Pyxis 05.01.2013 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Profile CD60, do ktorych mocuje sie plyty. Ja mialem profile otwarte C. Chcac niechcac musiala tam sie welna dostac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwxw 05.01.2013 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Kurcze, dzisiaj wiatr ucichl i na poddaszu tyle samo *C co na parterze :-/ Trzeba bylo "klocka" postawic (jakkolwiek to brzmi), zamiast w poddasza sie bawic kurde. Trzeba było posklejać folię paroprzepuszczalną na łączeniach. Wiatr może ją podwiewać i wychładzać wełnę. Nie martw się, mało kto ma tak posklejaną, ja też nie mam. Klocek byłby lepszy, już tyle razy się walnąłem w głowę o pochyły sufit, że nigdy więcej poddasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbloch 05.01.2013 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Ja mialem profile otwarte C. Chcac niechcac musiala tam sie welna dostac. No nie profila to wełna na pewno ci nie wypełniła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 05.01.2013 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 No nie profila to wełna na pewno ci nie wypełniła. No to specjalnie nic tam nie docinali i nie wkladali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbloch 05.01.2013 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 A wiesz chciałbym zobaczyć miny budowlańców jakbyś kazał im wypełniać profile wełnąhttp://forum.muratordom.pl/images/smilies/happyno.gifDo tego trzeba by było poszukać energooszczędne klamki do drzwi wejściowychhttp://forum.muratordom.pl/images/smilies/happyno.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 05.01.2013 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 A wiesz chciałbym zobaczyć miny budowlańców jakbyś kazał im wypełniać profile wełną Moze i powinienem, bo na termowizji ten szkielet byl widoczny. Ledwie bo ledwie, ale bylo widac w ktorych miejscach profil jest przy regipsie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 05.01.2013 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 akurat mam wysoko ścianke kolankową, że to nie problem, ale jak sie tak na spokojnie zastanowić, to oszczędnośc podczas budowy niewielka, a niedogodności jednak sporo... Podobno skosy sa "klimatyczne". "Zwiedzajacym" sie poddasze zawsze podoba. Zebym ja wiedzial to co wiem teraz w fazie wybierania projektu.... uroda to nie wszystko. Teraz byl bym do bolu praktyczny. Klocka by sie nie udalo, bo MPZP tego nie dopuszczal i byla by to faktycznie na moim osiedlu "egzotyka", a zona by sie ze mna pewnie rozwiodla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbloch 05.01.2013 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Jak odpowiednio to i przy jednym metrze wełny też ci te profile pokaże - w końcu profile mimo wszystko zawsze lepiej ciepło będą przewodzić.Ale jakie straty ciepła rocznie masz na tych profilach w pln licząc -5 -10-15. Nie popadajmy w paranoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 05.01.2013 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 A wiesz chciałbym zobaczyć miny budowlańców jakbyś kazał im wypełniać profile wełnąhttp://forum.muratordom.pl/images/smilies/happyno.gif Do tego trzeba by było poszukać energooszczędne klamki do drzwi wejściowychhttp://forum.muratordom.pl/images/smilies/happyno.gif Moi jak ich zapytalem czy beda to robili odpowiedzieli "oczywiscie". Zamiast kpic to przeczytaj co maja do powiedzenia w tej sprawie specjalisci np. Rockwoola i Saint Gobain. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 05.01.2013 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Jak odpowiednio to i przy jednym metrze wełny też ci te profile pokaże - w końcu profile mimo wszystko zawsze lepiej ciepło będą przewodzić.Ale jakie straty ciepła rocznie masz na tych profilach w pln licząc -5 -10-15. Nie popadajmy w paranoje. No to jest fakt. Urzadzeniem bylem zachwycony. Szkoda ze takie drogie W paranoje moze nie ma co popadac, ale jak bedziesz przy budowie sie o nia czesto ocieral, to na koniec sie okaze, ze udalo sie miec tylko kilka rzeczy spierdzielonych, a nie wiekszosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 05.01.2013 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Jak odpowiednio to i przy jednym metrze wełny też ci te profile pokaże - w końcu profile mimo wszystko zawsze lepiej ciepło będą przewodzić.Ale jakie straty ciepła rocznie masz na tych profilach w pln licząc -5 -10-15. Nie popadajmy w paranoje. To po co ukladac wogole druga warstwe ocieplenia? Skoro welne ukladasz miedzy profilami, a profil zostawisz pusty to w miejscu profili masz i tak jedna warstwe nadal. Paranoja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 05.01.2013 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 To po co ukladac wogole druga warstwe ocieplenia? Skoro welne ukladasz miedzy profilami, a profil zostawisz pusty to w miejscu profili masz i tak jedna warstwe nadal. Paranoja? U mnie akurat profile byly podwieszane na hakach, wiec druga warstwa jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbloch 05.01.2013 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 To po co ukladac wogole druga warstwe ocieplenia? Skoro welne ukladasz miedzy profilami, a profil zostawisz pusty to w miejscu profili masz i tak jedna warstwe nadal. Paranoja? A to kolega ma profile przykręcone bezpośrednio do krokwi?Czy czegoś nie rozumiem?Ja mam profile oddalone od krokwi 30 cm a między profilem a krokwia jest 30 cm wełny (między krokwiami 15 cm) i po kiego ha wciskać tą wełne w profil? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbloch 05.01.2013 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 W paranoje moze nie ma co popadac, ale jak bedziesz przy budowie sie o nia czesto ocieral, to na koniec sie okaze, ze udalo sie miec tylko kilka rzeczy spierdzielonych, a nie wiekszosc Ba ja wszystko zrobiłem temi ręcami a też z kilku rzeczy nie do końca jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbloch 05.01.2013 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Moi jak ich zapytalem czy beda to robili odpowiedzieli "oczywiscie". Zamiast kpic to przeczytaj co maja do powiedzenia w tej sprawie specjalisci np. Rockwoola i Saint Gobain. Mam jakieś dziwne wrażenie że pracujesz w branży wełny - myle się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aleksus 05.01.2013 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 bo drugą warstwę wełny nabijasz na wieszaki grzybkowe(a potem wciskasz profile) na profile folię no i płyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbloch 05.01.2013 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 bo drugą warstwę wełny nabijasz na wieszaki grzybkowe(a potem wciskasz profile) na profile folię no i płyta Toć oto mi chodzi, i po co tu wpychać wełnę do tego profila , ile to poprawi u dachu skoro już jest 30 a często i więcej cm wełny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 05.01.2013 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 A to kolega ma profile przykręcone bezpośrednio do krokwi?Czy czegoś nie rozumiem?Ja mam profile oddalone od krokwi 30 cm a między profilem a krokwia jest 30 cm wełny (między krokwiami 15 cm) i po kiego ha wciskać tą wełne w profil? Zalezy jak zrobisz. Tak jeszcze na szybko znalazlem: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?206365-Pytanie-o-profile-CD60-i-we%C5%82n%C4%99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 05.01.2013 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Mam jakieś dziwne wrażenie że pracujesz w branży wełny - myle się? I kto tu popada w paranoje? Myslisz, ze bym lobbowal za tym zeby sobie inni kupowali po 3 m2 welny wiecej? A skoro juz zapytales to ja zapytam Ciebie o zwiazki z Exotermem Bo jakos tak zaciekle broniles chinszczyzny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 05.01.2013 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 U mnie wlasnie ukladaja pierwsza warstwe. Naczytalem sie, naogladalemi instruktazy i filmow inwestorow a youtube i jestem po prostu przewrazliwiony bo chce miec dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts