Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POMPA CIEPŁA - zużycie prądu

Gość Gosc***

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzisiaj w nocy moja PCi chodzila najdluzej w tym sezone. Prawie 5,5h na grzanie CO. W domu 22,3*C. :-)

Po nocy, czyli przez po 8 godz? U mnie ostatnie 24h (od 22:00 do 22:00) pracowała 15h i zeżarła 20kWh, temp wczoraj wieczorem 22,5C, dzisiaj nad ranem 21,5

Wtajemniczeni znają "mój przypadek" z innego wątku ;)

Kolo polnocy jak sie kladlem bylo -5*C. Nie wiem do ilu spadla w nocy w dolnoslaskiem.

To była najzimniejsza noc w tym sezonie, termometr na wys 2m odnotował min -7,7*, ale przy oknie dachowym -11,1*, teraz jest dodatnia ok 1*, u siebie jeszcze nie przepalałem w kominku, z rana trochę pochodziła pc pp (ok 45min), temp 21*.

Witam

oto moje zużycie PC w zasadzie od początku.. obok różne zapiski mniej lub bardziej ważne..

zy%25C5%25BCycie%2520PC.JPG

wczoraj namieszałam i zmieniłam nastawy dla parteru a dla góry nie i pompa chodziła aż 10h parter chodził od 1.00-2.00, 5.00-8.00 a góra od 3.00-8.00.. wczoraj pompa załączyła też górę w godzinach 14.00-16.00 a na dole była aż nadto ciepło..

ogólnie mam teraz nastawione w godzinach 1.00-2.00, 5.00-8.00 i 14.00-16.00.. i przy tych temperaturach w dzień (-2, +1) i w nocy (około -7.. odczyt z rekuperatora - nie mam termometru zewnętrznego) jak dla nas jest ok:)

Edytowane przez Kamila i Marcin

Gość Arturo72
cześć chłopaki i dziewczęta

już odtajałem

obecna doba wyjdzie 9,8 kwh- w dzien 21,5 po nocy spada o 1 stopień[15 h przerwy]

wczoraj 7,3 kwh

wtorek około 10 kwh

tydzien chyba zamknę w 70 kwh temperatury takie jak u góry

w dzień u nas było -2 w nocy doszło do -9,5

No i pozytywnie :)

Co powietrzna to powietrzna ;)

Przy gruntowej byłoby 1kWh mniej czyli ok.0,4zł...

Edytowane przez Arturo72