jarett 29.11.2011 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Nie wiem gdzie zadać to pytanie, tu będzie chyba najlepiej Potrzebuję zabezpieczyć folią nowowstawione drzwi zewnętrzne. Folię muszę czymś przykleić. Znacie jakąś taśmę, która mocno i długo trzyma, ale nie pozostawia śladów pod odklejeniu? W Ciastoramie polecili mi taśmę lakierniczą, ale z tego co kojarzę to po kilku dniach (szczególnie jeśli stosowana na zewnątrz) nie daje się podkleić albo zostawia syf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 29.11.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 folię, a chyba najlepiej stretch, owiń tak, żeby taśmę używać od środka a nie na zewnątrz, nie bedzie narażona na UV i wtedy tak szybko nie degraduje sie ona sama i jej klej, jak sie da to klej taśme na folii a nie na drzwiach, wogóle to stretchem dosć fajnie i dokłądnei mozna owinać stolarkę, robłęm to z wszystkimi swoimi oknami i drzwiami, owijasz nia drzwi, podklejasz końce i jakieś newralgiczne miejsca i zamykasz, otwierasz bez problemu (robiąc otwory na okucia, zamki, itp)a jeśli chodzi o same taśmy to ja nie zawiodłem się na blu dolphin, np. od wewnątrz na oknach dachowych drewnianych miałem taśmy naklejone przez rok, drżałem przed usunięciem a zeszły bez śladu kleju, miałem te niebieskie najpopularniejsze, z tego co zauważyłem to najlepiej zrywać gdy sa suche, mokre czy wilgotne lepiej wysuszyć (chyba jak każda taśmę malarską z klejami akrylowymi), bludolphin ma też taśmy zewnętrzne, i one na opakowaniu mają dłuższy czas ekspozycji a UV niż niebieskie wewnętrzne ale pewnie są tez ze trzy razy droższe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 29.11.2011 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 wielkie dzięki! poszukam tego dolphina. O streczu myślałem, ale to może być dość karkołomne, żeby owinąć drzwi zamontowane. Jakbym wpadł na to przed montażem to byłoby znacznie łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts