Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Odpisałam Ci Patisiak w Twoim wątku, choć nie na zadane tu pytanie.. Pare dni temu dostałam informacje, że w ciągu 2 tyg. przyjadą i wymienią mi to skrzydło, bo uznali, że moja reklamacja jest zasadna i skrzydło należy wymienić. wydaje mi sie więc, że nie najgorzej z rozpatrywaniem reklamacji.

Nas szczególnie czas nie goni, ponieważ reklamacja dotyczy drzwi do łazienki, z której korzystać na razie nie możemy bo brakuje w niej paru znaczących elementów, np. miski ustępowej :wink: więc nawet nie popędzaliśmy by tą sprawe jakoś szybko załatwić. To pierwsze skrzydło, skierowane do reklamacji prosto ze sklepu w którym zamówiliśmy, istotnie przyszło w ciągu 2 tygodni, a i z terminem realizacji całości zamówienia nie było żadnych obsuw. Pod tym względem nie ma się do czego przyczepić...

Cóż.. trochę dłużej pracuję w branży niż Boro i powiem że...

Z Pol-skone bije arogancją (a złe wrażenia zbierane latami trudno zatrzeć), a Porta jest bardziej poukładana handlowo.

A tak na marginesie nie znam idealnej firmy :D

Zgdzam się w zupełności z kolegą a skoro gadacie tyle o bezfelcówkach spójrzcie na ofertę Porty z wyższej półki wszystko jest tam osobno osobny magazynier sprzedawca grupa montażowa nawet osobny dział w fabryce. mają nawet inny wymiar zamek magnetyczny i całkiem fajne zawiasy wmontowane w felcu regulacja we wszystkich trzech płaszczyznach dzięki czemu można równo ustawić szczeliny. Nie sprzedawałem ich, parę razy oglądałem m.in. na Budmie ale za to słyszałem od znajomych z branży dużo dobrych opinii o nich m.in. 0 problemów z zawiasami.

To nasze drzwi:

bardzo ładne drzwi naprawdę mi sie podobają na początku pomyślałem że to Porta Koncet ale nie ta okleina Porta ma modyfikowane z prostym i jednolitym usłojeniem te wyglądają bardzie nieregularnie więc albo fornir albo drewno Lubię takie proste rzeczy ale do drewnianych nie mam zaufania zawsze bym się zastanawiał czy jeszcze tydzień przed produkcja nie rosły sobie w lesie.

[ moderowano ]

Ach, to zdjęcia wyciął moderator..

a juz myslałem ze facet napisał coś jeszcze bardziej "miłego" o drzwiach Izuki.

Nie odwazyłbym sie powiedziec ze jeszcze tydzien wcześniej "rosły w lesie". To zbytnie uproszczenie lub brak wiedzy. Jedno i drugie nie jest powodem do chwaly...

Mam prosbę facet27 - zastanów się nad takim szybkim formulowaniem negatywnych opinii - to nie świadczy dobrze o Twojej obiektywności i zaczynam Cię odbierać wyłącznie jako PR`owca pewnej firmy.

Drzwi są rzeczywiście drewniane, dębowe.

Prezentują się wyśmienicie i mam nadzieję, że na jakości się nie zawiodę.

Widziałam drzwi dębowe robione przez tego stolarza 10 lat temu i wyglądały naprawdę dobrze.

Izulek, piękne drzwi! Byłabym bardzo wdzięczna za namiar na stolarza i jeśli możesz podać cenę, może być na prv. (Buduję w Gdańsku ) Piękny macie domek!pozdrawiam

Ach, to zdjęcia wyciął moderator..

a juz myslałem ze facet napisał coś jeszcze bardziej "miłego" o drzwiach Izuki.

Nie odwazyłbym sie powiedziec ze jeszcze tydzien wcześniej "rosły w lesie". To zbytnie uproszczenie lub brak wiedzy. Jedno i drugie nie jest powodem do chwaly...

Mam prosbę facet27 - zastanów się nad takim szybkim formulowaniem negatywnych opinii - to nie świadczy dobrze o Twojej obiektywności i zaczynam Cię odbierać wyłącznie jako PR`owca pewnej firmy.

źle to napisałem mam nadzieję ze te drzwi będą pracowały długo i bezboleśnie ja poprostu mam awersję do drewnianych współpracowałem z różnymi firmami które kupowały ode mnie gotowe produkty czyli drzwi robione przez fabryki a sami mieli drewniane zresztą też przez chwilę mieliśmy drewniane i duzo z nimi było problemów tu niedolakierowane tam nie wyszlifowane jak się należy błedy w wymiarach no ale to normalneżycie zdarza. natomiast wszystko przebiła sytuacja jednego z moich kontrahentów wstawił drzwi sosnowe klejone etc. wewnętrzne po kilku miesiącach dzwoni klient wpieniony jak 150 żywica z nich ciekła okazało się że nikt ich nigdy nie suszył w żadnej komorze najprawdopodobniej drzewo poleżało gdzies na słoneczku dłuższy czasu okres i ktoś zrobił z tego drzwi. To miałem na myśli pisząc tamtego posta może mało jasno się wyraziłem. naszarpałem się sporo z drewnianymi i stwierdziłem że nie ma sensu wole płytę i tylko tyle.

pzdr.

A ja do faceta27:

nie wyobrażam sobie innych drzwi niż drewniane. Wszystko inne jest dla mnie tylko substytutem. I nie mam problemów z produktem stolarskim za tysiąc złotych - bo nie wciskam ich każdemu klientowi, tylko tym, którzy wiedzą co to jest drewno.

Za to polecam w ciemno pewne drzwi drewniane za 1,5-2 tys. złotych i wiem, że nie będę miał z nimi problemów. I żadne modyfikowane okleiny nie są w stanie się równać z dobrymi drziami drewnainymi.

martu napisał:

EWE chętnie obejrzałabym Twój dom.

Ja rowniez! Czasem EWE wkleja jakas fotke to tu, to tam, ale szkoda ze nie ma dziennika. Moze EWE masz jakies fotki w wiekszej ilosci?

Pozdrawiam!

Bardzo mi miło ze się podoba - mysle o galerii już dłuższy czas tylko jakoś tak brak odwagi :roll:

martu napisał:

EWE chętnie obejrzałabym Twój dom.

Ja rowniez! Czasem EWE wkleja jakas fotke to tu, to tam, ale szkoda ze nie ma dziennika. Moze EWE masz jakies fotki w wiekszej ilosci?

Pozdrawiam!

Bardzo mi miło ze się podoba - mysle o galerii już dłuższy czas tylko jakoś tak brak odwagi :roll:

Ja też tak bym sobie pooglądała :)

A można wiedzieć czy drogie były Twoje drzwi wewnętrzne? Szukam w rozsądnej cenie drewnianych w okolicach W-wy i nie mogę znaleźć.