Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

niby tak, ale jak wejdziesz na ten link z forum.trojmiasto to tam juz jest sporo negatywnych wpisów. fakt, że starszych, ale jednak...

Dobra, tak czy inaczej drzwi już pomierzone.

W jednych jest o 0,5 cm za wąsko, cholera i tam już się nie wyskrobie tynku bo płytki położone.

Dodatkowo okazało się, że jest wieeelki problem w tym, ze w jednej łazience mam płytki na ścianach tylko do wysokości 1,2 m. Myślełem, że podferzowanie ościeżnicy nie będzie problemem a ty się okazało, że ościeżnica ma 1,6 cm a płytki wystają 1,5 cm i nie da się.

Druga wersja to podkleić jakiś pasek płytk GK pod ościeżnicę albo przyciąć płytki... cholera...

finlandia a może jeszcze jakaś firma..? byłbym wdzięczny...

Do drzwi mogę polecić z firme Aprel z Warszawy.

• Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

czy ma ktoś z Was doświadczenia z firmą Maxidoor http://www.maxidoor.pl/

Analizowałem ofertę asilo i okazało się, że w podobnej cenie moge mieć drzwi na zamówienie własnoręcznie wykonane w Maxidoor. Widziałem je w salonie i wyglądały całkiem ok. Jakieś tam drobnostki znalazłem, ale rozmawiałem z właścicielem i zwróciłem na to uwagę bo jestem szczególarzem. Obiecał, że nic takiego nie będzie na moich drzwiach.

Generalnie bardzo miły człowiek, po pomiarze koniecznie zapraszał do salonu zebym zobaczył Asilo bo jak to stwierdził muszę zobaczyć drzwi, spojrzeć na szczegóły itpl

Tak wiec czy ktoś ma coś do powiedzenia o drzwiach Maxidoor..?

Witam wszystkich, czy ktoś zna te drzwi?

http://www.dobrymontazysta.pl/baza-wiedzy/galerie.html/g/230

szukam drzwi pełnych, z niewielkim przeszkleniem (te z linka mam nadzieję mają małe szybki, a nie listwy metalowe),

a jednocześnie takie, które w ramach modelu mają też wersję z dużą szybą, np. jak Porta Grande A1

http://www.sykomat.com.pl/drzwi/Porta+Drzwi/porta-grande/p/10567/2

OGROMNA PROŚBA

Forumowe Księżniczki Julka i Karolina chcą chodzić, chcą biegać - POMÓŻMY IM W TYM.

Dziewczynki mają przejść terapię medyczną i długotrwałą rehabilitację. Datę zabiegów w NFZ wyznaczono na... 2020 r !!!!!!! Szczegóły w liście rodziców dziewczynek:

LIST TUTAJ

Można wziąć udział w aukcji, lub po prostu wpłacić jakąś kwotę bezpośrednio na konto (każdy grosz się liczy), potrzeby są ogromne i wspólnie możemy wiele zdziałać.

GALERIA FANTÓW

TU LICYTUJEMY

NUMER KONTA

Pomóż jak możesz

witam wszystkich mam zamiar kupić drzwi do łazienki i do wc.Jak narazie wybór padł na

intenso linea W5 w okleinie orzech

porta koncept A9 w okleinie portadur orzech3

dre premium orzech ciemny ryfla

chciał bym znać plusy i minusy danych drzwi, oczywiście wytrzymałość (Osiecznicy, okleiny jak i samych drzwi). Ewentualnie może coś innego polecacie

pozdrawiam i licze na wasza pomoc

Tez niedawno zastanawialam sie nad listwami i przegladajac roznorakie strony i zdjecia doszlam do wniosku, ze listwy mozna dobierac dowolnie jak sie komu podoba. U siebie zdecydowalam sie polozyc drewniana podloge w kolorze sredniego debu, raczej jasna i do tego wszedzie biale drzwi i biale listwy. Podobnie do zdjecia nr 2 i ciesze sie z tego wyboru. Mysle, ze to wyglada czysto, lekko i ladnie poprostu.

witam wszystkich mam zamiar kupić drzwi do łazienki i do wc.Jak narazie wybór padł na

intenso linea W5 w okleinie orzech

porta koncept A9 w okleinie portadur orzech3

dre premium orzech ciemny ryfla

chciał bym znać plusy i minusy danych drzwi, oczywiście wytrzymałość (Osiecznicy, okleiny jak i samych drzwi). Ewentualnie może coś innego polecacie

pozdrawiam i licze na wasza pomoc

Zdecydowanie Intenso. Polecam porównanie ramiaków tych 3 producentów. Jeśli przeszukasz zasoby tego forum, to znajdziesz informacje o przeciętnej jakości Porty czy Dre i problemach z reklamacją.

Zdecydowanie Intenso. Polecam porównanie ramiaków tych 3 producentów. Jeśli przeszukasz zasoby tego forum, to znajdziesz informacje o przeciętnej jakości Porty czy Dre i problemach z reklamacją.

Chętnie poznam Twoje porównywanie. Patrząc na ramiaki wymieniowych modeli zobaczę ramę z mdf w DRE model Premium a w Porcie Koncept ramę opartą na płycie stolarskiej (bardzo mocna konstrukcja drewniana).

Nie znam Intenso - mniej popularna marka, więc i proporcjonalnie mniej informacji o jakości, reklamacjach itp. Ale swego czasu Robespierre chwalił tą markę.

O reklamacjach w przypadku DRE na tym forum raczej nic złego nie było.

wlasnie dlatego ze Robespierre chwalił intenso zainteresowałem sie nimi i bardzo mi sie spodobaly ale nie wiem jak z jakoscia. Kolego co do porty widze ze masz doswiadczenie to polecal bys te dzwi w tej okleinie i jak wyglada u porty gwarancja bo w sklepie gdzie bylem to bardzo odradzali bo maja problemy z reklamacjami. Do isabela ty masz dzwi intenso czy moze nimi chandlujesz

Po niedzieli czeka mnie montaż drzwi Intenso Paris w okleinie CLP w wersji bezprzylgowej. W jednym z warszawskich sklepów sprzedawca pokazał mi przekrój ramiaków różnych producentów. Dokładnie opisał, jakiego typu reklamacje są zgłaszane oraz jak długo czeka się na ich rozpatrzenie. Poza tym przekonało mnie wybarwienie okleiny - śmietankowa, a nie arktyczna biel.