Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witajcie

Czy ktoś zna tajniki procedury wydawania decyzji o war. zabudowy?

Chodzi mi o oszacowanie, czy utknąłem w miejscu na miesiące czy lata..? :bash:

Kupuję działkę z domem w granicy. Planuję dom podwyższyć i rozbudować o balkon na piętrze.

Złożyłem wniosek o wydanie war.zab. Wiem, że urząd musi powiadomić właścicieli sąsiednich

działek o planowanym wydaniu warunków i z jednym z sąsiadów wyszedł duży zonk :(

Dawno dawno temu właścicielem całych kwartałów był pewien Żyd - właściciel ziemski.

Co zdążył to rozparcelował i sprzedał. Tej działki nie zdążył i zmarł. Do dziś ziemia stoi

pusta - działka jest niezabudowana. Właścicielem w rejestrach jest pan Otton C. i do tego

nikt nigdy nie słyszał o jakichkolwiek spadkobiercach. Sąsiad tej niezabudowanej działki

"chodzi sobie po niej" czasem skosi trawę i traktuje ją jako bonus do swojej, ale

oczywiście nie jest jej właścicielem. Sprawa utknęła w miejscu - słyszałem coś

o powoływaniu kuratora spadku dla działki i o procedurze trwającej w nieskończoność.

Czy ktoś się orientuje co mnie czeka? A w zasadzie "ile"?

Rzecz dzieje się w Łodzi.

Pozdrawiam

Grzegorz.

https://forum.murator.pl/topic/163215-warunki-zabudowy-pat-na-lata/

• 2 weeks później...