Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

nie mam pojęcia, mi nic o zawiasach nie mówili

to są drzwi bezprzylgowe i mówili (u mnie w sklepie a szef to dobry znajomy), że na te drzwi jeszcze nigdy reklamacji nie było

fakt, że model jest z zeszłego roku a w sypialniach będzie tegoroczny więc i okazji zapewne niewiele

ale jestem dobrej myśli 8)

moje mają jakieś 2miesiące, póki co jest ok.

Na zeszłoroczne to było nawet dość sporo reklamacji. Grzebnij sobie po forum, a nawet chyba w tym wątku też pisano o tych zawiasach. Mam jednak nadzieję, że się poprawili i będę Ci służyły jak do tej pory. Sam zawias nam się też podobał. Ostatecznie jednak zamówimy bezprzylgowe z zawiasami chowanymi Kubica K7 (6700) lub K2 (6200) do "reprezentatywnych drzwi" (4 szt.) i zwykłymi do reszty (5szt.).

ja nie piszę, że nie było rekamacji w ogóle ale, że u nas w salonie nie było 8)

jesli mam być szczera to ja nie wnikałam zanadto w sprawę zawiasów, podobały mi się bezprzylgowe i takie miały być

a jak będzie, wyjdzie w praniu

• Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam,

Jestem nowym użytkownikiem jak widać po liczbie napisanych postów.:)

Sam handluję drzwiami zajmuję się tym już około 2,5 roku więc myślę że "jakieś" pojęcie mam:P .

Oczywiście żadnej reklamy robić nie będę.

Przeczytałem całe forum i jestem zdziwiony negatywnymi opiniami o Pol- Skone.

Słuchajcie:

Miałem w swojej historii 2 reklamacje na Pol-Skone a sprzedaż mam jedną z wyższych w mazowieckim jeżeli chodzi o tą firmę .

Jena poważna reklamacja dotyczyła drzwi malowanych na kolor inny niż niż standardowy NCS S0500N - ocień opasek i futryn znacznie różnił się od drzwi.

Druga sytuacja dotyczyła takiej sprawy - że drzwi przysły uszkodzone - wymiana niestety około 6 tygodni.

Piszecie że Pol-Skone źle pakuje drzwi w związku z czym są une uszkodzone - nie można zapomnieć że wiele zależy od ekipy montażowej która te drzwi transportuje do klienta.

Następna sprawa - załatwienie reklamacji zależy tylko i wyłącznie od kontaktów jakie ma sprzedawca , wszystko można załatwić ( są może wyjątki:) jak invado co odsrzucą każdą reklamację.

Dziwi mnie wychwalanie Porty na tym forum - ktoś dopiero robi reklamę:)

Pozdrawiam

Sam handluję drzwiami zajmuję się tym już około 2,5 roku więc myślę że "jakieś" pojęcie mam:P .

Oczywiście żadnej reklamy robić nie będę.

Przeczytałem całe forum i jestem zdziwiony negatywnymi opiniami o Pol- Skone.

Słuchajcie:

Miałem w swojej historii 2 reklamacje na Pol-Skone a sprzedaż mam jedną z wyższych w mazowieckim jeżeli chodzi o tą firmę .

Jena poważna reklamacja dotyczyła drzwi malowanych na kolor inny niż niż standardowy NCS S0500N - ocień opasek i futryn znacznie różnił się od drzwi.

Druga sytuacja dotyczyła takiej sprawy - że drzwi przysły uszkodzone - wymiana niestety około 6 tygodni.

Piszecie że Pol-Skone źle pakuje drzwi w związku z czym są une uszkodzone - nie można zapomnieć że wiele zależy od ekipy montażowej która te drzwi transportuje do klienta.

Następna sprawa - załatwienie reklamacji zależy tylko i wyłącznie od kontaktów jakie ma sprzedawca , wszystko można załatwić ( są może wyjątki:) jak invado co odsrzucą każdą reklamację.

Dziwi mnie wychwalanie Porty na tym forum - ktoś dopiero robi reklamę:)

Pozdrawiam

Jeżeli chodzi o reklamę i narzekanie - dla mnie liczy się kto pisze. Jeżeli jest to osoba, która ma duża liczbę postów - raczej wierzę. Jeżeli kogoś znam lub dobrze znam z innych wątków (wiem jak ocenia), to wierzę.

Do wady zawiasów w pierwszej wersji drzwi, przyznała mi się pani ze stoiska Pol-Skone na Budmie, więc raczej pozostaje mi wierzyć że wada była, a czy usunięto - miejmy nadzieję, że tak.

Co do Invado... Przyglądałem im się bardzo krótko. Zawiaski wyglądały mi na taką chińszczyznę, że nie traciłem czasu na dalsze oglądanie ;)

O Porcie czytałem złe opinie. Przynajmniej kiedyś. Dwaj koledzy mają i tak średnio są zadowoleni. Jednemu montaż totalnie sp... ekipa. Potem przyjechał porządny gość i naprawił. Rozmawiałem z nim w kwestii montażu innych drzwi. Powiedział, że podejmuje się w ciemno montażu Porty i DRE. Na moje zdziwienie, że to producenci raczej z dolnej półki i te co ja będę miał są lepsze, zauważył, że on odpowiada za montaż i pod tym kątem się wypowiadał. Porta i DRE łatwo się montują, a może się okazać, że porządne drzwi mogą być niewdzięczne w montażu.

Drzwi na zdjęciu mogą być już wyższej klasy - widać to po pierwsze po stylu - takie retro...i opaski są bardzo zdobione - i jest tu jeszcze jeden szczegół:

opaska po prawej stronie odchodzi pod kątem do ościeżnicy - to wymaga doświadczonych montazystów i jest klasą samą w sobie.

Styl retro nie świadczy o jakości drzwi. Żeby ocenić poprawność żłobienia tej futryny - trzeba by się jej okładnie przyjrzeć. To zdjęcie nie pozwala na to. Do stylu retro i białych drzwi bardziej pasowałaby mi klamka antyczne złoto, złoto lub mosiądz, a nie chrom.

Jeżeli to nie są jedyne drzwi, które ta firma wyprodukowała, to trzeba było wlepić drzwi lakierowane.

Opaskę pod kątem zauważyłem. Sam będę miał takową. Stolarz się nie wystraszył.

Tak na marginesie - wybór tego zdjęcia na reklamę generalnie jest zły. Ta kolorystyka (a raczej brak kolorów), powoduje negatywny odbiór u patrzącego. Wbrew pozorom... to może świadczyć o autentyczności posta. Kto by wlepiał tak mało wymowne zdjęcie jako reklamę ;)

Dobra - zmienię tonację :) Xeno wlep w takim razie ładne zbliżenie tej opaski pod kątem i jeżeli masz - drzwi lakierowane. Po krytyce reklamy, może i ja napiszę coś przyjemniejszego ;)

Przecież na pierwszy rzut oka widać że są to drzwi lakierowane , więc nie rozumiem trochę tego posta??

Przecież na pierwszy rzut oka widać że są to drzwi lakierowane , więc nie rozumiem trochę tego posta??

Czyżby? Jak dla mnie one są malowane. To czy na wierzchu farby jest lakier czy go nie ma, nie zmienia faktu, że farba kryje zarówno materiał (można użyć gorszego) jak i błędy. Malowane (najczęściej są białe oczywiście) okna czy drzwi, dlatego są dlatego tańsze niż pokrywane lakierami transparentnymi.

Cóż.. trochę dłużej pracuję w branży niż Boro i powiem że...

Z Pol-skone bije arogancją (a złe wrażenia zbierane latami trudno zatrzeć), a Porta jest bardziej poukładana handlowo.

A tak na marginesie nie znam idealnej firmy :D

Z Pol-skone bije arogancją (a złe wrażenia zbierane latami trudno zatrzeć), a Porta jest bardziej poukładana handlowo.

Im ktoś jest większy, tym zwykle bardziej olewający klientów, to reguła ogólna - nie tylko drzwiowa. Oczywiście pewne sprawy załatwiać można "nie podobaj się to spadaj" lub "przepraszam, ale takie mamy standardy".

Ja własnie nie wiem co mam dalej robić. stolarz powierdzial,że nie wykona takich drzwi jakie chcę. Jego drzwi zupełnie nie były w moim typie.

Jestem w rozterce bo nie moge pozwolic sobie na drzwi za 2000zł.

Czy są jakieś ładne,nowoczesne drzwi w fornirze z futryną do 1100zł?

my zamawiamy u lokalnego producenta, płacimy 1050 za skrzydło sosnowe lakierowane, w cenie ościeżnica, klamki w naszym zakresie, ale tak chyba jest wszędzie, więc może poszukasz jakiegoś małego producenta (sprawdzonego rzecz jasna) kawałek dalej od "dużego miasta"? ;)

Przykładowo - ja pracuję w firmie produkującej meble 280 km od warszawy, a często robimy realizacje w warszawie właśnie. I obu stronom się to opłaca, mimo odległości i opłat za transport.

a co sądzicie o drzwiach z litego drzewa dębowego ?

Waham się między drzwiami fornirowymi a drzwiami z pełnego drzewa.

Pozdrawiam,

Drzwi z litego drewna mogą kojarzyć się jako wykonane z jednej deski a tak moze co najwyzej zrobic niedoswiadczon ystolarz.

Nawet w pełni drewniane drzwi są najczęściej wykonywane z klejonki i następnie pokryte fornirem.

Taka jest na dzień dzisiejszy technologia robienia drzwi.

a czy może ktoś z Was spotkał się z drzwiami firmy Vasco?

podobno są nowi na rynku, drzwi b. ładne, nie mają żadnych łączeń laminatu

(takie fajne obłe zakońćzenia), wypełnione mdf a nie żadnymi plastrami miodu... cena za skrzydło z ościeżnicą to od 800 - 1200 w zaleznosci od grubosci oscieżnicy...

wszystko wyglada super, tylko nigdzie nie znalazłam opinii na ich temat

ktokolwiek widział? ktokolwiek wie? ;)

Jeśli chodzi o drzwi Vasco Doors to my je mamy od 2 miesięcy. Na cztery sztuki zakupionych, dwoje skrzydeł już reklamowaliśmy bo odłazi laminat. Ale ogólnie wyglądają fajnie. Aaa, jeszcze jedno zastrzeżenie - my mamy w kolorze Venge i znać na nim odciski palców, szczególnie jesli dotyka się spoconymi dłońmi. Kosztowały nas niedużo (730 za komplet - skrzydło + ościeżnica regulowana) i dość szybko zrealizowano nasze zamówienie.