Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

ja mam takie na górze :

http://img242.imageshack.us/img242/5752/img1092kh0.jpg

a takiena dole :

http://img241.imageshack.us/img241/3834/img1104av5.jpg

Drzwi firmy "Dziadek" drewniane.

Za 11 szt kompletnych drzwi z klamkami zamkami i opaskami i za takie kompletne drzwi wejściowe :

http://img372.imageshack.us/img372/6971/img10293ug.jpg

zapłacilismy 8.600zł brutto z montażem

• Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a ja mam takie pytanko:

- mam w bloku jeszcze stare PRL biale drzwi :oops: z metalowymi oscieznicami, ktorych wymiana wiaze sie z rozkuwaniem scian :cry: .

Czy obecnie sprzedawane np w marketach standardowe dzrwi drewniane czy z MDF-u beda pasowac do tych futryn? Ewentualnie jest mozliwosc jakiejs regulacji np na zawiasach itp?

A czy ktoś ma drzwi firmy Pol-skone. W folderze wyglądają bardzo ładnie, cena też w miarę. Przymierzam się do zakupu, ptrzebuję opinii.

A jaki model? Forniowane czy laminowane? Firma ok, jakosc podobna do Porty, gorsza od Interdoor'a... duzo zalezy od modelu. Duzy wybor oscieznic i wybarwien. Proponuja raczej klasyczne niz nowowczesne wzornictwo.

Aha... i uwaga z klamkami - Pol-Skone stosuje dziwne zamki i nie wszystkie klamki na szyldzie dzielonym mozna do nich zamocowac. W takiej systuacji, albo wymiana zamka, albo wybor klamki z katalogu Pol-Skone

pozdr.

• 4 weeks później...
Witam, od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem Interdoor Milano - 3 sztuki fornir naturalny buk 8050 z montażem i to nie wa-wa, są piękne tylko stronę matową/piaskowaną czy jak kto zwie mleczną nie wiem czym wyczyscić żeby nie było smug - ma może ktoś doświadczenie w czyszczeniu interdorowskim matowych szyb?

Dodi - już zaponiałam ile dokładnie - coś koło 500 plus ościeżnica. Ale średnio jestem zadowolona. Są owszem ładne, z szybą wcale nie ma zapowiadanych problemów z czyszczeniem. Może jakoś nie babramy paluchami. Za to jest to po prostu PAPIER! Bardzo łatwo to zadrapać, a okienka osadzone są przez listewki przybite gwoździekami, które są widoczne! Na wystawie było lepiej. Bałm się, że drewniane drzwi się wypaczą jak znajomym, ale z tych też nie jestem zadowolona :evil:

Skystar - mokrą szmatą :wink: Kurcze no - żadnych problemów z tym nie mam, śladów po paluchch też.

Mam zamówione drzwi wewnętrzne drewniane w fabryce drzwi. Podobne do tych na zdjęciu wyżej, ale z 5 szybkami. Dzisiaj rozmawiałam z panem od drzwi i dowiedziałam się ze moje szyby bede 5 mm i zabezpieczone dodatkowo sylikonem, by sie nie ruszały. Podobno nie zdażyło im się żeby szybka pękła.

Ponadto koleś powiedział też, że drzwi montuje się zupełnie na końcu, czyli po kafelkowaniu, malowaniu i położeniu podłogi(w przypadku parkietu), bo w tym wszystkim jest wigoć która na drewniane drzwi wpływa bardzo!

Mam nadzieję ze wszystko bedzie ok z moimi drzwiami.

Bardzo podobały mi się drzwi Porty i nadal mi sie podobają, załozyłam do nich osnieżnice Prestige są super.

Mam natomiast problem z firmą która je montował, osnieznice wiszą ok. 5 cm nad podłogą, a okazało sie że powinny tylko 2 mm( w dodatku na stopkach). Firma monterska twierdzi że to jest o.k., ale to bzdura. Interweniowałam w Porcie, ale oni umywaja ręce od montażu, pomimo iż w ich folderze figuruje jako autoryzowany montażysta .

Może ktoś wie do kogo sie zwrócic z reklamacja na montaż.

Przy małych dzieciach odradzm drzi ze szkłem.

Mój 7ltek wybił pięścią szybe i skaczyło sie na szycu dobrze że tylko tak.

Jestem za pełnymi i wtym wypatku mim iz jestem szklarzem radzę jednak bez szkła :lol:

Czy to był przypadek czy zabawa dziecka?

Rozmawiałam z facetem co mi sprzedaje drzwi i on twieerdzi że trzeba użyć bardzo dużej siły by zbić ta szybę, bo u mnie bedzie to szyba o grubości 5mm, dodatkowo zamocowana silikonem by szybka nie byla lużna. Poza tym powiedział mi że nigdy sie im niezdażyło żeby szybka się zbiła.

Tak to była zabawa :wink: twierdził ze jest spajdermenem i z całej siły uderzył bięścia że ręka wylądowała po drugiej stronie , wyciagając ją rościął paskudnie wewnertrzna strone ręki że do dziś ma brzydkie rany.

jesli maja być szyby w drzwiach to tyko i wyłącznie bezpieczne- sa takie 4-milimetrowe mleczne . są to dwie szyby z folią. To jest najbezpieczniesza wersja .I nie wierzę iz dziecko nie wybiło by szkła 5mm.

a zwykłe ornamenty mają 4mm- i jak widać nie było to przoblemem.

A silikonem zawsze sie robi jako takz. podkitówka po staremu.Jestem szklarzem więc wiem co mówię, nie daj sie namówić. 4mm bezpieczna bezbarwna lub mleczna tak będzie najbezpieczniej lub drzwi pełne. Dzieci maja różne pomysły .

POzdrawiam