kaloryfer88 29.11.2011 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Witam,Zabieram się do robienie podłogi w pokoju. Chce wygłuszyć podłogę. Pierwotnie miałem plan, żeby skuć kilka cm posadzki, wyłożyć styropianem akustycznym i na to wylewkę.Jednak jak wykułem kawałek to zobaczyłem, że strop jest gęstożebrowy belkowy. Między belkami jest wypełnienie ceramiczne. Między cegłami a podłogą jest 12cm wolnej przestrzeni i szerokiej na jakies 24 cm.I teraz narodził mi się pomysł wypełnienia tego wełną grubości 10cm albo granulatem styropianowym. Podłoga ma 5x3m. Przez środek pokoju wykułem dziurę, żeby wsadzić tędy wełnę bądź granulat.Ktoś miał wcześniej podobne doświadczenia z wypełnieniem przestrzeni w stropie ? Lepiej zastosować wełnę czy granulat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 05.12.2011 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 Jako wypełnienie przestrzenie można użyć izolację z granulatu z wełny (GRANROCK), które wykonuje się metodą wdmuchiwania za pomocą specjalnych agregatów pneumatycznych.Etapy wykonawcze można zobaczyć pod adresem:http://przewodnik.rockwool.pl/doradztwo/wskazowki-wykonawcze/izolacja-stropodachu-wentylowanego-granulatem-z-welny-mineralnej-granrock.aspx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts