Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Przyszedł czas, że i my możemy pochwalić się swoimi drzwiami wewnętrznymi.

http://img413.imageshack.us/img413/4743/dsc05376.jpg

http://img413.imageshack.us/img413/9388/dsc05377.jpg

Więcej zdjeć w dzienniku.

Pozdrawiamy.

No to się zakochałam.... Przepiękne te drzwi

Możesz zdradzić co to, gdzie to i za ile? (I dlaczego tak drogo? :lol: )

• Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Asiek i Jacuś to drzwi POLSKONE model NOBLE I kolor heban + klamka NOMET TOM.

Niestety nie były zbyt tanie komplet skrzydło + ościeżnice regulowane + klamka wyszedł około 2,4 tys.

Jak zobaczyliśmy te drzwi to też się zakochaliśmy i niestety trzeba było się wybebeszyć z kasy 8)

Pozdrawiamy.

Asiek i Jacuś to drzwi POLSKONE model NOBLE I kolor heban + klamka NOMET TOM.

Niestety nie były zbyt tanie komplet skrzydło + ościeżnice regulowane + klamka wyszedł około 2,4 tys.

Jak zobaczyliśmy te drzwi to też się zakochaliśmy i niestety trzeba było się wybebeszyć z kasy 8)

Pozdrawiamy.

Troj cena powala. Ale są piękne. Widzialam je na żywca i naprawdę warto dla nich zgrzeszyć. :lol:

A jak samo wykonanie? Bez zastrzeżeń?

Edmar70 Cena też nas powaliła, ale cóż...miłość nie wybiera 8)

Co do wykonania to za tą kasę oczekiwałoby się perfekcji a tak nie jest, można powiedzieć, że są dobrze wykonane.

Pozdrawiamy.

Miłość jest ślepa ponoć. :lol:

Cholera, pytam, bo oczywiście różne są opinie o Polskone. :roll:

Ale mniemam, że jesteś zadowolony(a) :oops: i niech Ci służą długo w jaknajlepszym stanie. :)

Mieszkam już w moim domku 5 lat i przyszedł czas na remont wiec postanowiłem wymienic również drzwi. Mam stylowe rzeźbione meble i dlatego szukam podobnych drzwi o których wcześniej pisał "kaloosa" (chyba na 7 str.) ale chciałbym aby zamiast rzeźby znalazł się tam piękny witraż. Jak macie jakieś zaprzyjaźnione stronki tego typu poproszę o podanie do nich linków.

Aj dzisiaj mogę się pochwalić swoimi drzwiami wewnętrznymi.

Długo szukałem i wyceniałem. Może i fajnie mieć drzwi drewniane po 3k za szt

ale z braku laku wybrałem drzwi PORTA Nova Natura okleina Teak w poziomie.

Dla mnie wygląd bomba ! Zobaczymy co przyniesie życie .

Tak prezentują się drzwi z bulajem do łazienki i pełne.

http://images45.fotosik.pl/152/9575cd1d7b2c037f.jpg

http://images37.fotosik.pl/148/292bfdd22ac1e6f1.jpg

@ Ray23

Drzwi eleganckie. Powiedz mi, jaka cena pojedynczej sztuki i jak oceniasz wykonanie? Jakie masz w nich wypełnienie? Ta szybka jest w takim odcieniu, czy z drugiej strony coś założyłeś?

Bardzo mi się podoba połączenie koloru ścian razem z kolorem drzwi. Tylko te kontakty trochę nie w smak reszty...

A czemu to kontakty się nie podobają ?

Może dlatego że brak przycisków ? To Berker Kwadrat.

W drzwiach od łazienek jest bulaj ze stali szlachetnej i szyba mleczna bezpieczna.

Na pokój ścian nie ma co patrzeć bo zdjęcie przekłamuje.

Kolor ścian to to pastelowy jaśmin Duluxa a na zdjęciu wygląda na jakiś fiolet.

Cen dokładnie nie pamiętam bo to był komplet z bramami.

Porta publikuje cenniki, poszukałbym ale mam słaby internet.

Wiesz, że mi się nie podobają, nie znaczy że są złe. Kwestia gustu, ja nie lubię kontaktów pomalowanych na ten sam kolor, co ściany... Za to kolor ścian przyznam bardzo ładny. Zawsze są przekłamania ze wzornikami, tu jak widać na plus wyszło. Drzwi naprawdę fajnie się komponują. Zastanawiam się nad podobnymi, tylko chyba inny kolor - jaśniejszy. Mam ciemne mieszkanie, więc musi coś rozweselić wnętrze. Jako firma Porta jakościowo robi dobre produkty, tylko co za tym idzie - ceny. Cennik już znalazłem. Mam jeszcze dwa pytania, z jakim wypełnieniem wziąłeś te drzwi i jak z wyciszeniem? Wytargowałeś jakiś rabacik przy zakupie 4 sztuk?

Ja też kupowałem drzwi Porta,model Koncept-C-0, fornirowane w wenge. Miałem silną motywację, żeby wykończyć dom w dobrym standardzie i ograniczony budżet. Nie chcieliśmy żadnych kartonowych drzwi, laminatów i tym podobnych. Założenie było drewniane okna, podłogi i drzwi, kuchnia i szafy, albo chociaż fornir. O łazienkach, dachu i reszcie już nie wspomnę, bo to nie ten temat. Niestety w tym mieście ceny są takie, że musiałem je ściągać 300 km aż z Poznania, ale zaoszczędziłem bo dostałem je w cenach netto, podobnie jak podłogi i parę innych rzeczy. Czyli szukajcie, a znajdziecie. :lol:

Olsenio podobnie jak ty załatwiam materiały tam gdzie jest taniej a robie to już długo bo cały czas wykańczam mój dom ciagle stopniowo coś dokładamy stukamy zbijamy ;-) ... wczoraj zamówiłem na allegro panele podłogowe Hikora Pasadena Classen na całe piętro aż z miejscowości Sławków.... teraz kombinuje z drzwiami wewnętrznymi. Na szczęście mam dobrego znajomego który pracuje w branży i mogę liczyć na mały rabat :D Jeżeli chodzi o drzwi to upatrzyłem sobie natura line porty, wzór E2. Muszę wymienić drzwi w trzech pokojach zależy mi na utrzymaniu odpowiedniego balansu kolorystyki wnętrza :D Problem mam z tymi panelami. Nigdy tego nie robiłem a mam zamiar położyć je sam. Robiliście coś takiego na własną rękę? Od czego zacząć? Ostatnio czytałem artykuł w muratorze i tam opisali wszystko tak pięknie, powiedzieli ze każdy majsterkowicz sobe z tym poradzi :D Mam pewne obawy...

Wiesz, że mi się nie podobają, nie znaczy że są złe. Kwestia gustu, ja nie lubię kontaktów pomalowanych na ten sam kolor, co ściany... Za to kolor ścian przyznam bardzo ładny. Zawsze są przekłamania ze wzornikami, tu jak widać na plus wyszło. Drzwi naprawdę fajnie się komponują. Zastanawiam się nad podobnymi, tylko chyba inny kolor - jaśniejszy. Mam ciemne mieszkanie, więc musi coś rozweselić wnętrze. Jako firma Porta jakościowo robi dobre produkty, tylko co za tym idzie - ceny. Cennik już znalazłem. Mam jeszcze dwa pytania, z jakim wypełnieniem wziąłeś te drzwi i jak z wyciszeniem? Wytargowałeś jakiś rabacik przy zakupie 4 sztuk?

Drzwi są z płyty wiórowej otworowej więc są cichsze niż z płyty komórkowej a poza tym są cięższe i według mnie to jest atut. Generalnie wszystkie drzwi są pełne poza tymi z bulajami. Ja kupowałem 13 sztuk drzwi wtym 2 szklane.

Rabat dostalem 13 %

Dokładnie tak. Dla mnie wypełnienie drzwi to jest min. płyta wiórowa. Może są jakieś tańsze i w miarę dobre, ale płyta wiórowa jest chyba optymalna (cena/jakość). Co do plastrów miodu... Jeśli komuś nie zależy na stosunkowo dobrym wygłuszeniu, to ok. Cena niska, ale to wypełnienie jest strasznie słabe. Przy 13 sztukach to ciekawy rabat. Mi za dużo mniejszą ilość (3 sztuki) proponował rabat 3%. Chyba każde drzwi to 1% rabatu :lol: Coś mi się wydaje, że poczekam chwilę i zamówię większą ilość, taniej wyjdzie. Za jakiś czas pochwalę się zakupem. Dzięki za informacje!

@MIRAS41

Zakładanie paneli jest dziecinnie proste. Skorzystaj z wyszukiwarki na forum, znajdziesz tam sporo ciekawych informacji.