Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

coffee nie ma sprawy:)

agip klamki kupowałam na żywioł w leroy merlin, niestety nie pamietam modelu, są faktycznie trochę kanciate, mają kwadratowy szyld i zachęcającą cenę(na tych dwoch ostatnich najbardziej mi zależało :wink: )

o ile to pomoże to na zdjęciu poniżej widać ja trochę lepiej :)

http://i37.tinypic.com/s6t21k.jpg

to muszę skoczyć do leroya :)

ale widzę, że masz też piękną łazienkę :D

dzięki :wink: jeszcze mocno niedokonczona, ale jest chociaz klamka :D

Tak, cena za montaż zależy od dystrybutora (a raczej od jego montazysty, bo fachowcy się cenią ) :D

Warto zapytać o cenę drzwi i montaż (konkretnie) w 2-3 punktach - często w wycenach nie jest to rozbite i wiadomo ile jest rabatu a ile robocizny...

dokładnie tak jest - w sumie to teraz trudno powiedzieć nawet ile wyszło za sztukę drzwi, poniważ ze względu na zamawianą ilość i montaz dostaliśmy trochę upustu - o efekcie końcowym napiszę (pod koniec grudnia zapewnie ;)

jak się nauczę wklejać zdjęcia to i zdjęcia podrzucę :)

pozdr

Ja z kolei nie polecam DRE. Mam drzwi do pokoju i łazienki z serii Lack, kolor wenge. Pomijając 3 miesiące oczekiwania, bo zamówienie jednej z ościeżnic gdzieś się zgubiło... Podejrzewam, że to z tego powodu jedno skrzydło jest trochę wykrzywione, jakby czekało w magazynie oparte o coś.

Skrzydła mają szybki w środku, ale ta 'ramka', która trzyma szyby jest z całkiem innego materiału niż samo skrzydło.Okleina na brzegach się nie styka i widać jasną płytę z pod spod. I tak na około drzwi :/

Ogólnie na + tylko cena. Ale mimo to uważam, że jakość powinna być lepsza.

Na pewno nie polecają classena, montażysta w sklepie odradził mi je stanowczo, argumentując, że firma ta jest specem od podłóg, ale z drzwiami to im nie bardzo wychodzi, są nienajlepszej jakości, słaba struktura i przy montażu potrafią się uszkodzić, a co dopiero potem - podczas użytkowania.

Ludzie,

nie można odradzać innym danej firmy, nie podając wogóle żadnych szczegółów odnośnie owego zniszczonego modelu.

I co najważniejsze... jego ceny !

Każda z tych firma ma bardzo szeroki wachlarz drzwi - od najtańszych do bardzo drogich !

Wiadomo, że te najtańsze ( np. za 300 zł ) będą gorsze od tych za np. 2.400 zł.

Przecież to oczywiste.

A podkreślam : oba modele mogą być TEJ SAMEJ FIRMY !

I w ten sposób ktoś kupił drzwi np. PORTY za 300 zł, za jakiś czas zaczęło się z nimi coś dziać to zaraz leci i krzyczy na cały świat, że drzwi z PORTY są do bani !

Uważam, że to są bardzo niesprawiedliwe oceny, mocno krzywdzące dla każdego z tych producentów.

Sama jeszcze nie mam drzwi ,ale znam opinie tych co mają drzwi w okleinie!

Już po pierwszym odkurzaniu,wiekszość tych drzwi jest poobijana i ma uszczerbione krawedzie !!

Polecam znależć dobrego stolarza i zrobić sosnowe,a potem zabejcować jak tam sobie chcesz!

Zwłaszcza jak chcesz ciemne drzwi ,na tych to bedzie widać każdą ryse!

i w końcu my też mamy drzwi :D , tetyda classena kolor wenge, w rzeczywistości podchodzi pod antracyt (takie bardzo ciemne). Wyglądają o wiele lepiej w rzeczywistości niż na zdjeciach i w ktalogach. Rozglądaliśmy się długo i decyzja cały czas się zmieniała, ze wględu na fundusze wybraliśmy ostatecznie te.

http://th.interia.pl/40,gd17471d12359648/i972648.jpg

http://th.interia.pl/40,gd17471d12359648/i972647.jpg

http://th.interia.pl/40,gd17471d12359648/i972645.jpg

agip klamki kupowałam na żywioł w leroy merlin, niestety nie pamietam modelu, są faktycznie trochę kanciate, mają kwadratowy szyld i zachęcającą cenę(na tych dwoch ostatnich najbardziej mi zależało :wink: )

Sliczna lazienka !

czy moge się podpytać co to za szafka?

Sliczna lazienka !

czy moge się podpytać co to za szafka?

vilemo robimy sobie kącik wzajemnej adoracji:))

szafka jest z ikea, tak naprawdę jest w białym lakierze tylko na zdjęciu nie zdjęto jeszcze folii ochronnej :lol: aaa i ku mojemu zaskoczeniu ma szuflady z samodomykiem bluma :o

Nie polecam drzwi Centurion.Mam je w domu. Niby Japonska okleina, ale robiona pewnie w Chinach. Drzwi ladnie wygladaja przez kilka tygodni, jezeli lapiesz za nie, ta Japonska okleina odchodzi jak zdrapka w LOTTO. A na proby reklamacji w sklepie powiedzieli ze mam sobie zelaskiem ta okleine pzykleic.Nie wiem czy sie smiac czy plakac.