Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam, chciałbym kupić drzwi Pol-Skone model "Sempre". Znacie jakieś mety, które zrealizują moje zamówienie szybko i w rozsądnej cenie? A może znacie jakąś alternatywę w podobnym wzorze i wykończeniu, za podobne lub mniejsze pieniądze?

• Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam, chciałbym kupić drzwi Pol-Skone model "Sempre". Znacie jakieś mety, które zrealizują moje zamówienie szybko i w rozsądnej cenie? A może znacie jakąś alternatywę w podobnym wzorze i wykończeniu, za podobne lub mniejsze pieniądze?

W każdej mecie (czyt diler Pol-Skone) termin realizacji będzie podobny bo to nie dilerzy generują swoje terminy a fabryka która trzyma wszystkich w szachu... Dilerzy co najwyżej dorzucają tydzień aby ułożyć sobie to logistycznie i aby zmieścić się z montażem w danym klientowi terminie.

Hehe,

Witaj Robe. Dawno się nie pokazywałeś:) W Waszej mecie nie ma P-S?

Zastanawia mnie skąd w głowach niektórych Klientów tyle "hurraoptymizmu":) Czasem klienci opoawiadają mi że u innych szybciej, rabat wyższy, itp. Szkoda ze nie mają odwagi potem powiedzieć, że termin zawalony a cena łączna wyższa..

W praktyce - KAŻDA DUŻA FIRMA MA STAŁE TERMINY IDENTYCZNE DLA WSZYSTKICH. Cudotwórcy to po prostu "lekka gadka" sprzedawcy. Może się nawet okazać, że będzie dłużej, bo taki "czarodziej" może zalegać z kasą swojemu dostawcy i będzie miał przez to wstrzymane dostawy. Ale spokojnie - tak Was oczaruje, że uwierzycie i będziecie razem psioczyć na fabrykę.

RABTATY - też są podobne. W mojej ocenie na drzwi masowych firm rabat wyższy niż 10% to niemalże despercja,(powyżej 15% uznałbym za jakiś przekręt) bo na tym poziomie zwyczajnie nie da się sensownie zarabiać. Ale czasem trzeba (ech ta konkurencja ;( )

• 2 weeks później...
Podpowiedzcie proszę polskone sempre w 04 i w 05 kolor kasztan antyczny czy dre piano 1 i 3 ? Chyba że coś innego lepszego w porównywalnej cenie? Gdzie najlepiej kupić w okolicach grodziska mazowieckiego? (warszawa nie jest daleko) Edytowane przez koincydencja

Jak dla mnie zdecydowanie lepszą wartość prezentuje Pol-skone, ale drzwi to nie tylko "strona techniczna", bo przeciez musza sie podobac a DRE piano moze...

W tym samym segmencie są nowe modele drzwi Porta w okleinach synchro3D, która wygladaem bardzo przypomina Silkstone.

Ps. Koincydencja, zrobiłem miejsce w skrzynce, więc jeśli masz jakieś zupełnie prywatne pytanie to możesz już je przesłać. Jeśli dotyczy takich spraw jak: "co wybrac, co ładniejsze" to lepiej rozmawiać na forum - bo ja tego typu dylematów nie rozstrzygam.

Edytowane przez finlandia

Jaka cena taka jakość.

Zapraszamy do Leroy Merloy (wczoraj macałem tam oba modele)

Ps. Moim zdanie już w dotyku Graf to maksymalna taniocha (czytaj tandeta).

dzieki za opinie.

niestety większych funduszy nie mam a marzą mi się proste białe drzwi. Skłaniam się bardziej ku FIORDom.

Właśnie zamierzamy kupić drzwi wewnętrzne i moje typy na dziś (pytanie tylko które lepsze):

pol-skone ARCO (okładzina eco top)

Vasco Braga (okładzina decorative)

Muszę zakupić 10 szt dlatego cena/szt ograniczona.

Moze jeszcze jakieś drzwi są w cenie do 700zł za komplet warte uwagi?

Witam serdecznie,

czy ktoś z Was ma może drzwi Pol-Skone model "Płytowe"? W tym modelu wybrałam proste białe drzwi bez niczego, bez przeszkleń, malowane na czystą biel.

Czytałam rozmaite opinie na temat drzwi Pol-Skone, wiadomo niższa cena niższa jakość, ale tylko w tym przedziale cenowym mogę szukać.

Czy zwiększę trwałość i jakość tych drzwi, poprzez:

1. Dodanie trzeciego zawiasu

2. Wybranie opcji z płytą wiórową pełną ?

Model drzwi "płytowe" to drzwi z płyty HDF, malowane wg RAL i NCS

Wyglądają tak:

http://images36.fotosik.pl/268/7c31c44031102fe1med.jpg

Witam serdecznie! Poszukuję drzwi wewnętrzych do łazienki - 3szt i 7 drzwi pokojowych częściowo przeszklone. Myślę nad zakupem przez sklep internetowy, ceny mają przystępne. Myślę nad takimi [MODEROWANO LINK REKLAMOWY co o nich myślicie? Czy znacie może ten sklep? Czy te drzwi warte są kupienia? Może coś innego polecicie? Edytowane przez finlandia

