Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

bezpieczna to znaczy z folią w środku inaczej szkło 2mm/folia/szkło 2mm

ztym iz folia jest bezbarwna toz- potrząc na szkło nie widaać iz między szkłami jest folia -i wyglada tak jak zwykłe szkło a patrząc na kant czy rant widać iz jest tam folia . Po zaszekleniu taka szyba wygląda jak zwykła .

Jest jeszcze wersja 2mm/folia mlczna /szkło 2mm- szkło wtedy jest mleczne

jest drozsze od bezbarwnego ale wygląda super, bardzo przypomina zwykły,lakomat to zn: szkło 4mm mleczne bez foli.

Dziecko nie ma mozliwości wybicia takiej szyby, co prawda pęknie ale ręka na druga strone nie przejdzie.

Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś pytania chetnie odpowiem

Pozdrawiam :lol:

Drzwi z mleczną szybą- nigdy więcej!

Mam takie od 10 lat, sama projektowałam. Przesuwne, ładne i....

w jednych "strzelona szyba"-przypadkowo rurą od odkurzacza.Pęknięcie przez cała długość- szyby ogólnie, krucha rzecz, a obustronnie piaskowane- chyba jeszcze bardziej. Każdy palec, każdy ślad- nie daj Boże tłusty- szorowanie i odplamianie czym tylko sie da. Na dodatek moje maja prawie całkowite przeszklenie od 12cm nad podłogą. Jak efektownie wyglądają , gdy wracam z psem ze spaceru po deszczu a on się nie skończy otrząsać na schodach...Albo poje sobie, napije się, a potem podskoczy radośnie- jego "fleki"szybują na znaczna wysokość (pies jest spory)i....Dośpiewajcie sobie sami..A ja to ścieram, tak jak łapy czekoladowe, ślady tłuste, itd itd. Niestety, w przystępie zaćmienia twórczego cała zabudowa przedpokoju to takie własnie szyby...Never again.

bezpieczna to znaczy z folią w środku inaczej szkło 2mm/folia/szkło 2mm

ztym iz folia jest bezbarwna toz- potrząc na szkło nie widaać iz między szkłami jest folia -i wyglada tak jak zwykłe szkło a patrząc na kant czy rant widać iz jest tam folia . Po zaszekleniu taka szyba wygląda jak zwykła .

Jest jeszcze wersja 2mm/folia mlczna /szkło 2mm- szkło wtedy jest mleczne

jest drozsze od bezbarwnego ale wygląda super, bardzo przypomina zwykły,lakomat to zn: szkło 4mm mleczne bez foli.

Dziecko nie ma mozliwości wybicia takiej szyby, co prawda pęknie ale ręka na druga strone nie przejdzie.

Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś pytania chetnie odpowiem

Pozdrawiam :lol:

O ile taka bezpieczna mleczna szybka z folią jest droższa od szybki bez folii?

Marynarka

Te szkła mleczne co masz to zwykły lakomat lub szkło piaskowane a ma ono do siebie że jedna strona jest trawiona-lekko chropowata a druga zupełnie gładka .

Może inaczej:

1.SZKłO PIASKOWANE - STANDARD 4MM -6MM JEDNA STRONA GłADKA DRUGA CHROPOIWATA - CHOC MOZE BYć Z DWUCH STRON PIASKOWANA .

Właśnie z tym piaskowanym szkłem klienci maja najwięcej problemów tak ja piszesz zostają plamy po palcach i wogle trzeba wiedziec ja je myć, dosłownie :-? :wink:

2.SZKłO LAKOMAT LAKIEROWANY -STANDARD 4MM \jedna strona gładka druga chropowata .Ztym szkłem nie ma problemów , dobrze sie myje i uzytkuje .

3.SZKłO 22. BEZPIECZNE MLECZNE- O KTóRYM PISAłAM WYżEJ /dwie strony gładkie , bezproblemowe w utrzymaniu , noi bezpieczne. Nie należy do tanich.

Jeśli chodzi o ceny to:

za m2

Piaskowane 4mm - 90,00 zł

Lakomat bez-foli 110,00 zł

bezpieczna z mlecz.folią 4mm. 150,00 zł te bezpieczne z folia wystepują o różnych grubościach , więc wybór jest spory.

Ale musze powiedzieć iz przecietny klient nie jest w stanie odróznić piaskowanego od lakomatu dlatego nie raz zostaje naciągnięty przez nieuczciwych sprzedawców a póżniej to skutkuje tym iz płacimy za lakomat a dostajemy piaskowane. :x

:D He, he...Kiedy ja te drzwi zostawiam w bloku , bo dom właśnie buduję! A piaskowane są po obu stronach, i nie powiem, żeby mi to ułatwiało życie. Pewnie, że fajnie wygląda, ale warto sie zastanowic nad przeszkleniem jedynie w gornej części. Chyba że technika wyrobu tego szkła tak poszła do przodu- i teraz łatwo się myje.

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...