Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

nie podzielę się opinia o drzwiach od Urzędowskiego ale mam od nich okna: czekałam 6 miesięcy mimo iz wpłaciłam połowę pieniędzy z góry i byłam traktowana jak natręt domagając się swojego...... Obecnie wiem, że juz nigdy więcej z nimi nie chcę mieć nic wspólnego...

tak, tak na drzwi czeka się jeszcze dłużej nawet 12 m-cy. Ale jak już ktoś wspomniał w jednym z wątków na temat urzędowskiego Powinno się być dumnym że ma się okna, drzwi tej "Swietnej firmy" to oczywiście opinia sprzedawców. Mi również wzory się podobały. Stolarz zrobi podobne z lepszymi zawiasami za mniejsze pieniądze i okres oczekiwania zamawiane w połowie stycznia za dwa tygonie będą gotowe.

Mieszkam w bloku (51m2). Ze względu na ciasnotę chcę wymienić drzwi wewnętrzne tradycyjne, których otwieranie ogranicza wykorzystanie powierzchni, na rozsuwane, harmonijkowe lub łamane. Przy wymianie chciałbym pozostać przy dotychczasowych ościeżnicach metalowych (ich usuwanie wywołało by zbyt duże uszkodzenia ścian, podłóg, glazury itp). Trzeba by je obudować materiałem "drzwiopodobnym". W salonach branżowych są różne drzwi ale nie pasują do mojej koncepcji (instalacja na dotychczasowych futrynach). Otwory drzwiowe: do łazienki 2.00x0,62), do kuchni 2.00x0.80) i do trzech pokoi (2.00x0,82). Proszę o poradę, ofertę, propozycję.

- Jakie drzwi byłyby najpraktyczniejsze (łamane,przesuwane,harmonijkowe)?

- Gdzie kupić dobrej jakości wewnętrzne drzwi pasujące do istniejących otworów

drzwiowych?

My będziemy mieli drzwi z firmy DEWRO: http://www.dewro.pl. Moim zdaniem to bardzo ładne i estetycznie wykonane drzwi. Wybraliśmy prosty model i średnia cena wyszła nam ok. 1300 zł. Zaproponowano nam drzwi tzw. bezprzylgowe (inaczej bezfelcowe) - oznaczo to, że całe skrzydło "chowa" sie w ościeżnicy (nie ma tej "zakładki", która zatrzymuje się na oscieżnicy). Moim zdanie wygląda to bardzo elegancko.