Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Drzwi zamowione, wiec moze musztarda po obiedzie, ale...

Z dosiwdaceznia wiem, ze na stluczenia najbardziej narazone są szyby nie na dole, ale na wysokosci korpusu dzieci. Bo jak biegaja, to raczej "wpadna" w szybe "rekami", a nie "nogami". Wiem cos o tym, bo do tej pory mam slady na rekach od "oparcia" sie o zamknięte drzwi w dziecinstwie. Ja na wszelki wypadek do pokoi wybralam drzwi pelne, bez szyb.

Wiem cos o tym, bo do tej pory mam slady na rekach od "oparcia" sie o zamknięte drzwi w dziecinstwie.

Mój brat też ma taki ślad :wink:

Synów mam już trozke starszych i nie biegaja z łapkami do przodu, dlatego pytałam o te dolne. Wychodzi na to, że wszystko musze sprawdzic na własnej skórze.

Napiszę, jak mi sie sprawdza w parktyce.

mam bardzo podobne tylko z firmy Inter Door model Manhatan.

Polecam, sa swietne. Szybki zamawialiśmy osobno, bo InterDoor wstawia tylko z jednej strony gładkie a z drugiej piaskowe (nam to nie odpowiadalo).

Zamowiliśmy bez szybek (tak nam polecił gość z Inter Door'a) i zwykły szklarz dorobił nam szybki klejone, matowe z obu stron błyszczące, zbrojone tj. klejone folia w srodku, co w momencie stłuczenia powoduje tylko popękanie szybki a nie jej wypadniecie i potłuczenie.

Polecam

No powiem szczerze, że to konkretny przykład, jak się przepłaca za mieszkanie w Stolicy i okolicach... Nie wiem jak drzwi (choć ja płaciłem w granicach 700 zł za jedno skrzydło z ościeżnicami), ale montaż kosztuje u nas max. 100 zł...

a to prawda zdzieraja w W-wie jak się da, a nie każdy zarabia tu "kokosy"

Szybki zamawialiśmy osobno, bo InterDoor wstawia tylko z jednej strony gładkie a z drugiej piaskowe (nam to nie odpowiadalo).

Zamowiliśmy bez szybek (tak nam polecił gość z Inter Door'a) i zwykły szklarz dorobił nam szybki klejone, matowe z obu stron błyszczące, zbrojone tj. klejone folia w srodku, co w momencie stłuczenia powoduje tylko popękanie szybki a nie jej wypadniecie i potłuczenie.

Polecam

Swietny pomysł!

Jak wychodzi cenowo taka szybka? Może jescze wstrzymam szybki w zamowieniu, bo rzeczywiście sa z jednej strony matowe!

Moje drzwi wychodzą po jakieś 850, czyli też taniej. Jeszcze nie wiem jak montaż.

A klameczki jakie macie?

W firmie PORTO w Chełmie. Mierzenia bylo 3 godziny, bo się okazało, że trzeba będzie drzwi i ościeżnice skracać. No i chcę jedne drzwi przesuwne a do wiatrołapu z dostawką.

Wyszło tak: seria Toledo, szyba szynszyla, 9 szt 90tek + przesuwne i wiatrołap = 14800 a szyba matowa dopłata 1100pln

seria NOVA - szyba żaluzja 9100, matowa 9800 tylko nie maja wąskich dostawek.

O szyby to się martwię w kontekście przeświecalności np. szyba żaluzja w łazience?

Z polskone przyjdzie gość śr- czw. Wtedy się muszę ostatecznie zdecydować.

A myśleliście o drzwiach robionych u stolarza ?

Ja za swoje zapłaciłem 1050 zł z montażem, klamkami, ościeżnicami, szybami, maskownicami, itp.

Drzwi są wykonane z drewna dębowego. Mogą je wybarwić na dowolny kolor.

Zaletą jest to,że dopasowują drzwi do otworów a nie odwrotnie. Ja np. mam wszystkie drzwi "setki". Jestem Baaaardzo zadowolony.

Pozdrawiam,

Justynko! Jesli chodzi o szybki, to rzeczywiœcie żaluzjowe absolutnie nie nadajš sie do łazienki - sparwdzałam. Chyba, że drzwi pełne, z szybkš tylko u góry.

U mie ceny odrobinę lepsze, ale z przyjacielskim rabatem :wink: . Powodzenia w podejmowaniu decyzji, a jak skończysz, wklej fotki.

Sliwiok. Mój kumpel robił takie drzwi u stolarza. Po dwóch latach tak sie porozsychały, że mało które mu sie domykajš. Poza tym gotowe raczej tańsze. W każdym razie u dobrego stolarza, to trzeba chyba niexle zapłacić.

Monika B,

To ja chyba trafiłem na dobrego stolarza. Moje drzwi mają jakieś 1,5 roku i nic się z nimi nie dzieje. Znajomi mają takie drzwi już trzy lata i też nic. Co do cen to podałem je w poście wyżej. Jak patrzę w jakich cenach są te gotowe to wielkiej różnicy nie widzę. Trzeba jeszcze dopłacać za klamki, szyby , regulowane ościeżnice . Jak otwór coś nie teges to albo kroić drzwi trzeba albo poprawiać wymiary otworów (a to też koszty).

Sprawa się komplikuje w przypadku nietypowych drzwi. Sam to przechodziłem i zdecydowałem się na stolarza.

Pozdrawiam,

Szybki zamawialiśmy osobno, bo InterDoor wstawia tylko z jednej strony gładkie a z drugiej piaskowe (nam to nie odpowiadalo).

Polecam

Swietny pomysł!

Jak wychodzi cenowo taka szybka? Może jescze wstrzymam szybki w zamowieniu, bo rzeczywiście sa z jednej strony matowe!

Moje drzwi wychodzą po jakieś 850, czyli też taniej. Jeszcze nie wiem jak montaż.

A klameczki jakie macie?

za szybke płaciliśmy 50zł/szt

drzwi są takie z taką klamką jak na tym zdjęciu

http://www.interdoor.pl/img/drzwi/manhattan_p_1_d.jpg

w łazienkach takie

http://www.interdoor.pl/img/drzwi/manhattan_5_d.jpg