Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Czy kupil ktos z Was drzwi firmy Baranski? Albo Voster???

Czy sa dobre?

Masz ogromny rozstrzał w zapytaniu. Voster - tanie produkty a Barański - droższe, bo drewniane. W mojej ocenie jeden i drugi produkt reprezentuje średnią półkę w swoich standardach. A czy będą dla Ciebie dobre? To zleży czego szukasz. Praktycznie nie ma już firm, które produkowałyby tylko słabe rzeczy. Jeśli się zdarzają - to są to "nołnejmy" dla marketów, gdzie liczy się tylko cena i produkt jest maksymalnie odchudzony.

Popatrz na drzwi na ekspozycji - czy CI się podobają - jakość okleiny (np. w dotyku, wyczucie pod palcami), czy też połączenia na krawędziach drzwi.

• Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Doszliśmy do wniosku, że w przypadku białych drzwi lepszym wyborem /jeśli chodzi o utrzymanie w czystości/ -będą drzwi malowane zamiast tych w okleinie.

Do wyboru mamy Pol-skone PŁYTOWE i nowość z Dre UNI TOP 10. /modele z płytą wiórową oczywiście zamiast plastra miodu/

O płytowych z Polskone już było na forum, natomiast o tych nowych z Dre nic nie znalazłam.

Ma może Ktoś z Was u siebie, albo montował je u klienta???

http://www.dre.pl/index.php/home/malowane/uni-top

A może poleci Ktoś coś innego w cenie do 1000zł za komplet z ościeżnicą? /białe proste drzwi malowane, bez przeszkleń/

Będę wdzięczna za wszelkie sugestie.

Finlandia, czy znasz tego producenta? Baranski?

Znam. Od ok dwóch lat w każdym salonie, ktory wcześniej promował Doorsy. Widocznie potencjał marketingowy tamtej firmy "się skończył" i wszyscy zmienili szyld na innego, nowego (bez historii) producenta.

Autorus - Twoje drzwi zasługują na oddzielny temat, bo nawet mnie przyparawiają o ból głowy:)

Edytowane przez finlandia

Ja się zdecydowałem na simple pol-skone u Finlandii. Jak się sprawują dam znać za 10 tygodni :)

Simple też niezłe, nawet brałam pod uwagę, ale chyba jednak wybierzemy coś jak najbardziej prostego, będzie łatwiej w utrzymaniu czystości :)

Za 10 tyg. też będę mogła się pochwalić wyborem....mam nadzieję.

Ps. Autorus, co to za granit u Ciebie na podłodze? Ładnie się prezentuje :)

• 2 weeks później...
  • 1 month później...

Właśnie jestem na świeżo po odprawieniu panów monterów z drzwiami Porta. Dokładnie Porta model Vector E.

Nie spodziewałam się cudów za tą cenę ale to co zobaczyłam woła o pomstę. Straszna tandeta. Frezowanie w drzwiach zrobione byle jak. Po czym byle jak pomalowane. Ktoś nie oczyścił dobrze drzwi po wycięciu wzoru i się poprzyklejały paproszki. Tu nie domalowane. Tam coś źle połączone. Na krawędziach już farby nie widać a co będzie potem. Podcięcie lekko muśnięte farbą. Spodziewałam się że będzie czymś podklejone... Sami monterzy stwierdzili, że z drzwiami coś nie tak. Czekam na odpowiedź producenta.

Wychodzi na to, że w tym kraju trzeba nerkę sprzedać żeby mieć dobrze zrobione drzwi a i to nie daje gwarancji.

400 zł samo skrzydło. Jak się doliczy ościeżnicę, klamkę, dodatkowe wzmocnienie (zamiast plastra miodu płyta otworowa), montaż, podcięcie (drzwi łazienkowe) to wychodzi dobrze ponad tysiak. Jak ktoś musi wstawić np 3 szt drzwi to mu współczuje. Wydać tyle kasy a i tak mieć badziew. Teraz rozumiem moją mamę czemu przez tyle lat nie wymieniała drzwi. Kontaktowałam się ze sklepem. Producent ma 2 tyg na odpowiedź. Jeżeli uzna reklamację kolejne 2-3 tyg na poprawę drzwi. Termin zależny od tego czy będzie poprawiał drzwi czy produkował nowe. Kobieta w salonie się wygadała, że nie tylko z moim drzwiami był problem ale wyszła cała partia skopana i będzie reklamacja zbiorowa heh

• 2 weeks później...
Witam, mam pytanie do fachowców lub inwestorów. Chcę zamówić drzwi u stolarza fornirowane orzechem amerykańskim. Chcę dość prosty model jak na załączonym zdjęciu z jednym małym przeszkleniem. Czy usłojenie powinno być poziome czy pionowe? Bardziej odpowiada mi poziome, ale co wtedy z futryną, tam chyba bardziej pasuje pionowe? Czy można mieszać tzn. na skrzydle w poziomie, na futrynie w pionie? Czy ktoś mógłby doradzić z doświadczenia lub pokazać real zdjęcia?

untitled.jpg

Witam, mam pytanie do fachowców lub inwestorów. Chcę zamówić drzwi u stolarza fornirowane orzechem amerykańskim. Chcę dość prosty model jak na załączonym zdjęciu z jednym małym przeszkleniem. Czy usłojenie powinno być poziome czy pionowe? Bardziej odpowiada mi poziome, ale co wtedy z futryną, tam chyba bardziej pasuje pionowe? Czy można mieszać tzn. na skrzydle w poziomie, na futrynie w pionie? Czy ktoś mógłby doradzić z doświadczenia lub pokazać real zdjęcia?

Witam,

Usłojenie , może być zarówno pionowe jak i poziome , jednakże usłojenie poziome jest procesem znacznie bardziej pracochłonnym , więc zapewne to rozwiązanie będzie odpowiednio droższe.

To jest przykład drzwi o nieco innej konstrukcji , ale myślę , że widać dobrze jak wygląda pionowe usłojenie .

Pozdrawiam

Grzegorz

Doradca KOSTAR

img1 (1).jpg

Edytowane przez PPH KOSTAR