Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej, wiem że temat drzwi Fiord od Pol-Skone był na tapecie wiele razy, ale nie znalazłam odpowiedzi na moje pytania.

Interesują mnie drzwi pełne, z wypełnieniem w pełnej płyty mdf, bezprzylgowe. Otrzymałam dwie opcje wyceny- z ościeżnicami malowanymi (droższa) i w okleinie (tańsza).

W droższej opcji z montażem wychodzi ok. 1200zł za jedne drzwi. Trochę sporo. Myślicie, że warto dopłacać do najtańszych drzwi, żeby je trochę 'odpicować'? ;) A może lepiej poszukać czegoś innego?

Cześć, spodobały mi się drzwi Asilo Pertini 6

http://todom.pl/wp-content/uploads/2014/10/20141009_153631-600x400.jpg

Mam jednak obawy co do trwałości tych drzwi, wklejona szybka jako element konsturkcyjny drzwi na tych kilku cm do końca mnie jakoś nie przekonuje.

Czy zdecydował się ktoś na wybór tego modelu?

Co sądzicie o wyrobach firmy Ronkowski? Oferują drzwi sosnowe, malowane na biało i wykonanie dzwi takich jak powyżej w podobnej cenie.

• 3 weeks później...

pilna pomoc potrzebna

Poszukuje na teraz drzwi łazienkowych białych i tu się robi problem, bo... ściana ma 22,5 cm szerokości (ścianka GK).

Chciałabym futrynę regulowaną (nakładaną), ale to chyba mrzonka. Drzwi "na teraz" znalazłam jedynie markecie budowlanym, za ok 350 zł i w dodatku z futryna stałą. Obawiam się jakości, choć w desperacji jestem skłonna kupić, ale może jest inne wyjście, lepsze drzwi, lepsze zawiasy.

Na pietrze obok szukanych drzwi, będzie jeszcze 2 drzwi z firmy Eclisse ( drzwi przesuwne w kasecie). Też miały być białe, choć teraz jestem skłonna wybrać inny kolor, albo okleinę jakąś na piętro, byleby kupić te do łazienki.

Pomysł był taki żeby wszystkie drzwi w mieszkaniu były białe i pasowały do drzwi, które odrestaurowaliśmy, a które nadają tonu całemu mieszkaniowi. :) Chcieliśmy drzwi zupełnie płaskie, lub z jedną płycizną, ale nie mam wybranego producenta, ani modelu, a tu trzeba jedne drzwi zakupić już, żeby kafelki do nich dociągnąć. Niestety, fachowcy stawiający ścianki mieli fantazje, jest nierówno. Jeśli najpierw będą kafelki, a później drzwi, to będzie wyglądać kiepsko.

Nie przewidziałam tego :(

Powiedzcie, że mam jakiś wybór. plissss

Edytowane przez Sawadi

Witam

Rozglądam sięusilnie za białymi,w miarę mocno przeszklonymi drzwiami.

Cena tak ok 700zł za skrzydło + dodatki i ośćierznica, w jakiejśc trwałej okleinie.

Macałem taki obecny standard sempre w2 i ogólnie ok, ale szału nie ma.

Ta okeina jest jakas taka dośćź sztuczna już z wyglądu.

Czy wybierając drzwi Intenso (np Paris lub Grenoble) lub Vasco Porto mogę liczyćna coś lepszego?

Chodzi głównie o wygląd i biel okeliny lub takie dodatki jak zawasy itp?

Z Vasco jest jeszcze bardzo ładna i do tego tania Braga, ale tutaj juz brak ramiaka z drewna...

U którego producenta okleina będzie się jako tako komponować z lakiertowanymi listwami polecanego Largus w bieli RAL9003

Witam

10 miesięcy pomieszkiwania bez drzwi i 10 tygodni oczekiwania na drzwi od podpisania umowy doczekaliśmy się naszych drzwi:-)

Wszystkie drzwi pełne, oprócz 1 szt, bezfelcowe, chowane zawiasy, dół olchowe malowane na biało, na piętrze dębowe, kolor ciemny brąz.

Na razie zrobiłem zdjęcia białym.

Jesteśmy z żoną więcej niż zadowoleni, ekipa od montażu również się dobrze spisała.

IMG_8737.jpgIMG_8738.jpgIMG_8744.jpg

IMG_8749.jpgIMG_8754.jpg

Orientuje się ktoś może w sprawdzonych firmach z Krakowa lub okolic, które by były w stanie zrobić drzwi wewnętrzne na wymiar? Mam w starym domu dość niskie pomieszczenia na parterze, gdzie otwory drzwiowe mają ok. 196-197cm, a producenci drzwi w standardowych rozmiarach chyba nie przewidują aż takiego skrócenia skrzydła (?).

Ja niestety po wizytach w kilku salonach jestem w kropce.

Zarówno Polskone jak i Intenso nie są tak naprawdę białe w okleinie cpl.

Polskone jest zółtawe i wygląda mocno plastikowo, intenso jest fajne strukturalnie ale wybitnie kremowe.

Z tego co miałem okazję pomacać to Dre w okleinie r cell jest efektownie białe z lekkim połyskiem taki półmat. Na plus mozna dokupić listwy przypodłogowe z identycznej okleinie i zgrają się w 100%.

Niestety nie ma tam ramiaka drewnanego za bardzo, do tego okleina nie jest cpl jak rozumiem, więc wytrzymałość mniejsza.

Wizaulnie jednak białe verto A1 podobająmi się, do tego jako chyba jedyni oferują podcięcia co ułatwi montaż w łazience..

Eh jak drzwi porządne to nie wyglądają i vice versa...

Edytowane przez 99tomcat

Wersja 3d na pewnie jest tłoczona.

Moim zdaniem jednak wszelkie tego typu pretłoczenia wyglądają mega sztucznie.

Drzwi z prawdziwego drena są w końcu zwykle gładkie.

Jak dla mnie wszlkie struktury sa fajne ale np w panelach podłogowych, na drzwiach wygląa to jużniezbyt ciekawie.

Ma byćmega realistycznie to raczej pozostaje fornir.

Do tego po własnych doświadczeniach wiem- idź to pomacać w realu, z oglądania folderów i zawartości sklepów online nie dowiesz się zbyt dużo o realnym wyglądzie.

witam, ja jeszcze swoje dzwi wybieram (miedzy dre premium, porta koncept a intenso linea) ale jak ktos by juz wybral swoje to w bel-pol jest promocja na premium z montazem i klamka za 775zl. Z tym ze czytalem opinie o tej firmie wiekszosc jest negatywna, moze ktos mial z nimi stycznosc i by powiedzial jak to z nimi jest

No właśnie. Wycena wycenie nierówna. Nie tylko model jest istotny ale też ościeżnica - ta w zależności rozwiązania i zakresu grubości muru może się znacznie różnić, ale zakładając że to będzie tak jak w tej reklamie - ok 12cm (spotykane w mieszkaniach) - to w moim regionie koszt prawie 900zł + klamka (za Portę, bo Intenso nie oferuję na co dzień a katalog mam gdzieś głębiej schowany)

Jak jeździłem po salonach to porte koncept z oscieznica regulowana i okleina portadur z montazem wycenili mi na 992zl (w firmie drewno tapety wycenili je na 950zl), Dre premium o ile dobrze pamietam to ok 900zl ale osobiscie lepiej porta mi sie podba robi wrażenie bardziej porządnych drzwi ale jak jest w rzeczywistości to nie wiem. Aha a te intenso linea mi wycenili na ok 900zl jednak niestety ich na zywo nie widzalem, w okolicy Katowic nigdzie ich niema. Do każdych drzwi trzeba doliczyc jeszcze klamkę. Pozdro

Ja sobie dla pewności porównałem wczoraj wa salonie na wzornikach biele Polskone i Intenso cpl z okleiną zwykłą mat u Dre.

Dre nie jest śnieżnobiałe, ale bez np przystawienia lakierowanej na biało ral 9003 listwy tego nie widać.

Polskone jest wyrażnie żółtawe, do tego ma mniej przyjemną fakturę jak macałem na drzwiach, a intenso to nawet cięzko jużnazwać bielą - coś między kremowym a kością słoniową nawet ;)

W Voxie z niby rabatem za cierpliwość (czekałem dobre 40 minut na dopchanie się do obsługi)

Za 2 sztuki Dre Verto A1 (80cm + ościeżnica regulowana na mur 80mm +osłony zawiasów, klamki infinity (zakie za ok 75zł), jedne drzwi podcięcie wentylacyjne + zamknięcie łazienkowe) z montażem mam ofertę na 2307zł

Nie wiem - cena ok czy szukać gdzieś taniej ew negocjować coś jeszcze ?

Do drzwi można dobrać listwy dre w identycznej okleinie i powinno być ok

Edytowane przez 99tomcat