Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Powaznie zastanawiam sie nad kupnem drzwi zewnetrzych.

Opatrzylem sobie jedna firme... Styl Drzwi.... ( w Wawie sa na Bartyckiej i TTW Opex). Nie wiem czy ktos was ma tej firmy drzwi.

Porta, Classen, i inne takie odpadaja dla mnie to tak jak kupic w markecie.

Kwesjta druga to czy wybrac drzwi drozsze czyli wykonane z debowego drewna, czy z MDF + klejonka?\

Pomocy bo juz sie gubie....i licze na wasze doswiadczenie.

My bralismy pod uwagę tetyde clasena z wstawkami aluminiowymi..a ze niemożna ich nigdzie w okolicy zobaczyc na zywo i z jakością ponoć za dobrze niejest więc odpuścilismy i zdecydowalismy sie na Porte natura koncept I2 ,podobają mi sie też A 9 z szybkami ale widziałam ten wzór na zywo i niespecjalnie przypadł mi do gustu być może jakby fornir byłby w jedną strone wyglądało by o wiele lepieji mój małż oświadczył ze obsolutnie nie... więc będą z wielkim żalem pełne...co nieoznacza ze mi się niepodobaja..są śliczne i masywne i widziałam ze na zywo

ponizej fotka porty A 3 kolor teak zdjecie robione telefonem w sklepie i nieza ciekawie wyszło

http://images34.fotosik.pl/340/a0d50ad5b86878a6m.jpg

Drzwi takich nie mam, ale oglądałem i mi jakościowo nie odpowiadały. Znajomi mają takiej klasy parę miesiecy i już żałują, kilkakrotnie używali flamastrów markerów do zamaskowania przecierającej/odłażącej okleiny na rogach !

A co będzie za parę lat :o

Za podobną sume kupiłem surowe sosnowe, tylko wymagają bardzo dużo własnej pracy, ale warto.

a ja mam pytanie w temacie drzwi, ale dokładnie to dotyczy montażu

ostatnio był koleś wziaść wymiary i pytam isę jak montują, a on na to że na piance :o

no to pytam czy przykręcają jeszcze je bo przecież na piance to troszkę lipa, a on że jak chcę to przykręca ale że raczje nie stosują tej metody

gość jeszcze oddał że producent nie przewidział otworów mocujących w futrynach bo niby ze wzglądu na niską masę drziw nic nie powinno się stać

no i mam dylemat bo niby ok 2 lata gwarancji nic się nie stanie, ale co bedzie za 10 lat czy 15 ? pianka może troszkę się utlenić np. w futrynie opaskowej to tylko na piance będą mocowane i mogą przy kilku mocniejszych walnięciach ruszac się

no sam nie wiem

co o tym myślicie ??

a chodzi mi cały czas o drzwi DRE-Cell model Kanion

Ja mam drzwi pełne z olchy.. są piękne :D ... ale... drogie :(

Firma Impuls Plus z bartyckiej...

drzwi piękne, perfekcyjnie wykonane i super solidni... to byla jedna z nielicznych ekip do ktorej nie mialam zadnych zastrzeżeń...

a wyglądają tak:

http://img261.imageshack.us/img261/5221/drzwieg0.jpg

Witam,

Jako producent drzwi wewnętrznych dodam, iż analogia z samochodami właściwie ujmuje temat.

Prawdziwe drzwi drewniane posiadaja lepsze właściwości akustyczne, nie są podatne na wypaczanie a ich żywot może być 10 razy dłuższy od żywotu drzwi marketowych. Dobrze wykonane drzwi zamykają sie cicho i z łatwością.

Są meblem, który poprawia wygląd każdego domu.

Dla każdej stolarni możliwe jest wykonanie drzwi w standardzie i cenie marketu. Jednostkowy zysk bedzie jednak wtedy badzo niewielki a radość z wykonanej pracy żadna.

Pozdrawiam,

Grzegorz Walencik

Witam

Właśnie dzisiaj miałem ten sam dylemat, oglądałem, dotykałem, pytałem i po paru godzinach dumania itp postanowiłem że kupie drewniane z marketu i je sam wykończe. za 500zł będą ładne drewniane drzwi (mam nadzieje) a nie jakieś w okleinie drewnopodobnej no i zostanie w moim przypadku około 5tyś w kieszeni.