Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jeśli Ci się Classen podoba, to możesz zapytać czy nie zrobią Ci takiego wycięcia dla szanownych kotów. Nam robią jedne drzwi suwane, których nie ma w katalogu, bo Classen nie ma swojego systemu. Do tych naszych suwanych wezmą system z Porty - udało się to załatwić :wink:

Proszę o info /bo i tak odwiedzę sklep/ jakie są przykładowo ceny drzwi z classena?

O ile dobrze pamiętam to za skrzydło Malaga z czterema szybami płaciłam 420 zł ( drzwi pełne są oczywiście tańsze ). Ceny ościeżnic w zależności od rodzaju kształtują się w granicach od 120 do 450 zł.

Odnośnie drzwi DRE to nie zgodzę się zarówno z tym, że są droższe od Classena ( bardzo podobny do Malagi model Modern kosztował dokładnie 391 zł ) jak i z tym, że są lepsze gatunkowo od Classena, a już napewno nie od Porty. To też drzwi z tej zdecydowanie niższej półki, kiepsko wykończone i w kiepskiej okleinie, a i wzornictwo dość przestarzałe.

• 2 weeks później...
mam dylemat - czy jest mozliwosc wstawienia sobie drzwi drewnianych np sosnowych w metalowe oscieznice? (takie jak w blokach).

Chce sobie wymienic dzrwi na nowe i rozwazam rozne mozliwosci :lol:

Czy ktoś może odpowiedzieć na to pytanie? Wydaję mi się, że można ale czy na pewno.

No pewnie, że można - teście tak zrobili. Zwierzyli ościeżnicę, dobrali drzwi surowe sosnowe w markecie, teść wymierzył gdzie mają być osadzone zawiasy, polakierował i wstawił :)

mam dylemat - czy jest mozliwosc wstawienia sobie drzwi drewnianych np sosnowych w metalowe oscieznice? (takie jak w blokach).

Chce sobie wymienic dzrwi na nowe i rozwazam rozne mozliwosci :lol:

Czy ktoś może odpowiedzieć na to pytanie? Wydaję mi się, że można ale czy na pewno.

1.Ważna jest głębokość felca, tj. jak głęboko skrzydło "wchodzi" w ościeżnicę.

2. szeokość skrzydła w felcu, tj. szerokość skrzydła od strony wewnętrznej

3. rozstaw zawiasów, najczęściej nowe drzwi trzeba przyciąć, ale nie zawsze

Powiedzmy sobie szczerze, Masonite czy tez jak zwał Kronodoor to jakość marketowa. Nie można za dużo wymagać. typowa "zapchaj dziura" - działa , ale czy wygląda to sprawa dyskusyjna.

Wiadomo , jak ze wszystkim, są syrenki, są i mercedesy, dla mnie wyglądają na fiaty punto... ;)

• 2 weeks później...