Witam. Mam pytanie do ROBE i FINLANDII. Co sądzą o drzwiach sosnowych w okleinie dębowej bądź orzech. Będą trwałe, czy się szybko wypaczą? Wystawka drzwi DRE PORTA POLSKONE VERTE itd w salonach w ogóle mnie nie przekonuje. Na każdych drzwiach i ościeżnicach zawsze są błędy (przeważnie odstające/krzywe skrzydło, odstające zakończenie okleiny, krzywe łączenia ościeżnicy, nierówne szpary pomiędzy skrzydłem a ościeżnicą itd). A przecież wystawka powinna być wzorowa, by kusić klienta. Dziś widziałam drzwi K&P (klasyczne/ new classic). Ich wykonanie oraz montaż bardzo mi się podobały. Ja żadnych niedociągnięć nie widziałam. Ponieważ rama skrzydła to drewno sosnowe klejone warstwowo to boję się, że drzwi po kilku latach będą się wypaczać pomimo dębowej okleiny. Koszt drzwi z ościeżnicą netto to 1300-1400zł. Nie wiem, czy przy tej kwocie nie lepiej pozostać przy POLSKONE MODERN (ramiak drewniany obłożony HDF). Zależy mi by drzwi służyły przez długie lata, a maksymalnie mogę przeznaczyć ok 1600zł na drzwi z ościeżnicą. Chciałabym również zapytać się o użytkowanie białych drzwi. Strasznie mi się one podobają, ale obawiam się, że szybko się zabrudzą, ciężko będzie mi je domyć i drzwi zamiast zdobić zaczną szpecić. Z góry dziękuję za pomoc:) Edytowane przez solito3

Solito - nie ograniczaj pytań do konkretnych nicków, bo może się tu trafić ktoś, kto ma coś sensownego do powiedzenia,a uniesie się honorem i nic nie powie :)

A moja odpowiedź Cię nie pocieszy. Jeśli myślisz że obłóg sprawi, że drzwi się nie wypaczą to jesteś w błędzie.

W mojej ocenie za wykrzywienie drzwi odpowiada:

- po pierwsze zastosowane drewno - nawet mały ramiak ukryty pod płytą HDF - jeśli trafi się nieodpowiedni- potrafi tak "pociągnąć" skrzydło, że się wygnie. Wg polskiej normy ugięcie 4mm jest dopuszczalne i nie ma tu wielkiego znaczenia, że przez to drzwi się nie zamykają. Jak się firma zechce tym zasłonić to nie dasz im rady w sensie prawnym. Na szczęście jeden z wymienionych przez Ciebie producentów wymienił mi skrzydło ugięte o 3mm.

- po drugie - warunki w jakich jest użytkowane skrzydło. Może być nawet z płyty czy mdf . Jeśli będzie miało niekorzystne warunki (np. do piwnicy, na nieogrzewany strych) to może się zdarzyć, że skrzydło zapracuje w kierunku ciepła, szczególnie jak jest z tym jeszcze połączona większa wilgotność. To nie jest żadna reguła a wyłącznie moje obserwacje. W moim garażu wygięły się nawet rozwierna brama stalowa - odstaje dołem o dobre 3cm, bo poprzedni użytkownik nie miał zwyczaju zamykać dolnej zapadki.

Wracając do wystawek - u mnie celowo nie są dopracowane. W razie minimalnej wady (której nie da się ująć w żadnych ramach gwarancyjnych) nie zarzucisz mi, że widziałeś lepszy wzór.

Co do drzwi sosnowych to czytałam, że to nie jest dobre drewno na drzwi i chciałam się spytać osób mądrzejszych ode mnie, czy okleina dębowa coś zmienia w tej kwestii. Finlandia, a czy mogę prosić o Twoją prywatną opinię jakie drzwi/marki/modele do max 1600zł brutto, wg Ciebie, są warte polecenia/rozpatrzenia? Jeśli na forum takich opinii nie dajesz to może możesz mi na maila przesłać [email protected] ? Czy jest jakiś związek pomiędzy systemem przylgowym/bezprzylgowym a trwałością drzwi, czy każdy z nich jest tak samo podatny na wilgotność, ciepło itp? I ostatnie pytanie, póki co:), czy orientujesz się, czy ramiak w POLSKONE we wszystkich modelach jest wykonany z tego samego, czy inne produkty używane są do tanich modeli, a inne do tych droższych? Chodzi mi o sam ramiak (np w Fiord i Modern)?

Z góry wielkie dzięki za odpowiedź:)

Edytowane przez solito3

Czy faktycznie skrzydło drzwiowe pasuje tylko do ościeżnicy wskazanej przez producenta, czy jest możliwość spasowania skrzydła firmy A z ościeżnicą firmy B? Konkretnie myślę nad skrzydłem Braga Vasco i ościeżnicą Q-system Polskone (obie rzeczy w bieli). W jednym sklepie powiedziano mi, że nie, ale nie wiem, czy "nie" bo technicznie jest to niemozliwe, czy dlatego, że sklep nie chce dodatkowej fatygi. Z góry dzięki za pomoc. Edytowane przez solito3