Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

A ja do faceta27:

nie wyobrażam sobie innych drzwi niż drewniane. Wszystko inne jest dla mnie tylko substytutem. I nie mam problemów z produktem stolarskim za tysiąc złotych - bo nie wciskam ich każdemu klientowi, tylko tym, którzy wiedzą co to jest drewno.

Za to polecam w ciemno pewne drzwi drewniane za 1,5-2 tys. złotych i wiem, że nie będę miał z nimi problemów. I żadne modyfikowane okleiny nie są w stanie się równać z dobrymi drziami drewnainymi.

Finlandia z założenia tak natomiast trafić na to dobre drewno to trzeba mieć duzo szczęścia ja w swojej karierze sprzedawałem nie tylko Portę ale też drzwi drewniane miały być suszone dopieszczone wysokiej jakości i niedrogie skorzystaliśmy z usług dwóch firm ze swiętokrzyskiego bo to w górach bot tanio i dobrze bzdury legendy i bajki drzwi pierwszej firmy wypaczyły się już po 3 tygodniach na wystawie i to do tego stopnia ze nie dało się ich otworzyć ale specjalnie zostawiliśmy je żeby klienci to oglądali Porta szła jak świerze bułeczki w końcu drzwi były proste no ale nie można było robić lipy a chcieliśmy miec produkt wysokomarzowy może poprostu trafił nam się kiepski producent. Pozbyliśmy się go wzięliśmy innego z polecenia towar obecny w większości sklepików w miejscowościach takich jak Sochaczew czy Legionowo że tani ale droższy niż poprzednik za to jakość co to miało nie być. No i było każde zamówienie reklamacja ale przynajmniej na wystawie dały sobie radę. Jak trzeba było poprawić lakier i zaszpachlować ubytki to przysłali kierowcę przy okazji który nie maił pojęcia co robi a zwrot drzwi chcieli żeby im wysłać PKS-em z Warszawy do Biłgoraju. znajomi tez handlowali drewnianymi naprawdę trzeba się naszukać żeby mieć dobrego dostawcę w rozsądnej cenie to ze świeca szukać. Jeżeli drewno to ok ale za konkretną kasą to wtedy jest to drewno a nie klejonka z płyty w obłogu 5mm i drzewo jest suszone nie wierzę w jakość drzwi drewnianych za 1000-1500 zł w każdym bądź układzie zrezygnowaliśmy z drewna i wolimy sprzedawać drzwi typu Porta

Facet :wink: zacznij używać znaków interpunkcyjnych, bo nie da się tych twoich postów strawić :wink:

• Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Facet, może macie pecha lub złą intuicję wybierając Producentów?

Ja swojego też mam z polecenia -/ zeby bylo smieszniej od znajomego dealer Porty/ i na 4 lata wymieniłem 2 szt. drzwi bo przyjechały wadliwe. Z Porty w tym samym czasie wymieniłem 4 sztuki ...

Ale nie potępiam Porty - co więcej uważam że robi dobrą klasę drzwi płytowych. Ostatnio przeszło przez moje ręce parę tanich drzwi z firmy tańśzej, acz mocno obecnej od jakiegoś czasu na tym forum... i muszę stwierdzić że.. Porta to przy nich klasa wyższa.

Ale dla siebie? Tylko drzwi drewniana.

Pozbyliśmy się go wzięliśmy innego z polecenia towar obecny w większości sklepików w miejscowościach takich jak Sochaczew czy Legionowo że tani ale droższy niż poprzednik za to jakość co to miało nie być. No i było każde zamówienie reklamacja ale przynajmniej na wystawie dały sobie radę. Jak trzeba było poprawić lakier i zaszpachlować ubytki to przysłali kierowcę przy okazji który nie maił pojęcia co robi a zwrot drzwi chcieli żeby im wysłać PKS-em z Warszawy do Biłgoraju.

Normalnie opis producenta z Biłgoraja moich drzwi, które po niecałym roku rozeszły się totalnie :evil: Szczęśliwie po wielu wysiłkach udało nam się tego badziewia pozbyć i od wczoraj mamy nowe.

http://img509.imageshack.us/img509/2192/moje2.jpg

http://img368.imageshack.us/img368/4192/moje1.jpg

Ja z uwagi na bardzo ciasny budżet mam Polskone Impuls w okleinie biały dąb.

Za 9 par drzwi z montażem zapłaciłam 6500zł, do tego klamki z allegro za ok. 40zł za sztukę - jestem zadowolona, polecam niskobudźetowcom :wink:

Jakieś tam fotki w dzienniku mam jeśli ktoś zainteresowany.

Tylko że te dane nic nie mówią, bo zależy jakie wypelnienie wzięłaś i ktorą wersję

Pozbyliśmy się go wzięliśmy innego z polecenia towar obecny w większości sklepików w miejscowościach takich jak Sochaczew czy Legionowo że tani ale droższy niż poprzednik za to jakość co to miało nie być. No i było każde zamówienie reklamacja ale przynajmniej na wystawie dały sobie radę. Jak trzeba było poprawić lakier i zaszpachlować ubytki to przysłali kierowcę przy okazji który nie maił pojęcia co robi a zwrot drzwi chcieli żeby im wysłać PKS-em z Warszawy do Biłgoraju.

Normalnie opis producenta z Biłgoraja moich drzwi, które po niecałym roku rozeszły się totalnie :evil: Szczęśliwie po wielu wysiłkach udało nam się tego badziewia pozbyć i od wczoraj mamy nowe.

http://img509.imageshack.us/img509/2192/moje2.jpg

http://img368.imageshack.us/img368/4192/moje1.jpg

Sliczne drzwi :lol:

• 2 weeks później...
zamówiliśmy DRE Scala okleina złoty dąb ryfel - czy ktoś ma już takie drzwi ?

my też, właśnie dzisiaj zamówiliśmy SCALE, orzech ciemny ryfla i jesion.

Tylko termin straszny, do 9 tygodni :o

mi obiecywali jakieś 4-5 tygodni właśnie mija czwarty

Tez sie zastanawiam nad dre scala kolor złoty dąb lub własnie orzech ciemny ryfla.

Prosze o zdjecia po montażu.

Czy ktos ma takie drzwi ... proszę o opinię

Witam wszystkich bardzo serdecznie.

Uważnie przeczytałam cały wątek,ale niestety niewiele znalazłam info o drzwiach przesuwnych.Wg mnie jest to bardzo ciekawe rozwiązanie i właśnie takie chciałabym mieć,tylko nie mam pojęcia jak one się sprawdzają w praktyce(czyt.po dłuższym okresie użytkowania).Czy ktoś takowe posiada i mógłby podzielić się ze mną swoim doświadczeniem?

I jeszcze jedno pytanie:czy ktoś miał do czynienia z drzwiami Uniprofil?W poszukiwaniu drzwi do mojego domu otrzymałam również ich ofertę.Mają dość ciekawe wzory,tylko jak u nich z jakością?Cena dość niska i trochę się obawiam,że podobnie może być z jakością...

Będę bardzo wdzięczna za odpowiedzi :D

My zdecydowalismy się na takie surowe sosnowe do samodzielnego wykończenia

http://images44.fotosik.pl/190/935341e6f5542ef4.jpg

nania, i jak Wam idzie wykańczanie? Jak je wykańczacie?

Myśmy też takie kupili i malowali na biało... Na razie jeszcze nie skończone, ale coś czuję, że chyba nie do końca było warto się w to bawić... :(

hej,

pzreczytalam prawie caly watek, poniewaz juz powinnam zamowic drzwi wew, ale mam wieeeelki metlik w glowie.

Chcialabym w miare ladne drzwi i lubie drewno, ale nasz kredyt juz sie skonczyl i .... chyba musimy zdecydowac sie na jakis fornir.

Znalazlam firme, dystrybutora hiszpanskich drzwi - http://www.puertas.pl

Widzialam te dzrwi i mi sie podobaja. ceny tez maja znsne.

Czy ktos kupil od nich drzwi??? Prosze o opinie, jesli to mozliwe.

pozdrawiam