Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Też budujesz w okolicach WAWY??

To ma duże znaczenie przy ewentualnych poleceniach.

Prawdę mówiąc to w warszawie jest tak wiele sklepów, że ciężko czegoś nie znaleźć. Trzeba przeszukać katalogi producentów i wybrać jakiś model. Zadzwonić do regionalnego przedstawiciela i powie gdzie jest ekspozycja godna uwagi, gdzie dobrze montują itd.

Najprostsza sprawa by nie tracić czasu na szukanie i omawianie tematu z dziesiątkami sprzedawców.

Ciekawe drzwi wewnętrzne pokazała jakiś czas temu firma Erkado, drzwi "hybrydowe", bardzo masywne, z pełnej płyty. Ładne drzwi fornirowane robi np. Invado.

Nie zgodzę się - jest tak wiele sklepów, że ciężko cokolwiek znaleźć.

Żadna z firm polecanych przez Ciebie nie posiada produktu, który mnie interesuje: zwykłe, białe, proste i lakierowane. Najlepiej ze średniej półki cenowej :)

Myślałam o Asilo Linate lub którejś Aoście :) No może ostatecznie Colombo

Edytowane przez mi_mała

Myślę że udanie się się na Bartycką wiele Ci rozjaśni. Jest tam naprawdę sporo produktów mniej lub bardziej udanych ale zapewne sama zauważysz różnicę bo naprawdę je widać.

Zwróć uwagę na rant skrzydła bo tu wiele firm sobie nie radzi. Na łączenia opasek ościeżnicy - chodzi mi tu gównie o estetykę samego produktu jak i ekipy która je na tej wystawie zamontowała. No i oczywiście na lakier. Dobry lakier sprawia wrażenie jednolitej powierzchni, jest równiutki i bez żadnych wtrąceń typu "ziarnko piasku" czy "muszka".

Koniecznie obejrzyj produkt w całości i z bliska. Samo skrzydło na magazynie nie powie Ci zbyt wiele. Precyzja montażu w takich drzwiach to absolutna podstawa i nie daj się omamić słowami żę ekspozycje montowali byle jak ale za to u klienta w domu robią wszystko idealnie. Nie raz już słyszałem historie gdzie montażysta twierdził że standardy jego prac są widoczne w salonie i że nie ma zamiaru wykonywać coś ponad to.

Obejrzyj sobie produkty: ASILO, JAGDOR, DEWRO, JAGRAS, KORONA - myślę że powinny spełnić Twoje oczekiwania odnośnie dobrej jakości i przystępnej ceny.

Myślę że udanie się się na Bartycką wiele Ci rozjaśni. Jest tam naprawdę sporo produktów mniej lub bardziej udanych ale zapewne sama zauważysz różnicę bo naprawdę je widać.

Zwróć uwagę na rant skrzydła bo tu wiele firm sobie nie radzi. Na łączenia opasek ościeżnicy - chodzi mi tu gównie o estetykę samego produktu jak i ekipy która je na tej wystawie zamontowała. No i oczywiście na lakier. Dobry lakier sprawia wrażenie jednolitej powierzchni, jest równiutki i bez żadnych wtrąceń typu "ziarnko piasku" czy "muszka".

Koniecznie obejrzyj produkt w całości i z bliska. Samo skrzydło na magazynie nie powie Ci zbyt wiele. Precyzja montażu w takich drzwiach to absolutna podstawa i nie daj się omamić słowami żę ekspozycje montowali byle jak ale za to u klienta w domu robią wszystko idealnie. Nie raz już słyszałem historie gdzie montażysta twierdził że standardy jego prac są widoczne w salonie i że nie ma zamiaru wykonywać coś ponad to.

Obejrzyj sobie produkty: ASILO, JAGDOR, DEWRO, JAGRAS, KORONA - myślę że powinny spełnić Twoje oczekiwania odnośnie dobrej jakości i przystępnej ceny.

Bardzo dziękuję :)

Poszukiwane: białe, gładkie, bezprzylgowe, zależy mi na niewidocznych zawiasach.

Temat wydawał się zamknięty, ale powrócił... I znów jestem na etapie szukania...

1. pol-skone płytowe 00 - płyta wiórowa otowrowana, z opcją malowania drzwi i ościeżnicy wg palety RAL (żeby były jednakowe odcienie)

2. asilo linate1

3. Interdoor płaskie pełne Di Moda bianco - edit: wiem już, że to nie ta półka cenowa :(

Ktoś coś może podpowiedzieć... Chwilowo najbliżej mi do tych pol-skone, bo mogę je kupić w sprawdzonym miejscu.

Heh...

Help....

Edytowane przez jaga123
nowa wiedza

Nie zgodzę się - jest tak wiele sklepów, że ciężko cokolwiek znaleźć.

Żadna z firm polecanych przez Ciebie nie posiada produktu, który mnie interesuje: zwykłe, białe, proste i lakierowane. Najlepiej ze średniej półki cenowej :)

Myślałam o Asilo Linate lub którejś Aoście :) No może ostatecznie Colombo

Zaczynając od firmy INVADO modele które proponujesz są bardzo podobne do np. modeli norma decor, taurus, lido.

Erkado drzwi Montana - wykonane w technologii hybrydowej, pokryte bardzo trwałą okleiną z PVC, mogą być gładkie ale ja polecam drzwi z frezowaniami. Robią niesamowite wrażenie.

Ewentualnie mogę tez polecić drzwi DRE np. Rivia top, galeria alu top, standard top, ewentualnie coś droższego w okleinie naturalnej jak np. duero.

Jest w czym wybierać i z tego co się orientuje to bez problemu można powyższe drzwi dostać w Warszawie.

Poszukiwane: białe, gładkie, bezprzylgowe, zależy mi na niewidocznych zawiasach.

Temat wydawał się zamknięty, ale powrócił... I znów jestem na etapie szukania...

1. pol-skone płytowe 00 - płyta wiórowa otowrowana, z opcją malowania drzwi i ościeżnicy wg palety RAL (żeby były jednakowe odcienie)

2. asilo linate1

3. Interdoor płaskie pełne Di Moda bianco - edit: wiem już, że to nie ta półka cenowa :(

Ktoś coś może podpowiedzieć... Chwilowo najbliżej mi do tych pol-skone, bo mogę je kupić w sprawdzonym miejscu.

Heh...

Help....

Ja bym się skupił na sprawdzonym miejscu i pewnym montażu. Jak już pisano tu wielokrotnie każdy produkt można zepsuć przy montażu i jeśli masz dobrego fachowca i mu ufasz to idź w tym kierunku. Co do samego produktu to i tak niezależnie od producenta różnie można trafić... Czasem całkiem trafnie a czasem kompletnie nie. Oczywiście im wyższa cena tym mniejsze ryzyko ale jednak istnieje zawsze... Natomiast dobry i sprawdzony monter to skarb jakich mało. :)

Ja bym się skupił na sprawdzonym miejscu i pewnym montażu. Jak już pisano tu wielokrotnie każdy produkt można zepsuć przy montażu i jeśli masz dobrego fachowca i mu ufasz to idź w tym kierunku. Co do samego produktu to i tak niezależnie od producenta różnie można trafić... Czasem całkiem trafnie a czasem kompletnie nie. Oczywiście im wyższa cena tym mniejsze ryzyko ale jednak istnieje zawsze... Natomiast dobry i sprawdzony monter to skarb jakich mało. :)

Dziękuję :) Ufam i dlatego ciężko mi z Nich zrezygnować.

Myślałam przez chwilę o stolarzu, ale to też loteria. Poza tym ponoć biały na drewnie zachowuje się różnie, na mdfie bezpieczniejszy. I takie tam kolejne wątpliwości. Już nie mieszam.

Myślę, że rezygnuję z bezprzylgowości, bo to - jak pokazuje np. to forum - Pol-skone nie wychodzi i może będzie ok.

Dzięki raz jeszcze.

Mała rada dla osób kupujących drzwi białe. Sprawdźcie jak wygląda okleinowanie na krawędziach skrzydła (przylgi). Bywa niestety, że jest tam łączenie taśmy obrzeżnej i powstaje mało estetyczna linia.

Planuję drzwi malowane. Chciałabym, żeby kolor na ościeżnicy i na płycie drzwi był taki sam - to chyba będzie wymagało pomalowania obu elementów?

Mała rada dla osób kupujących drzwi białe. Sprawdźcie jak wygląda okleinowanie na krawędziach skrzydła (przylgi). Bywa niestety, że jest tam łączenie taśmy obrzeżnej i powstaje mało estetyczna linia.

To nie taka mała rada - to BARDZO, BARDZO WAŻNE.

Wg mnie produkty z łączeniem sztucznych oklein na rancie skrzydła czy nawet ościeżnicy absolutnie nie powinny znaleźć się na rynku gdyż praktycznie nigdy to połączenie nie jest trwałe.

Pisałem o tym wielokrotnie a skoro o tym przypominasz to popieram i także kolejny raz nakazuję baczne oglądanie właśnie tej części drzwi. :)

Planuję drzwi malowane. Chciałabym, żeby kolor na ościeżnicy i na płycie drzwi był taki sam - to chyba będzie wymagało pomalowania obu elementów?

Ta uwaga dotyczyła drzwi w wykończeniu z laminatu bądź okładziny dekoracyjnej. Drzwi lakierowane nie będą miały tego problemu choć lakiery także bywają różne i jeśli drzwi są tanie to i lakier na nich jest z tych tańszych - taki rant także jest newralgiczny gdyż szybko się wyciera...

Ta uwaga dotyczyła drzwi w wykończeniu z laminatu bądź okładziny dekoracyjnej. Drzwi lakierowane nie będą miały tego problemu choć lakiery także bywają różne i jeśli drzwi są tanie to i lakier na nich jest z tych tańszych - taki rant także jest newralgiczny gdyż szybko się wyciera...

Jakieś typy drzwi mdf z lepszym lakierem? Średnia półka cenowa, ewentualnie "górna średnia". Bardzo poproszę :)

Potrzebuje pomocy w wyborze drzwi wewnętrznych do nowego mieszkania. 1 szt drzwi do pokoju, 1 szt drzwi do łazienki. Mieszkanie do wynajęcia. Wszędzie gdzie szukałem czas oczekiwania na drzwi i ościeżnice 4-5 tygodni. Preferowane firmy polskone, Dre. W marketach budowlanych można znaleźć drzwi ale futerały regulowane są na zamówienie. Cena za drzwi ok. 500zl. Edytowane przez em-be