Mario B 22.05.2002 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2002 Jak i czym wyczyścić żaluzje pionowe żeby nie stały się wiszącymi ścierkami.Jedną już"załatwiłem" niech chociaż reszta się uchowa.Hej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.05.2002 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2002 u mnie w pracy zamawialismy firme do prania.niestety nie wiem jak oni to robilipodejrzewam,ze prali na sucho, bo ten material jest sztywny, impregnowany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HARY 23.05.2002 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2002 Żaluzje można wyprać w pralce wirnikowej. Zwija się je bardzo ciasno w rulon a później wkłada do worka lub poszewki. Wiesza się je na mokro. Przetestowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 26.06.2002 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2002 Bardzo dużo zależy od tego czy są mocno zabrudzone.Jeśli lamele są krótkie można zanurzyć je w kąpieli z proszkiem dobrej jakości, a miejsca szczególnie przybrudzone przetrzeć gąbką lub delikatnie szczoteczką.Jeśli lamele są długie można je zwinąć ,ale nie za ciasno,bo się nie wypiorą.Jeżeli są dobrej jakości - to nic im nie będzie.Ważne!!!Po odcieknięciu - jeszcze wilgotne należy zawiesić i założyć obciążniki.Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paul 23.08.2002 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2002 popieram ręczny sposób engi. wielokrotnie go stosowałem zawsze z dobrym skutkiem. nie ryzykowałbym prania w pralce. paski mogą się pognieść a usztywniający impregnat wypłukać. z żaluzji zrobią się szmaty i będą nadawały się tylko do wyrzucenia.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts