Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A jakie drzwi polecacie z tańszych - takie zdecydowanie poniżej 1000zł ?

Nie chcę jakiegoś strasznego badziewia, ale nie damy rady finansowo.

No to możemy sobie podać rękę :wink: "Zaszalałam" w paru innych kwestiach i na drzwi wewnętrzne po 1800 zł za sztukę napewno nie starczy nam kasy. Polecić jako tako nie polecę bo póki co robię rozeznania cenowo-estetyczne, a później postaram się zebrać informacje na temat tego czy to badziewie czy nie :wink: Ostatnio zainteresowały mnie drzwi Classen, bardzo przystępne cenowo i ładne. Zdecydowanie bardziej podoba mi się ich wykończenie niż równie tanich DRE drzwi. Niedawno był wątek właśnie o DRE drzwiach i wielu forumowiczów było zadowolonych z użytkowania, mam więc nadzieję, że Classen też jest OK.

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 4 weeks później...

ja również ostatnio napotkałem się na drzwi po cenie sosnowe lite drewno: skrzydło+ościeżnica 380 zł. oczywiście cena nie obejmuje klamek, szyby, szyldów etc. (przynajmniej jest możliwość doboru koloru szkła oraz klamek), jedyne czego się obawiam to aby drzwi się nie rozeschły- w sobotę pojadę ze znajomym z miernikiem wilgotności

Drzwi są wykonane solidnie, starannie, bez sęków- drzwi nie wymagają szlifowania (no może gdzieniegdzie papierkiem wodnym) poniżej załączam kilka zdjęć- wypiszcie swoje opinie, może ktoś ma te drzwi i podzieli się wrażeniami z użytkowania Firma Dallas Tadeusz Karbowski, Biskupiec

pozdrawiam

http://img137.imageshack.us/img137/2015/obraz005mn3.th.jpg http://img87.imageshack.us/img87/869/obraz008op1.th.jpg http://img87.imageshack.us/img87/5243/obraz009hv2.th.jpg

A co sądzicie o drzwiach drewnianych do własnego wykończenia (np. takie, które trzeba jeszcze oszklić), same drzwi w castoramie to ok. 250 zł, do tego futryna (ok. 150 - 200 pln).

Mam takie w mieszkaniu. Poza satysfakcją, że sam je wykończyłem i że za w miarę nieduże pieniądze to cały czas mnie denerwuje ich jakość i przebarwienia w lakierobejcy. Jak ktoś dobrze umie i lubi (ze wskazaniem na umie) to tak. W domu jak wystarczy $$$ kupuje gotowe.

Pzdr

ja znalazłem producenta na allegro jestem zadowolony z drzwi, są to drzwi wykonane z klejonki, i oklejane obłogiem sosny i dębu, drzwi z ościeżnicą na szerokość muru wymalowane z uszczelką obwodową i szyba wyszły mnie 850zł, wiem że dużo tego sprzedaje i wysyła po całej polsce jeśli ktos jest zainteresowany to napisze namiary na niego są zdjęcia i informacje dotyczące technologii, jest to bowiem jedyny solidny wykonawca z którym miałem do czynienia piodczas budowy i dlatego polecam

A co sądzicie o drzwiach drewnianych do własnego wykończenia (np. takie, które trzeba jeszcze oszklić), same drzwi w castoramie to ok. 250 zł, do tego futryna (ok. 150 - 200 pln).

2 dni temu oglądałem takie w Castoramie. Produkuje je zakład w Muszynie.

Cena 225zł za skrzydło pełne 80 + ościeżnica 120zł.

Zwróciła moją uwagę ich solidność ze względu na bardzo grube panele skrzydła ( no wiecie to w środku ) Jednakże jest to solidność wizualna bo to konstrukcja typu plaster miodu. Oczywiście rama skrzydła jest lita bez widocznych mikrowczepów.

Za 100zł drożej można kupić drzwi firmy Remix z litym wypełnieniem. Ale uważam że jakość wykończenia tych z Muszyny jest zdecydowanie lepsza.

Jeżeli chodzi o moją opinie to planuje zakup takich hipermarketowców ze względów finansowych jak i 'designerskich'. Trzeba tylko rozłożyć zakup na kilka tygodni bo trzeba przebierać aby wybrać te najładniejsze. Nie planuje nikogo zamykać w pokojach więc solidność jest wystarczająca a cena sprawia że jak się bardzo zniszczą za kilka lat to kupie sobie z lekkim sercem nowe.

Jak poprzednik napisał, zacięcie do majsterkowania sprawia że mogę je pomalować we własnym zakresie w sposób dowolny

Ja mam drzwi przesuwne - dwa skrzydła zachodzące na siebie. Na razie są jeszcze niewyregulowane i czekam aż mi poprawią. Ale już widzę, że po poprawkach (o ile dobrze to zrobią), to problemów nie będzie żadnych :wink: Drzwi są podwieszane, więc dolne prowadnice sprowadzają się do takich małych elementów (ok. 2 cm długości) mocowanych do podłogi po środku (mam tam akurat szczyt ścianki, więc w niczym to nie przeszkadza.

Skrzydła mają 2,55 wysokości - z drzwiami normalnej wysokości, powinno być jeszcze mniej problemów :wink:

Mój problem polega na tym, że zakochałam sie w jednym typie drzwi. Oczywiście kosztują ponad 2000zł za sztukę :( a ja muszę kupić 8 sztuk. Szukałam czegoś tańszego ale nigdzie nie ma. Nawet tych moich nie znalazłam w internecie- tylko w jednym sklepiku na Bartyckiej w Wawie.

Drzwi są w fornirze, gładkie, z 5 poprzecznymi paskami szklanymi o szerokości 5cm (równomiernie rozmieszczonymi). Czy ktoś widział coś podobnego?

Mój problem polega na tym, że zakochałam sie w jednym typie drzwi. Oczywiście kosztują ponad 2000zł za sztukę :( a ja muszę kupić 8 sztuk. Szukałam czegoś tańszego ale nigdzie nie ma. Nawet tych moich nie znalazłam w internecie- tylko w jednym sklepiku na Bartyckiej w Wawie.

Drzwi są w fornirze, gładkie, z 5 poprzecznymi paskami szklanymi o szerokości 5cm (równomiernie rozmieszczonymi). Czy ktoś widział coś podobnego?

widzialam fajne drzwi zgodne z twoim opisem, tez mi sie podobaja, a koszt razem z futryna wychodzi ok. 1100-1200. do zobaczenia w sklepie stanex na ul. Lucerny w Warszawie.

a czy ktos ma drzwi sapeli w naturalnej okleinie?

Potrzebuję drzwi wejsciowe ale takie, które będą wewnątrz mieszkania i będą możlwie jak najbardziej dźwiękoszczelne, macie jakieś propozycje ? Znalazłem jakieś firmy Masonite które mają niby 32db - to dużo czy mało ? Może sami macie jakieś które są godne polecenia ? Nie chodzi mi o typowe specjalistyczne bo takie kosztują 5000. Z góry dzięki za pomoc