Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

taśma, która mocno trzyma i nie zostawia śladów

jarett

Recommended Posts

Nie wiem gdzie zadać to pytanie, tu będzie chyba najlepiej :)

Potrzebuję zabezpieczyć folią nowowstawione drzwi zewnętrzne. Folię muszę czymś przykleić. Znacie jakąś taśmę, która mocno i długo trzyma, ale nie pozostawia śladów pod odklejeniu? W Ciastoramie polecili mi taśmę lakierniczą, ale z tego co kojarzę to po kilku dniach (szczególnie jeśli stosowana na zewnątrz) nie daje się podkleić albo zostawia syf.

folię, a chyba najlepiej stretch, owiń tak, żeby taśmę używać od środka a nie na zewnątrz, nie bedzie narażona na UV i wtedy tak szybko nie degraduje sie ona sama i jej klej, jak sie da to klej taśme na folii a nie na drzwiach, wogóle to stretchem dosć fajnie i dokłądnei mozna owinać stolarkę, robłęm to z wszystkimi swoimi oknami i drzwiami, owijasz nia drzwi, podklejasz końce i jakieś newralgiczne miejsca i zamykasz, otwierasz bez problemu (robiąc otwory na okucia, zamki, itp)

a jeśli chodzi o same taśmy to ja nie zawiodłem się na blu dolphin, np. od wewnątrz na oknach dachowych drewnianych miałem taśmy naklejone przez rok, drżałem przed usunięciem a zeszły bez śladu kleju, miałem te niebieskie najpopularniejsze, z tego co zauważyłem to najlepiej zrywać gdy sa suche, mokre czy wilgotne lepiej wysuszyć (chyba jak każda taśmę malarską z klejami akrylowymi), bludolphin ma też taśmy zewnętrzne, i one na opakowaniu mają dłuższy czas ekspozycji a UV niż niebieskie wewnętrzne ale pewnie są tez ze trzy razy droższe