Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

witam u nas takie DRE piano 6, Takie same w całym domu. Kolor orzech ryfla. Jako, że ze mnie dupa nie fotograf nie potrafię zaprezentować jakie są ładne naprawdę.

Chciałam zakupić drzwi orzechowe z DRE, trochę wystraszyłam mnie ta okleina - ryfla. Czy są problemy z utrzymaniem jej w czystości? Co z kurzem i czyszczeniem w "ryflowych" rowkach?

na razie nie wczuwałam się za bardzo w mycie bo jeszcze nie mieszkamy. ZAkurzone są pierony, że hej niedługo się za nie zabiorę........ chyba.... ale znajoma również ma ryflę i nie narzeka.

• Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki. Symik, a jak z przejrzystością tej mlecznej szybki? Nie zkłóca prywatności?

Według mnie nie zakłóca, przynajmniej nikt się nie żalił :-) mi zupełnie nie przeszkadza :-)

Symik, możesz powiedzieć, czy okleina w drzwiach orzechowych- typu ryfla nie jest problematyczna. Podobają mi się bardzo te drzwi, tylko obawiam się właśnie o to, że "ryflowane" nie są wygodne w utrzymaniu czystości.

Na dole mam drzwi ciemny orzech ryfla a na górze jesion i on nie jest ryflowany, wiec mam porównanie. Wydaje mi się, że łatwiejsze w utrzymaniu w czystości są ryflowane, pomimo, że są ciemne.

Na dole mam drzwi ciemny orzech ryfla a na górze jesion i on nie jest ryflowany, wiec mam porównanie. Wydaje mi się, że łatwiejsze w utrzymaniu w czystości są ryflowane, pomimo, że są ciemne.

To super! :) Mam jeszcze dwa pytania :)) Jak oceniasz podatność ryfli na pazurki zwierzaka domowego? Może być z tym większy kłopot niż z gładkimi?

Nie widziałam jeszcze okleiny orzechowej "na żywo". Jest bardziej plastikopodobna czy też dobrze imituje drewno?

Będę wdzięczna za odp.

pozdrawiam

To super! :) Mam jeszcze dwa pytania :)) Jak oceniasz podatność ryfli na pazurki zwierzaka domowego? Może być z tym większy kłopot niż z gładkimi?

Nie widziałam jeszcze okleiny orzechowej "na żywo". Jest bardziej plastikopodobna czy też dobrze imituje drewno?

Będę wdzięczna za odp.

pozdrawiam

Mam co prawda kota, ale nie pozwalam mu ostrzyć sobie pazurków na ościeżnicy, więc nie zauważyłam nic niepokojącego (przyjrzę się jeszcze w domu) :-) Jednak uderzyłam kiedyś w ościeżnicę suszarką do ubrań i niestety pozostał ślad :-( To jest tylko okleina, więc przy mocniejszym uderzeniu lub drapaniu przez dużego zwierzaka mogą pozostać ślady, bez względu czy to jest okleina ryflowana czy gładka.

Wydaje mi się, że ta ryflowana okleina dobrze imituje drewno, ale najważniejsze, że wszystkim się podoba, zarówno domownikom jak i odwiedzającym :-)

Witam symik Zgodzę się z poprzednikami drzwi w ryfli czyszczą się bardzo dobrze...wiem bo dziś dokonałam dzieła i myłam. Nie pozostają zacieki, w rowkach nic się nie zatrzymuje, brud bardzo łatwo schodzi, nie trzeba się za bardzo wysilać. Więc z czystym sumieniem mogę ję polecać również pod tym kątem..

Dzięki, upokoiłście mnie :) I ostatnie już chyba pytanie :)) : co ze stabilnością tych dzrzwi? Mają dosyć szporą powierzchnie szyby, która umocowana jest tylko z dwóch stron. Jak będzie przeciąg, uchowają się w całości? ;)

Drzwi są dosyć ciężkie, bo w środku jest płyta wiórowa otworowa a nie plaster miodu i w związku z tym wiszą na trzech zawiasach. Według mnie są bardzo stabilne, ale przyznam się, że nigdy nie miałam takiego przeciągu żeby same mi się zamknęły. Przeszły natomiast próby trzepania nimi przez moje obrażone dzieci i dały radę, więc chyba nie są złe :-)

• 3 weeks później...