Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Za 12 par drzwi z czego 3 ze szprosami szyba żaluzja , 2 pary szpros do ziemi szyba przezroczysta 18.500 z montażem - drzwi sa pieknie zrobione z litego drzewa, mozliwość wyboru koloru :D dla porównania Porta chciałą 19.00 za fornir i najtansze szyby

podeślesz na priva namiary? przedzwonię, popytam i zobaczę jak moja wycena by wypadła u nich ..:)

Ewe, ja też chętnie obejrzałabym więcej zdjęć Twojego pięknego domku . Czasem trafiam na Twoje perełki, ale są rozrzucone po różnych wątkach.

oj to ja się chyba wezmę jednak za tą galerię :wink: tym bardziej ze przybywa rzeczy i ciągle coś ciekawego wynajduję - teraz na tapecie jest ogród - i lawenda , lawenda, lawenda :)

Ewe, ja też chętnie obejrzałabym więcej zdjęć Twojego pięknego domku . Czasem trafiam na Twoje perełki, ale są rozrzucone po różnych wątkach.

oj to ja się chyba wezmę jednak za tą galerię :wink: tym bardziej ze przybywa rzeczy i ciągle coś ciekawego wynajduję - teraz na tapecie jest ogród - i lawenda , lawenda, lawenda :)

koniecznie ewe, koniecznie :lol:

A ja kupilem ostatni drzwi Dooria Still u AG Style, firme polecil mi moj kolega i po wykonaniu widze, ze dobrze zrobilem sluchajac jego rady. Wszystko wyglada bardzo dobrze drzwi kosztuja w granicach 1500zl. Profesjonalna obsluga i wspaniala ekipa montazowa. Na wykonanie czekalem ok. 8 tyg. jestem niecierpliwy i lubie miec wszystko zrobione na dniach :p ale coz oplacalo sie poczekac bo naprawde wyglada to swietnie. Z wielka checia podal bym namiary ale niestety zagubilem ich wizytowke :/. Wiem natomiast, ze maja strone internetowa http://www.agstyle.pl

http://img81.imageshack.us/img81/1751/dzwi.jpg

piękne!

wielkie dzięki na namiary wykonawcy - jutro mam dzień wolny, więc nie omieszkam tam zajrzeć ;)

No czy ja Ci juz tego kiedys nie mowilam o tej galerii? :roll: Widzisz - nie jestem jedyna dopingujaca :lol:

Ja własnie nie wiem co mam dalej robić. stolarz powierdzial,że nie wykona takich drzwi jakie chcę. Jego drzwi zupełnie nie były w moim typie.

Jestem w rozterce bo nie moge pozwolic sobie na drzwi za 2000zł.

Czy są jakieś ładne,nowoczesne drzwi w fornirze z futryną do 1100zł?

Jeśli to był model, o który mnie pytałaś to faktycznie stolarz miałby problem. My zamówiliśmy drugi raz takie drzwi (poprzednie z litego dębu się rozeszły) u innego producenta także w dębie tylko w środku klejonka. W piątek mają być montowane. Niestety cena 1100zł z regulowaną ościeżnicą w drewnie będzie ciężka do osiągnięcia.

Wybieram drzwi wewnetrzne, 7 sztuk. Mam dwie zblizone do siebie propozycje cenowe (ok. 1600 zl/szt. brutto z montazem), lecz drzwi roznia sie dosc mocno od siebie:

1) konstrukcja szkieletowa na kracie z HDF, ramiak mahoniowy, plyciny z mahoniu, fornirowane naturalnym fornirem mahoniowym, wyglad bardzo dobry.

2) pelne drzwi z klejonki sosnowej oblogowane 4 mm oblogiem sosnowym, takiez oscieznice. Bejcowane na dowolny kolor i lakierowane. Wyglad bardzo solidny.

Naprawde trudno mi podjac decyzje, i bylbym wdzieczny za sugestie i pomoc.

Hhhhmmm, może jakieś foty tych "solidnie wyglądających" i "bardzo dobrze wyglądających"?

Bo jakoś mi to reklamą zalatuje :roll:

Nie mam fotek. Co do reklamy to musze przyznac, ze to blyskotliwe stwierdzenie wobec braku nazw firm, produkujacych oba typy drzwi.

Teraz podam, mysle, ze to nie grzech. Pierwsze drzwi, fornirowane, produkowane sa przez firme Formador http://www.formador.pl/ , drugie zas, pelne z klejonki przez firme Talent http://talent-drzwi.pl/ .

Pozdrawiam i wciaz czekam na Wasze sugestie.

Za 12 par drzwi z czego 3 ze szprosami szyba żaluzja , 2 pary szpros do ziemi szyba przezroczysta 18.500 z montażem - drzwi sa pieknie zrobione z litego drzewa, mozliwość wyboru koloru :D dla porównania Porta chciałą 19.00 za fornir i najtansze szyby

Gdzie można znaleźć Twojego stolarza, ewentualnie, jak można się z nim skontaktować, aby zrobił wycenę?

Powoli się skłaniamy ku Stolwaxowi (byliśmy u nich w fabryce i dostaliśmy wycenę), ale chciałabym się jednak upewnić, co do wyboru i dlatego dalej zbieram oferty.... ale tylko do końca tygodnia, w końcu ile można mieszkać bez drzwi... :lol:

A ja do faceta27:

nie wyobrażam sobie innych drzwi niż drewniane. Wszystko inne jest dla mnie tylko substytutem. I nie mam problemów z produktem stolarskim za tysiąc złotych - bo nie wciskam ich każdemu klientowi, tylko tym, którzy wiedzą co to jest drewno.

Za to polecam w ciemno pewne drzwi drewniane za 1,5-2 tys. złotych i wiem, że nie będę miał z nimi problemów. I żadne modyfikowane okleiny nie są w stanie się równać z dobrymi drziami drewnainymi.

Finlandia z założenia tak natomiast trafić na to dobre drewno to trzeba mieć duzo szczęścia ja w swojej karierze sprzedawałem nie tylko Portę ale też drzwi drewniane miały być suszone dopieszczone wysokiej jakości i niedrogie skorzystaliśmy z usług dwóch firm ze swiętokrzyskiego bo to w górach bot tanio i dobrze bzdury legendy i bajki drzwi pierwszej firmy wypaczyły się już po 3 tygodniach na wystawie i to do tego stopnia ze nie dało się ich otworzyć ale specjalnie zostawiliśmy je żeby klienci to oglądali Porta szła jak świerze bułeczki w końcu drzwi były proste no ale nie można było robić lipy a chcieliśmy miec produkt wysokomarzowy może poprostu trafił nam się kiepski producent. Pozbyliśmy się go wzięliśmy innego z polecenia towar obecny w większości sklepików w miejscowościach takich jak Sochaczew czy Legionowo że tani ale droższy niż poprzednik za to jakość co to miało nie być. No i było każde zamówienie reklamacja ale przynajmniej na wystawie dały sobie radę. Jak trzeba było poprawić lakier i zaszpachlować ubytki to przysłali kierowcę przy okazji który nie maił pojęcia co robi a zwrot drzwi chcieli żeby im wysłać PKS-em z Warszawy do Biłgoraju. znajomi tez handlowali drewnianymi naprawdę trzeba się naszukać żeby mieć dobrego dostawcę w rozsądnej cenie to ze świeca szukać. Jeżeli drewno to ok ale za konkretną kasą to wtedy jest to drewno a nie klejonka z płyty w obłogu 5mm i drzewo jest suszone nie wierzę w jakość drzwi drewnianych za 1000-1500 zł w każdym bądź układzie zrezygnowaliśmy z drewna i wolimy sprzedawać drzwi typu Porta

Wybieram drzwi wewnetrzne, 7 sztuk. Mam dwie zblizone do siebie propozycje cenowe (ok. 1600 zl/szt. brutto z montazem), lecz drzwi roznia sie dosc mocno od siebie:

1) konstrukcja szkieletowa na kracie z HDF, ramiak mahoniowy, plyciny z mahoniu, fornirowane naturalnym fornirem mahoniowym, wyglad bardzo dobry.

2) pelne drzwi z klejonki sosnowej oblogowane 4 mm oblogiem sosnowym, takiez oscieznice. Bejcowane na dowolny kolor i lakierowane. Wyglad bardzo solidny.

Naprawde trudno mi podjac decyzje, i bylbym wdzieczny za sugestie i pomoc.

zastanawiałeś się może nad tym dlaczego drzwi mają kratownice z mdf i ramiak mahoniowy + płycina mahoniowa pokryta fornirem mahoniowym jeśli nie to Ci odpowiem bo to ładnie brzmi dla klienta za tanio jak na takie wykończenia dodatkowo po co płytę z mahoniu pokrywać fornirem to tak jakby drewno zakrywać drewnem bez sensu nie podoba mi się ta ofert jeśłi juzmiałbym wybierać to te drugie chociaż entuzjasta klejonej sosny tez nie jestem to ta druga wersja wydaje się być bardziej realna. Mimo wszystko spójrz na ofertę Porty fornirowane drzwi możesz mieć w tej samej cenie a wybór jest duży i tego producenta dobrze znam i mogę polecić ma u siebie i jestem bardzo zadowolony. A mahoń ma usłojenie bardzo podobne do sosny wielu ludzi tego nie rozróżnia.