Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Górecki - owszem słyszałam, chciałam u nich robić swoje, nawet zaliczkowałam pomiar ale zrezygnowałam po tym jak przypadkiem usłyszałam w sklepie z drzwiami pretensję klientki Góreckiego, która czekał na drzwi niewiarygodnie długo po wcześniej złożonej reklamacji (drzwi się wyginały w łuk). Znajomy architekt wnętrz odradził Góreckiego ze względu na jakość. Podobno mają nawał zamówień przez to że są dość tani ale nie przekłada się to na jakość.

Ja robiłam ostatecznie w Kami z Dębna. Zdjęcia są w dzienniku. Cenowo wyszły odrobinkę drożej od tych od Góreckiego ale są z prawdziwego drewna.

czy cena byla negocjowana czy katalogowa?

DRE tez mi sie podobaja - oby tylko zonka cos zechciala wybrac :)

a szykam az 10 normlanych i 6 przesownych (bys moze czesc zamienie na normlane)

Cena była zdecydowanie niekatalogowa :D Nasze drzwi wg katalogu powinny kosztować 445,30 zł (same, bez ościeżnicy, klamek i zamka). Daliśmy w sklepie kartkę ze specyfikacją, a facet podał nam cenę za całość.

DRE ma też system przesuwny.

P.S. A Ty hotel budujesz, że trzeba Ci aż 16 sztuk? :o :D

czy cena byla negocjowana czy katalogowa?

DRE tez mi sie podobaja - oby tylko zonka cos zechciala wybrac :)

a szykam az 10 normlanych i 6 przesownych (bys moze czesc zamienie na normlane)

Cena była zdecydowanie niekatalogowa :D Nasze drzwi wg katalogu powinny kosztować 445,30 zł (same, bez ościeżnicy, klamek i zamka). Daliśmy w sklepie kartkę ze specyfikacją, a facet podał nam cenę za całość.

DRE ma też system przesuwny.

P.S. A Ty hotel budujesz, że trzeba Ci aż 16 sztuk? :o :D

Drzwi przesuwne w DRE to jeszcze w 2007r. była słaba rzecz. Niedopracowana. Tzn. nie mieli "belki" odbojowej i nawet po zasunięciu drzwi w określonej sytuacji było widać wnętrze. W salonie pół biedy - można to przeżyć, ale w łazience? Poza tym drzwi bez belki nie mają zamka, więc znów - łazienka odpada.

Podobnie jest w większości masowych firm drzwiowych.

Najlepiej dopracowane jest wg mnie Porta.

Witajcie, szukając różnych opcji natknęłam się na drzwi szklane http://www.villa.com.pl/

http://www.villa.com.pl/sites/villa.com.pl/files/imagecache/normal/5.jpg

na stronie nie mają tego co naprawdę robi wrażenie - rozsuwane drzwi w kształcie fali - cudo - bardzo chciałam je mieć u siebie, może jak w końcu ustalą jakiś sensowny kurs euro, to ceny będą normalniejsze - zobaczymy.

Póki co coś bardziej przyziemnego i bardziej trwałego = lity dąb w drzwiach wewnętrznych.

http://images49.fotosik.pl/244/6f597e7ac41de2fcm.jpg[/img]

P.S. Przy okazji życzenia noworoczne dla wszystkich wykańczających - oby wszystko szło po Waszej myśli :wink:

Witajcie, szukając różnych opcji natknęłam się na drzwi szklane http://www.villa.com.pl/

http://www.villa.com.pl/sites/villa.com.pl/files/imagecache/normal/5.jpg

na stronie nie mają tego co naprawdę robi wrażenie - rozsuwane drzwi w kształcie fali - cudo - bardzo chciałam je mieć u siebie, może jak w końcu ustalą jakiś sensowny kurs euro, to ceny będą normalniejsze - zobaczymy.

Póki co coś bardziej przyziemnego i bardziej trwałego = lity dąb w drzwiach wewnętrznych.

http://images49.fotosik.pl/244/6f597e7ac41de2fcm.jpg[/img]

P.S. Przy okazji życzenia noworoczne dla wszystkich wykańczających - oby wszystko szło po Waszej myśli :wink:

Te szklane robią ze szkła fussingowanego (lanego) dlatego też sporo kosztują, ale efekt w rzeczywistości jest niesamowity

Czy one na pewno są sosnowe? Wydaje mi się, że sosona ma dużo charakterystycznych słoji i te twoje jak na sosnę są zbyt gładkie

Wyglądają.. bardzo dobrze. I nawet mi się podobają, a ja sporadycznie kogoś chwalę..

A czy sosonowe? W ślepo bym tego nie powiedział, może ryzykowałbym stwierdzenie że to okleina np buk lub olcha, ale sosna też jest możliwa w takim wykonaniu: kluczem jest odpowiedni dobór okleiny i lakieru, któy w tym wypadku wyjątkowo ładnie się prezentuje - jest bardzo stonowany.

To charakterystyczne dla kolorów zbliżonych do teaku.

Ale.. drzwi są bardzo ładne. A ile kosztowały? tak średnio za sztukę z montażem?

Cieszę się bardzo, że nasze drzwi się podobają, miło przeczytać słowa pochwały. Drzwi na pewno są z klejonego drewna sosnowego a nie w okleinie. Montowane były w marcu 2009r i wtedy kosztowały nas 1400 zł. sztuka na gotowo tzn. z ościeżnicą regulowaną i montażem, za wyjątkiem tych przesuwnych do wiatrołapu gdzie doszedł koszt prowadnicy i deski czołowej i te wyszły 1700zł. Muszę dodać ,że nasz stolarz ma zamówienia na swoje wyroby nawet z Niemiec a robi też okna drewniane. I muszę dodać,że jest to taki trochę nasz znajomy. Bardzo podobały nam się drzwi z Dewro z Bestwinki ale niestety nie były na naszą kieszeń.

Drzwi zewnętrzne też mamy sosnowe ale od innego producenta, wstawię zdjęcie w odpowiednim wątku.

Ciotka Klotka, masz bardzo ładne drzwi. Widzę, że stolarz się postarał, dał 3 zawiasy regulowane, szybkę matową, rewelacja.

Dokup sobie tylko osłonki na zawiasy w kolorze klamek, żeby nie było widać tych śrub regulacyjnych. Prawdopodobnie średnica fi=16mm.

Pozdrawiam :D