wra1719509690 30.11.2011 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Po wymianie glazury i brodzika w łazience zabrałem się za montaż kabiny prysznicowej. Przymocowałem już profil ustawiający do ściany i umieściłem w nim jedną ścianę kabiny po czym okazało się, że na dole jest szpara między kabiną a profilem ( zdjęcie http://i44.tinypic.com/dzbal5.jpg ). Mimo, że na górze ściana wciśnięta jest na maxa w profil. Problem jest w tym, że profil nie idzie prostopadle do brodzika lecz na dole zakrzywia się przez lekkie różnice w ułożeniu płytek. Co mogę zrobić aby zapewnić szczelność kabinie? Proszę o rady. W tej chwili jedynym sensownym rozwiązaniem wydaje się umieszczenie czegoś między glazurą a profilem na dole, aby profil szedł prostopadle do brodzika. Łatwiej wypełnić silikonem szparę między glazurą a profilem, niż profilem a ścianą kabiny (kabina musi stabilnie stać w profilu). Jakiś inny lepszy pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robee 02.12.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Witam w supermarketach są dostępne profile aluminiowe o różnych wymiarach tobie potrzebny będzie profil o przekroju "U" podobny do tego co masz przy kabinie,montujesz ten ze sklepu a w niego wkładasz ten przyścienny z kabiny kontrujesz to wkrętami od środka po ustawieniu i nie zapomnij o silikonie sanitarnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikaria 07.12.2011 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Kabina powinna mieć tzw regulację krzywizn scian.Spróbuj najpierw ustawić profil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barrabash 11.12.2011 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Było zlecic glazure dobremu glazurnikowi...trzeba plytka wyciagac kat i pion, a plaszczyzne ściany łamac na profilu brodzika... Teraz tylko mozesz nawalic silikonu i czekac az go grzyba zlapie..powodzenia. PSSSSSSSSSS Na płytkach sie nie oszczedza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wra1719509690 12.12.2011 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 @ robee:Wielkie dzięki za radę, skorzystałem. Tyle, że użyłem profil z PCV i usztywniłem większą ilością śrub. Stoi solidnie i wygląda bardzo przyzwoicie. Pozdr. @ barrabash:Nie wiem czy radzisz czy szydzisz, problemu nie rozwiązujesz takim komentarzem. Ja nie oszczędzałem na płytkach, zawiódł fliziarz. A że nikt nie był w stanie mi polecić dobrego fliziarza więc wziąłem pierwszą firmę z wolnym terminem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankowski202 06.01.2016 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 I ja mam pytanko apropos tematu. Problem polega na dość sporym odchyle u góry kabiny, niestety co dziwne kabina nie posiada regulacji krzywizn. Profil montuje sie do ściany a bezpośrednio do niego szyby boczne. Ze względu na koszt nie wchodzi w rqchube wymiana glazury tym bardziej prostowania ścian, w dodatku biegnie pod sufitem na tej ścianie inst. Gazu oraz są tam kanały wętylacyjne oraz spalinowe. Kabina to Kerra Pico 90 GL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts