Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gałkom mówimy NIE, dobrze zrobiłaś, bo byście mieli ciągle poobijane kostki na nadgarstkach... takie moje zdanie

Ja marzę o drewnianych białych drzwiach i wysokich frezowanych listwach. I tu jest problem, bo druga połowa (męska) nie akceptuje moich wyborów, woli okleinowane z marketu - byleby tanie, o zgrozo :evil: lub surowe sosnowe do samodzielnego wykończenia, czyt. bejcowania na jakis kolor. Nijak nie moge go przekonać do tych białych, moge sama malowac na biało te sosnowe, a listwy planowałam zamówic u stolarza. Eeeeeehh trudne zadanie przede mną :cry:

• 2 weeks później...

Hrabio,

szlachecki nick zobowiązuje do zachowania na wysokim poziomie..

Dział "ogłoszenia" jest w innym miejscu, a póki co polecam poczytanie regulamiunu forum.

A dla każdego myślącego o takiej pseudo reklamie polecam wątek:

http://forum.muratordom.pl/wydzielony-zakaz-reklamy-na-forum,t182960.htm

No i zanim napisałem co napisałem wypowiedź pana H. została usunięta :D

dzięki Moderatorze.

Witam,

ja odradzam drzwi firmy DRIMS z Ząbek. Drzwi fornirowane w salonie wystawowym bardzo nam się podobały. Przeczytałam jedną negatywna opinie na forum i ją zlekceważyłam co było moim błędem Umowa podpisana i miała nastąpić realizacja. Zamiast snów jak obiecywała firma zaczął się nasz koszmar. Drzwi przyjechały do montażu porysowane a plafony miały braki w fornirze na narożnikach. Współpraca z Panią odnośnie jakości jedna wielka klapa. Firma nie potrafi się przyznać do błędów w realizacji umowy. Montaż miał być w styczniu br. a mamy koniec marca a końca nie widać. :evil:

a czy ktoś ma w drzwiach zamiast klamek - gałki?

jak się sprawdzają w praktyce?

chodzi mi o coś takiego (zdjęcia poglądowe ;)):

http://www.nextdaydiy.com/doors-windows-1/internal-doors-19633/internal-bostonian-moulded-woodgrain-850-140_zoom.jpg

http://www.istockphoto.com/file_thumbview_approve/6449939/2/istockphoto_6449939-white-door-with-doorknob.jpg

Ja mieszkam teraz w wynajmowanym mieszkaniu, gdzie sa takie galki. Powiem tyle - TRAGEDIA!!! Moze i nerwowa jestem ale nie da sie ich otworzyc jesli rece nakremowane, mokre po prostu slizga sie. Czasem jak wykremuje reke musze drzwi przez jakas scierke otwierac. Do tego jesli rece sa zajete np cos niose to klamke zawsze mozna nacisnac lokciem czy jakos i sie otworzy, a tu zawsze trzeba miec reke wolna.

Moze i fajnie te galki wygladaja ale dla mnie po roku praktycznego ich otwierania - galkom mowie 'nie' :evil:

W moim domu napewno beda klamki :lol:

• 4 weeks później...
Przychodzę z problemem natury technicznej. Powoli wykańczamy dom i niebawem przyjdzie pora na łazienkę. I tu moje pytanie. Czy najpierw montować drzwi z regulowaną ościeżnicą i kafelkować ścianę do ościeżnicy, czy wykafelkować ścianę i ościeżnice montować na płytki? Nie mam doświadczeń z regulowanymi ościeżnicami, bo do tej pory miałam wątpliwą przyjemność posiadać tylko te paskudne metalowe. Liczę na podpowiedzi...

U mnie są położone kafle na to pójdzie ościeżnica,

Decyzja dot drzwi wewnętrznych podjęta Porta Nowa natura wzór 1,1 pełne w kolorze wenge oraz do niektórych pomieszczeń Porta Koncept natura wzór A9 z wąskimi szybkami. myślę że będzie fajne urozmaicenie.

Same pełne Nowa natura mogłoby być przytłaczające a same w wąskie szybki może przyprawić o zawrót głowy.

Pozdarwiam

mam wielką prośbę, czy moglibyście wstawić foto, jak macie wykończony styk podłogi z ościeżnicą i opaską drzwiową?

Chodzi mi konkretnie o to, czy podłoga wchodzi POD ościeża czy dochodzi do nich, a co za tym idzie, jaka kolejność wykonania, zwłaszcza, gdy chcemy wstawiać drzwi przed podłogami i malowaniem (aby obrobić gipsem ładnie przy ościeżach)???? Nie wiem, czy jasno opisałam :(

Chodzi mi konkretnie o to, czy podłoga wchodzi POD ościeża czy dochodzi do nich, a co za tym idzie, jaka kolejność wykonania, zwłaszcza, gdy chcemy wstawiać drzwi przed podłogami i malowaniem (aby obrobić gipsem ładnie przy ościeżach)????

My wstawialiśmy drzwi na samym końcu, tzn. po podłogach. W efekcie parkiet i terakota wchodzą pod ościeżnice. Teraz parkieciarz ma jeszcze przyjść, żeby dociąć listwy przypodłogowe. Na "po montażu" zostawiliśmy sobie tylko malowanie ścian. Fachmani jednak brudzą, a jedną ścianę zarysowali tak, że musieliśmy uzupełnić gładź.