Magnolia18 11.01.2013 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Artur nauczy się czytać tabelki bo piszesz przez dwie strony same bzdury Pompa przy 0 na zewnątrz pobiera 5,8 i ma moc 14,38 i ma COP 2,48.. Jeżeli przytaczasz dane techniczne to rób to zgodnie z rzeczywistością... Bo jak widzę wywody w stylu - 15 czarno to widzę To mi się śmiać chce... Bo przy - 15 to pompa pobiera 6,30 i ma moc 12,40 a COP na poziomie 1,97... Jeżeli operujesz dtr-kami to rób to rzetelnie ... Zatem zle mi policzyl ? bo ja wyzej cos napisalem ale zeby nie wyjsc na ... wykasowalem Cos mi sie wydaje/wydawalo, ze moja krolewna pracowala wiecej niz 10h dziennie. Mam racje Miki ? Btw. zerkniesz na inny watek i bedziesz tak mily odpwiedziec mi ? Prosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 11.01.2013 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Zatem zle mi policzyl ? bo ja wyzej cos napisalem ale zeby nie wyjsc na ... wykasowalem Cos mi sie wydaje/wydawalo, ze moja krolewna pracowala wiecej niz 10h dziennie. Mam racje Miki ? Btw. zerkniesz na inny watek i bedziesz tak mily odpwiedziec mi ? Prosze U ciebie trzeba to zrobić w omie Sprawdzę dokładnie po oem-ie gdzie to znajdziesz przypomnij mi na priva jaki masz oem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 11.01.2013 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Artur nauczy się czytać tabelki bo (...) Miki, a mierzyłeś kiedyś pobór mocy (i temp. zewnętrznej w danej chwili) do porównania z tabelką? Bo mocy grzewczej chyba nie miałeś jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 11.01.2013 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Tabele którą przytaczasz nie jest do Magnolii pompy To powinieneś wiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 11.01.2013 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Miki, a mierzyłeś kiedyś pobór mocy (i temp. zewnętrznej w danej chwili) do porównania z tabelką? Bo mocy grzewczej chyba nie miałeś jak? Nawet przy jednej niedaleko mam ciepłomierz i co parę dni ściągam sobie wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 11.01.2013 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Dobrze, fajnie. A moc el pobierana się "zgadza"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 11.01.2013 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Dobrze, fajnie. A moc el pobierana się "zgadza"? Zazwyczaj tak Nieraz się zmienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 11.01.2013 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 To Magnolia nie ma Excelii TRI 16kW ? Jeśli nie ma to nie ta tabelka Artur mówisz ma ale starą budę a ty przytaczasz mu parametry nowej więc jako handlowiec sprzedający pompy przyucz się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 11.01.2013 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Zazwyczaj tak Nieraz się zmienia A czym mierzysz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 11.01.2013 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 U ciebie trzeba to zrobić w omie Sprawdzę dokładnie po oem-ie gdzie to znajdziesz przypomnij mi na priva jaki masz oem poszlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 11.01.2013 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Artur mówisz ma ale starą budę a ty przytaczasz mu parametry nowej więc jako handlowiec sprzedający pompy przyucz się Wamac ZADAM ! Wyjasnien. Stara/nowa buda. o co kaman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 11.01.2013 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Wamac ZADAM ! Wyjasnien. Stara/nowa buda. o co kaman Moze w stara bude pakowali tylko wentylator i grzalki BTW: Takich okreslen lepiej nie uzywac przy kliencie ktoremu sie sprzedalo starszy model urzadzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 11.01.2013 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 A czym mierzysz? Woltomierze i amperomierzem iem że to nie jest idealne ale zawsze bardzo przybliżone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 11.01.2013 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Wamac ZADAM ! Wyjasnien. Stara/nowa buda. o co kaman Artur wykorzystuje dane z nowej ( od lipca 2012 roku ) a ty masz poprzednią wersję mocniejszą o trochę lepszych parametrach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 11.01.2013 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Artur wykorzystuje dane z nowej ( od lipca 2012 roku ) a ty masz poprzednią wersję mocniejszą o trochę lepszych parametrach Lejesz miod na me serce. Zatem te 'losie' co kupili po mnie maja badziew ? uuuuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnolia18 11.01.2013 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 (edytowane) Moze w stara bude pakowali tylko wentylator i grzalki BTW: Takich okreslen lepiej nie uzywac przy kliencie ktoremu sie sprzedalo starszy model urzadzenia. ehe ... minuja tylko klienta. szkoda ze mnie :| Edytowane 11 Stycznia 2013 przez Magnolia18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 11.01.2013 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Woltomierze i amperomierzem iem że to nie jest idealne ale zawsze bardzo przybliżone Czyli porównujesz nie moc całkowitą pobieraną a tylko prąd? I pobór na każdej fazie jest taki sam w tej maszynie czy są różne i obliczasz jakoś średnią? A moc elektryczną w takim razie obliczasz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 11.01.2013 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 A własnie jako handlowiec przyuczyłem się dobrze To był wykres starej budy,nowa buda w wynikach wygląda znacznie mizerniej Poniżej "nowa" buda i moc przy +7st.C i +45st.C tylko 12,74kW a nie jak w starej 14kW,także poprzedni wykres to stara buda [ATTACH=CONFIG]160480[/ATTACH] To wykorzystuj tabele z dokładnymi danymi: http://rekuperatory.co/pobieranie-plikow0.html Plik nazywa się perf-excellia-tri1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 11.01.2013 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Lejesz miod na me serce. Zatem te 'losie' co kupili po mnie maja badziew ? uuuuu Nie nie są popiersze łosiami Po drugie nowe pompy są inne - patrz zmiany konstrukcyjne hydrobox-u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 11.01.2013 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Czyli porównujesz nie moc całkowitą pobieraną a tylko prąd? I pobór na każdej fazie jest taki sam w tej maszynie czy są różne i obliczasz jakoś średnią? A moc elektryczną w takim razie obliczasz??? Jeden z moich kolegów ma coś takiego : http://www.telzas.com.pl/Telzas/pl/Page/Details/SMM Chyba dokładnie to podpięte pod TRI 11. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts