykończonych na wysoki połysk (lakierowanych, nie laminowanych). Na razie znalazłem tylko Dierre, ale opinie o tej firmie bywają różne. Czy znacie innych, porządnych producentów lub stolarzy z Poznania i okolic, którzy wykonują takie drzwi?

Pozdrawiam

Dzień dobry,

Poszukuję dobrych jakościowo drzwi wewnętrznych wykończonych na wysoki połysk (lakierowanych, nie laminowanych). Na razie znalazłem tylko Dierre, ale opinie o tej firmie bywają różne. Czy znacie innych, porządnych producentów lub stolarzy z Poznania i okolic, którzy wykonują takie drzwi?

Pozdrawiam

Na tych się nie zawiedziesz:

http://www.montecarlo-luxurydoors.com/pl/

...oczywiście jeśli szukasz najwyższej jakości.

Musisz jeszcze pamiętać że wysoki połysk i lite drewno lubią się jak pies z kotem. Więc zanim kupisz drzwi w takiej wersji upewnij się że to 100% pewny produkt. Zapomnij też że takie drzwi będą tańsze niż 2000 zł.

uzupełnienie myśli

Witam serdecznie!

Pewnie jak większość uczestników tego forum proszę o poradę w zakupie drzwi ;) Póki co, jak to kobieta, patrzyłam na wygląd zewnętrzny, nie zastanawiając się nad danymi szczegółowymi, które jakoś mało do mnie przemawiają ;) dlatego wybrałam wstępnie DRE - model Modern TOP. Ale im dłużej czytam ten wątek, tym bardziej jestem przerażona... Nie mam co prawda dużo pieniędzy przeznaczonych na drzwi (około 4.000 na 5 sztuk - 1 do łazienki, 3 do pokoju i 1 do kotłowni - jako całe bo wejście jest z holu). Czy ktoś mógłby mi coś doradzić?

Pozdrawiam,

Ania

Witam serdecznie!

Pewnie jak większość uczestników tego forum proszę o poradę w zakupie drzwi ;) Póki co, jak to kobieta, patrzyłam na wygląd zewnętrzny, nie zastanawiając się nad danymi szczegółowymi, które jakoś mało do mnie przemawiają ;) dlatego wybrałam wstępnie DRE - model Modern TOP. Ale im dłużej czytam ten wątek, tym bardziej jestem przerażona... Nie mam co prawda dużo pieniędzy przeznaczonych na drzwi (około 4.000 na 5 sztuk - 1 do łazienki, 3 do pokoju i 1 do kotłowni - jako całe bo wejście jest z holu). Czy ktoś mógłby mi coś doradzić?

Pozdrawiam,

Ania

Myślę że z 4000 zł nie poszalejesz. Średnio 800 zł za komplet to niestety mało aby spodziewać się super drzwi. Tak jak pisałem kilka razy wcześniej za dobre konstrukcje trzeba zapłacić sporo więcej. Tak więc nie przejmuj się aż tak bardzo bo w ten sposób nigdy domu nie skończysz... Kup to na co Cię stać. W takich cenach znajdziesz drzwi: INVADO, POL-SKONE, PORTA, DRE, VASCO. Skłaniałbym się do tych ostatnich.

czy da się kupić sensowne drzwi z ościeżnicą, nie z marketu za ok. 700 zł. sztuka? niewielki przeszklenia, jesli chodzi o materiał z którego maja być drzwi to najlepszy za tę cenę;) co eksperci polecają?

Przy tej cenie skłaniałbym się raczej do materiału innego niż drewno. Drewno wymaga skomplikowanej obróbki i przy Twoich zalożeniach nie kupisz niczego dobrego. Weź Portę w promocji z gwarancja na 5 lat i módl się aby przyjechały dobrze wykonane. Nic więcej nie zdziałasz przy tym budżecie. Sprawdź dokładnie przy odbiorze. Lub Vasco które z reguły (99%) przyjeżdża bez wad. :)

5szt właśnie zamontowałem i 0 do zwrotu

4szt jeszcze poczekają w opakowaniu na gres na parterze

Gratulacje. Oby tak dalej... :) :popcorn:

Pozdrawiam.

Nie wybierajcie Pol-Skone! Kupiłem badziewie z firmy pol-skone! Podczas montażu okazało się, że są krzywe skrzydła . Wezwany serwisant po oględzinach jednej sztuki drzwi stwierdził, że wszystko jest ok, a skrzydła dołem odstają ponad 10mm od ościeżnicy. Po wezwaniu dealera pol-skone kierownik ocenił, że zakupione drzwi są ewidentnie krzywe i zabrano je do reklamacji. Oczywiście odpowiedź przyszła, że reklamacja nie jest zasadna, gdyż drzwi są dobre. Drodzy przyszli klienci omijajcie firmę POL-SKONE szerokim łukiem, ponieważ każda reklamacja jest odmowna. Zwykłe drzwi za 100 zł są lepiej wykonane niż zakupione przeze mnie za ponad 1000zł.

Nie wybierajcie Pol-Skone! Kupiłem badziewie z firmy pol-skone! Podczas montażu okazało się, że są krzywe skrzydła . Wezwany serwisant po oględzinach jednej sztuki drzwi stwierdził, że wszystko jest ok, a skrzydła dołem odstają ponad 10mm od ościeżnicy. Po wezwaniu dealera pol-skone kierownik ocenił, że zakupione drzwi są ewidentnie krzywe i zabrano je do reklamacji. Oczywiście odpowiedź przyszła, że reklamacja nie jest zasadna, gdyż drzwi są dobre. Drodzy przyszli klienci omijajcie firmę POL-SKONE szerokim łukiem, ponieważ każda reklamacja jest odmowna. Zwykłe drzwi za 100 zł są lepiej wykonane niż zakupione przeze mnie za ponad 1000zł.

Masówka to masówka - tego faktu nie przeskoczymy choć słyszałem że niektóre reklamacje są jednak uznawane... Hmmm... Może trzeba mieć "plecy" w fabryce?? ;)

Z tą stówką to troszkę przesadziłeś...

Mam takie pytanie... czy do podłogi Woodentic - OCHRA pasowałyby drzwi ciemny orzech?

Mam dylemat, nie chcę żeby wszystko wyglądało jak z innej beczki. AAA, dodam jeszcze, że okna mam złoty dąb.

Pytanie o jakim "ciemnym orzechu" piszesz?? Producenci drzwi nazywają kolory wg własnego pomysłu i ta nazwa może oznaczać wiele odcieni i wybarwień. Jakiego producenta drzwi oglądałeś?? Generalnie powinno pasować z ochrą... :)

http://www.paradyz.com.pl/Collection/living-room/woodentic (o tę ochrę Ci chodziło??)

Nie jestem pewien czy kolor okien złoty dąb pasuje do tych kafli i czy drzwi będą się z tym komponować. Gdybyś miał okna w orzechu to byłoby lepiej... (wymień okna i będzie OK - ;)).

Ciekawe czy ktoś z Pol-skone odpowie? Bo na forum widać ich wyłącznie w nieudolnym spamowaniu reklamami okien.

Wracając do sprawy: mam małe wątpliwości co do zasadności tego zajścia i osób w nich uczestniczących:

- serwisant - jak domniemam to montażysta który je wstawiał /albo jego szef, ew. kolega/

- kierownik - przedstawiciel firmy (z Pol-skone) lub od sprzedawcy.

Gdyby osoby się zgadzały, to widzę możliwość:

- drzwi są proste a futryna jest krzywo wstawiona.

- drzwi są w miarę proste /odchylają się 3-4mm na zewnątrz, a futryna jest wstawiona "do ściany" - czyli też krzywo, ale w drugą stronę. Wówczas w fabryce może okazać że skrzydło "krzywe" o te 4 mm mieści się w zakresie tolerancji "polskiej normy". Byłem przez lata przedstawicielem handlowym producentów i wiem, że moje ówczesne doświadczenie nie pozwalało na właściwą diagnozę takiej wady.

Inna sprawa to dlaczego tak się stało: czy to wada fabryczna, czy może powstała na skutek niewłaściwych warunków przechowywania lub użytkowania (np. skrzydła stały dłuższą chwilę w wilgotnym magazynie dealera albo zosatły zamontowane w mokrym, wykończanym jeszcze pomieszczeniu.

Nie piszę tego by "obalić" zarzuty "klienta" ale by uświadomić Wam, że takie rzeczy mogą powstawać na różnym etapie.

Tak czy inaczej - wypadało by coś z tym dalej zrobić, bo 1cm odstawanie nie wygląda dobrze (może zobaczymy jakąś fotkę?)

Witam ,

Jestem na etapie poszukiwań 4 drzwi w wraz z ościeżnicami regulowanymi . Mam jeszcze trochę czasu ale już po woli chciałbym mieć wybraną firmę i model.

Z tego co trochę poczytałem w necie to odradza się drzwi Porta , podobno się odkleja folia .

Co myślicie o drzwiach POL-SKONE , DRE , INVADO ?

Biorę również pod uwagę drzwi mocno oszklone np.VETRO A i VETRO B oraz GALLA oraz AMBER firmy INVADO czy to nie za odważna decyzja z tymi oszklonymi drzwiami ? Myślałem o przedziale cenowym do 1.000zl za komplet .

Dziękuje i pozdrawiam .

Grzegorz:)

Z pełną odpowiedzialnością nie polecam firmy. Sam zamawiałem u nich produkt z ich wzorników. Okazało się, że po miesiącu czekania na produkt dostałem całkiem inny kolor. Szczęście, że byłem przy rozpakowywaniu drzwi, bo pewnie by mi wstawili produkcik jak to oni nazwali stara sosna (żółte). Nie pisałbym i tego posta gdyby firma potrafiła się przyznać do błędu. W końcu są firmą certyfikowaną. Ale jak się okazało w bliższym kontakcie to spółka z tradycjami rodzinnymi http://www.krs-online.com.pl/pol-skone-sp-z-o-o-krs-47366.html ukierunkowana na zysk i złupienie klienta. Członek Zarządu i dział Reklamacji nie chciał dokonywać wizji lokalnej produktu. Moja ostra krytyka w postaci papierowej trafiła na biurko dyrektora spółki lecz pozostała bez echa. Nie ma nawet Przepraszam. Dlatego też przestrzegam przed zakupem w tej firmie, bo w razie reklamacji firma zrobi wszystko żeby kosztów nie ponosić.

Kupiłem drzwi u konkurencji - Gerda. Jestem zadowolony, a jakość wykonania, elegancji i ceny ma się nijak do wcześniej zamawianych.

• 2 weeks później...
Witam ,

Jestem na etapie poszukiwań 4 drzwi w wraz z ościeżnicami regulowanymi . Mam jeszcze trochę czasu ale już po woli chciałbym mieć wybraną firmę i model.

Z tego co trochę poczytałem w necie to odradza się drzwi Porta , podobno się odkleja folia .

Co myślicie o drzwiach POL-SKONE , DRE , INVADO ?

Biorę również pod uwagę drzwi mocno oszklone np.VETRO A i VETRO B oraz GALLA oraz AMBER firmy INVADO czy to nie za odważna decyzja z tymi oszklonymi drzwiami ? Myślałem o przedziale cenowym do 1.000zl za komplet .

Dziękuje i pozdrawiam .

Grzegorz:)

Szkło jest pewnym materiałem stosowanym od dawna więc nie musisz się ich obawiać. Szkło jest hartowane, bardzo wytrzymałe, a w przypadku rozbicia rozpada się na tysiące kawałeczków. Tego typu drzwi z reguły są ciężkie więc proponowałbym zakup w firmach które dają lepsze mocniejsze zawiasy - żadna z tych 3-ech wymienionych takich nie daje. Powinieneś nieco podnieść poprzeczkę cenową - tak do 1500-1800.

Z pełną odpowiedzialnością nie polecam firmy. Sam zamawiałem u nich produkt z ich wzorników. Okazało się, że po miesiącu czekania na produkt dostałem całkiem inny kolor. Szczęście, że byłem przy rozpakowywaniu drzwi, bo pewnie by mi wstawili produkcik jak to oni nazwali stara sosna (żółte). Nie pisałbym i tego posta gdyby firma potrafiła się przyznać do błędu. W końcu są firmą certyfikowaną. Ale jak się okazało w bliższym kontakcie to spółka z tradycjami rodzinnymi http://www.krs-online.com.pl/pol-skone-sp-z-o-o-krs-47366.html ukierunkowana na zysk i złupienie klienta. Członek Zarządu i dział Reklamacji nie chciał dokonywać wizji lokalnej produktu. Moja ostra krytyka w postaci papierowej trafiła na biurko dyrektora spółki lecz pozostała bez echa. Nie ma nawet Przepraszam. Dlatego też przestrzegam przed zakupem w tej firmie, bo w razie reklamacji firma zrobi wszystko żeby kosztów nie ponosić.

Kupiłem drzwi u konkurencji - Gerda. Jestem zadowolony, a jakość wykonania, elegancji i ceny ma się nijak do wcześniej zamawianych.

Z tekstu wynika (??) że piszesz o drzwiach wejściowych Pol-Skone - z tymi też nie mam pozytywnych doświadczeń - niałem dwa kontakty i za każdym razem były niedociągnięcia. Pierwszym razem także znacząco inna barwa, a drugim źle spasowane blachy zamka i przez to bardzo niekomfortowa praca zamków. W obu przypadkach firma nabrała wody w usta... Hmmm... Ale jeśli chodzi o Gerdę to poczekajmy do zimy zanim ostatecznie ocenisz produkt. Niestety gwarancji na "nie przemarzanie" nie udzielają... :(

Widziałem takie drzwi zamontowane, efekt jest niesamowity. Równo ze ściana, dosłownie jedna linia ze ścianą. Tylko kwestia czy dany system posiada stosowne dokumenty i badania.

Zapewne posiada bo bez takowych nie można by wprowadzić do obrotu takiego towaru na terenie EU.

Witam,ja moze trochę z innej beczki ale mam pytanie:czy ktoś z Was ma drzwi z grafitową szybą bo nigdzie nie mogę takich znalezc a ciekawa jestem jak wyglądają(chcę kupić drzwi DRE Vetro w białej okleinie i właśnie z grafitową szybą) więc proszę o jakieś zdjęcia.Z góry dzięki

Pod koniec ubiegłego roku realizowałem umowę na kilka białych lakierowanych drzwi z grafitową szybą satynową - wyszły bosko - więc polecam z całym sercem. :) Nistety fotek brak... :(

Widziałem je na targach poznańskich... Stoisko było niewielkie ale przyciągało uwagę. Z daleka drzwi wyglądały na prawdę fajnie ale z bliska okazało się że dwa skrzydła z bodajże 6-ciu prezentowanych były wygięte czyli po prostu wypaczone. To skutecznie mnie odstraszyło i nawet nie próbowałem rozmawiać o nich z przedstawicielem. Nie wykluczone że było to wynikiem szybkiego przygotowywania wystawy i że standardowo przygotowane produkty nie posiadają takich wad.

Ogólnie - drzwi o prostych modnych fasonach choć nie zaskakują niczym nowym. Wszystkie prezentowane formy i rozwiązania są już na rynku.

Ciekawe czy w Mediolanie w październiku się pokażą??

Może uda się podpatrzeć coś więcej...

Obiecuję relację zdjęciową. :)