konrad.bebenek 30.11.2011 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Jak w tytule czy warto dopłacić 4000 złotych do trzeciej szyby i tym samym obniżyć współczynnik przenikania całego okna z 1.3 Wm2K do 1.0 Wm2K. Moje wahania dotyczą okien Oknoplastu dokładnie modelu Platinum i Platinum Evolution. Z moich wstępnych obliczeń wynika że trzecia szyba pozwoli zaoszczędzić około 500 złotych w sezonie grzewczym. W związku z coraz droższym opałem inwestycja wydaje się opłacalną, jednak prosił bym Was o odniesienie się. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batix 30.11.2011 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 http://www.uvalue.ms.pl/ tu jest kalkulator mi wyszło ze przy 3 szybach można zaoszczędzić przez 20 lat około 4,5 tys. pln(ogrzewanie gazem ziemnym). Specjaliści się muszą wypowiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunet wieczorową 30.11.2011 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 (...) Z moich wstępnych obliczeń wynika że trzecia szyba pozwoli zaoszczędzić około 500 złotych w sezonie grzewczym.(...) Jeśli to realnie obliczona oszczędność, to moim zdaniem warto. W ciągu 8 lat zwróci Ci się ta inwestycja. A jeśli energia będzie drożeć (a raczej będzie) to zwrot uzyskasz szybciej niż w 8 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marmax 30.11.2011 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Wg. kalkulatora internorm, powierzchnia 30m2 różnica pomiędzy 1,3 a 1,0 przez okres 1 roku: 103 litry oleju opałowego ekstralekkiego108m3 gazu ziemnego228 kg pelletów Oczywiście wszystkie wyliczenia będą przybliżone. W zależności od temperatur w zimie będzie raz więcej oszczędności, raz mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 30.11.2011 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Coś dużo chcą za tą trzecią szybę. Mnie, w Druteksie ona kosztowała 2000zł na cały dom, a mam je dość spore.Co do tematu, to po dwóch latach użytkowania stwierdzam, że było warto. Raz, że są oszczędności na ogrzewaniu, a dwa, że jest wyraźnie w domu ciszej. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 30.11.2011 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 A ja Ci zamące i powiem swoje spostrzeżenie bo co do kalkulacji energetycznej nie mam głowy i czasu. Mam osobiśćie wrażenie ze 3 szyby dają lekki efekt lustra , to znaczy parę razy spoglądając na drzwi balkonowe odniosłem wrażenie ze ktos stoi za szybą a to było moje odbicie. Nieciekawy efekt tak jak by ktoś podglądał Z tego co pamiętam tez dopłacałęm 2 lata temu jakies 4 koła do pakietu 3 szybowego. Analizując opłacalnośc okien warto też zwrocic uwagę na poprawny montaż bo po co komu 3 szyby i i 16 komór jak z pod parapetu dmucha a w tej chwili jestem na etapie parapetów wewnętrznych i widzę ze musze podoszczelniac tu i tam pozdrawiam radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 30.11.2011 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Z tego co pamiętam tez dopłacałęm 2 lata temu jakies 4 koła do pakietu 3 szybowego. Ludzie! Jaki ma sen podawanie: ja dopłacałem 2tys., ja 4 a jeszcze ktoś 10? Chyba należy to odnieść to powierzchni okien. Bo inaczej to suche liczby zupełnie nic nie mówiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 30.11.2011 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Święta prawda . Pamiętam ze nie zdecydowałem się na szyby z powłoką (samoczyszczące) bo kosztowały tyle samo co pakiet 3 szybowy.Ale ile metrow mam szyb ile za metr / nie pamiętam tego niestety.pozdrawiam ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konrad.bebenek 30.11.2011 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Dziękuję za zainteresowanie i pomoc. Ze względu na wg mnie nie mały metraż okien ( 31 m2 ) postanowiliśmy wybrać wariant z trzema szybami. A czy to właściwa decyzja to pewno się ie dowiem:-) Pozdrawiam wszystkich Forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 30.11.2011 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 4000zł dopłaty za 31m2 "trzeciej szyby" to wg mnie trochę za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batix 30.11.2011 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Z tego co wiem standard to 50 pln za m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaku 30.11.2011 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 to masz "inny" standard niż inni dostawcy więc proszę bez standardów, a że 4 tys za 30m2 to sporo to z tym się mogę zgodzić. Chyba ze na kryptonie to tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marmax 01.12.2011 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 W MS jest promocja szyba 0,5 za 1zł/m2 Dalej wierzysz w Świętego Mikołaja? Pewnie jest to niekończąca się promocja polegająca na wyższej cenie wyjściowej okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 01.12.2011 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 4000zł dopłaty za 31m2 "trzeciej szyby" to wg mnie trochę za dużo. Niemała dopłata, ale.. może okna na starcie znacznie tańsze? Różne są strategie budowania ceny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 01.12.2011 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Najprawdopodobniej masz 5komorówke z2szybami a druga opcja jakas 6komorówka z 3!4tys do samych szyb w tej samej opcji okna to chyba za duzo ale(zawsze jest jakieś )może montazyci powiedzieli aby tyle liczyc za 3szybe bo okna są cholernie cieżkie a oni już nie najmłodsi:D to oczywiscie zart!Sprawdź wycene i daj znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konrad.bebenek 01.12.2011 15:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Wszystko wygląda dokładnie tak. Dopłata wyniesie 1500 złotych w zamian dostaje profil 6 komorowy i termo ramkę. Więc sprawa okazała się prosta i już nie ma nad czym się zastanawiać. Teraz pozostało zaczekać na koniec stycznia na okna. A co do oszczędności na opale chyba rzeczywiście przesadziłem:-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_mlody 01.12.2011 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Wszystko wygląda dokładnie tak. Dopłata wyniesie 1500 złotych w zamian dostaje profil 6 komorowy i termo ramkę. Więc sprawa okazała się prosta i już nie ma nad czym się zastanawiać. Teraz pozostało zaczekać na koniec stycznia na okna. A co do oszczędności na opale chyba rzeczywiście przesadziłem:-)) No to czekamy razem. Ale ja na Thermiki Wyceny robiłem jeszcze w Alsecco i Oko-plast na profilach salamander i ceny ponad 2 tyś większe. No to czekamy na ciepły styczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts