himalaya 29.11.2011 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Taka kwestia: wspólnota oferuje na sprzedaż strych do adaptacji. Będzie to miało powierzchnię 60m2 + 20m2 x50% (1,40m-2,20m wysokości) + ileśtam metrów powierzchni poniżej 1,40m wysokości, czyli załóżmy, że metraż 70m2. Budynek to blok z lat '30. Stan przeciętny, elewacja do remontu, dach do remontu (oba remonty w przyszłym roku). Mieszkania w przeciętnym stanie w tej samej okolicy kosztują 2000zł za m2. Mieszkania w dobrym stanie 2500zł za m2. Teraz pytanie: za jaką cenę za taki strych waszym zdaniem można szybko znaleźć klienta? (piszę z punktu widzenia wspólnoty). Jaka cena za strych do adaptacji, z którego wyjdzie mieszkanie 70m2 jest ceną okazyjną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i stasiu 04.12.2011 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Myślę, że ja na przykład dałabym max 20 tys. Kupiłam mieszkanie do generalnego remontu za 17 tys. Ma 70 m2. Cały remont zrobiony tj. stolarka okienna, drzwiowa, instalacje,tynki, podłogi itp. Teraz zastanawiam się za ile mogłabym sprzedać. Buduję dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts