Pyxis 11.02.2013 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Pozdrawiam kolego pitersenie bo Ty chociaż trzmasz poziom tej dyskusji . Bo ten jeden nie potrafi logicznie pomyslec? Tzn ze trzyma poziom? Wszyscy inni do niedouczone tepaki nie trzymajacy "poziomu"? Twojego "poziomu" Doktorku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 11.02.2013 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Niczym się nie chwalę tylko podaje moje dane , ty z jakichś powodów obawiasz się je podać i tyle. W końcu sam przyznałeś że do ogrzania 1m2 mieszkania o wyskości 3,1 m potrzeba nieco więcej energii niż poddasza 1,6 -1,8 metra. Powtórzę po raz N-ty nie jestem przciwnikiem PC gruntowej, ani bezkrytycznym wielbicielem PC PW , uważam tylko że nalezy rozpatrwać konkretny przypadek a nie być takim fanatykiem jak Pyxis - PC gruntowa lub nic ( OK u niego to rozsądny wybór ale nie jest to jednoznaczne że dla wszystkich ). Oj widze mieknie rura, mieknie. Zaraz przyznasz jeszcze, ze COP powietrznej zalezy w jakims stopniu od temperatury powietrza. Bedzie to swego rodzaju rodzaj oswiecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 11.02.2013 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Bo ten jeden nie potrafi logicznie pomyslec? Tzn ze trzyma poziom? Wszyscy inni do niedouczone tepaki nie trzymajacy "poziomu"? Twojego "poziomu" Doktorku? Aleś błysną Piłeś dziś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 11.02.2013 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Specjalnie dla Dra Kubatury (grudzien + styczen) -------- Okres: 2012-12-01 do 2013-01-31 23:59:59 (62,00 [d]) ---------Czas pracy CO: 492,83 [h] (89,0%)Czas pracy CWU: 61,06 [h] (Cykli: 188 ) (Średnio dziennie: 3,0)Suma pracy PCi: 553,9 [h]Startów: 210 (Średnio dziennie: 3,4)Czas pracy śr CO: 7,95 [h/d]Czas pracy śr CWU: 0,98 [h/d]Czas pracy śr: 8,9 [h/d]Szacowane zużycie: 1901 [kWh] Średnio: 30,7 [kWh/d]CWU: 299 [kWh] Średnio: 4,8 [kWh/d]CO: 1602 [kWh] Średnio: 25,8 [kWh/d]CO/100m2: 11,2 [kWh/(d*100m2)]Koszt [2/98%]: 624 zł w tym CO [2/98%]: 520 zł CWU [4/96%]: 104 zł------------------------------------------------------------------------ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 11.02.2013 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Aleś błysną Piłeś dziś? Jest i drugi "ekspert" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 11.02.2013 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Bo ten jeden nie potrafi logicznie pomyslec? Tzn ze trzyma poziom? Wszyscy inni do niedouczone tepaki nie trzymajacy "poziomu"? Twojego "poziomu" Doktorku? Kolega pitersen rozmawia spokojnie bez inwektyw, wycieczek osobistych , kulturalnie . kolego Pyxis jesteś wyraźnie sfrustrowany i odreagowujesz na forum jakieś osobiste fobie ?? Po co to ,,doktorku'' ,, Twojego poziomu '' - pokaż mi post w którym kogoś obrażam . Odnies się merytorycznie do moich uwag, napisz gdzie piszę nieprawdę, podaj PEŁNE swoje dane jak ja czy liwko. Jeśli sądzisz że Twoje wycieczki osobiste w moim kierunku zniechęcą mnie do merytorycznej dyskusji to jesteś w błedzie. Ale cóż jak nie masz argumentów to brnij w inwektywy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 11.02.2013 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Kolega pitersen rozmawia spokojnie bez inwektyw, wycieczek osobistych , kulturalnie . . Moze z Toba, bo mnie probuje szarpac jako ten pies. Skoro "Doktorku" Cie obraza, to mozesz to zmienic. Jest tyle pieknych zawodow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 11.02.2013 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Oj widze mieknie rura, mieknie. Zaraz przyznasz jeszcze, ze COP powietrznej zalezy w jakims stopniu od temperatury powietrza. Bedzie to swego rodzaju rodzaj oswiecenia. Nigdy nie twierdziłem że PC PW ma wyższe COP niż PC gruntowa - pisałem że nie dla kazdego jest lepszym wyborem a to nie to samo. A wiesz kolego Pyxis jaka jest średniozimowa tempertura w moim rejonie ??/? Oswiecę Cię + 2 C. Tak więc pisanie że COP mojej PC PW wyniesie nawet w zimie 2 jest nieprawdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 11.02.2013 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Oj Pyxis , Pyxis powiem tyle- nie jesteś w stanie mnie obraźić , Twoje słownictwo daje świdectwo tylko i wyłącznie o Twojej kulturze, wykształceniu i braku argumentów. Ot co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 11.02.2013 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 (edytowane) Specjalnie dla Dra Kubatury (grudzien + styczen) -------- Okres: 2012-12-01 do 2013-01-31 23:59:59 (62,00 [d]) --------- Czas pracy CO: 492,83 [h] (89,0%) Czas pracy CWU: 61,06 [h] (Cykli: 188 ) (Średnio dziennie: 3,0) Suma pracy PCi: 553,9 [h] Startów: 210 (Średnio dziennie: 3,4) Czas pracy śr CO: 7,95 [h/d] Czas pracy śr CWU: 0,98 [h/d] Czas pracy śr: 8,9 [h/d] Szacowane zużycie: 1901 [kWh] Średnio: 30,7 [kWh/d] CWU: 299 [kWh] Średnio: 4,8 [kWh/d] CO: 1602 [kWh] Średnio: 25,8 [kWh/d] CO/100m2: 11,2 [kWh/(d*100m2)] Koszt [2/98%]: 624 zł w tym CO [2/98%]: 520 zł CWU [4/96%]: 104 zł ------------------------------------------------------------------------ OK dodaj tylko jedno ile m3 ogrzewasz - przeliczymy wtedy o ile % jest wydajniesza twoja PC gruntowa , od PC PW ( po korekcie na róznice temperatur ). Czekam . PS, błagam tylko nie pisz mi że ogrzewasz 230 m2 podłog bo to wiem od dawna. Ale ponieważ nikt z nas nie jset płaski jak naleśnik to jednak będe się upierał że wysokość ma też znaczenie dla komfortu mieszkania ( jak i dla ceny ogrzewania ). Edytowane 11 Lutego 2013 przez surgi22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 11.02.2013 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 A wiesz kolego Pyxis jaka jest średniozimowa tempertura w moim rejonie ??/? Oswiecę Cię + 2 C. Tak więc pisanie że COP mojej PC PW wyniesie nawet w zimie 2 jest nieprawdą. A wiesz, ze srednio to masz jedno jadro i jeden jajnik? Zdajesz sobie sprawe ile Twoj dom potrzebuje ciepla jak jest w zimie -15*C a ile jak Jest +17*C. Jak jest Cieplo to Ty tego nie wykorzystasz. JAk bedzie zimno, to Twoja pompka bedzie chodzila duzo, duzo dluzej i duzo nizszym COP niez gruntowa. CZy to naprawde takie skomplikowane i trudne do pojecia dla kogos kto dal rade skonczyc medycyne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 11.02.2013 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Oj Pyxis , Pyxis powiem tyle- nie jesteś w stanie mnie obraźić , Twoje słownictwo daje świdectwo tylko i wyłącznie o Twojej kulturze, wykształceniu i braku argumentów. Ot co. Ale ja nawet nie mam zamiaru Ci obrazac. Bo niby po co? O jakim slownictwie piszesz? Ze cos mnie "w cycki szczypie"? Tak to odbieram i tak to opisuje. Wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 11.02.2013 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 OK dodaj tylko jedno ile m3 ogrzewasz Co ja k...wa ptak jestem? Fruwam po domu? Po podlogdze chodze. Jak kupujesz dom czy mieszkanie to Ci je na m3 sprzedaja? Masz w stopce ile m2 i masz na obrazku dom. Oszacuj sobie jak bez tego zyc nie mozesz ile moze uciec na skosach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 11.02.2013 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 jak na kogoś kto dał radę skończyć informatykę, to jesteś wyjątkowo niekulturalny Monitor nie wymaga kultury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 11.02.2013 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Mam do ciebie Pyxis pytanie. W domu mam dwie antresole. Mam je liczyć jako m2 domu które ogrzewam, czy jednak lepiej policzyć m3? Przecież ogrzewam te m a z nich nie korzystam.Moim zdaniem surgi22 ma całkowitą rację z tą kubaturą.Niestety przy dachu kopertowym, ten sposób liczenia znacznie pogorszy twoje wyniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 11.02.2013 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Monitor nie wymaga kultury. Palnik tez, ale co z tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 11.02.2013 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Mam do ciebie Pyxis pytanie. W domu mam dwie antresole. Mam je liczyć jako m2 domu które ogrzewam, czy jednak lepiej policzyć m3? Przecież ogrzewam te m a z nich nie korzystam. Moim zdaniem surgi22 ma całkowitą rację z tą kubaturą. Niestety przy dachu kopertowym, ten sposób liczenia znacznie pogorszy twoje wyniki. Oczywiscie, ze w TWOIM przypadku bedzie to jakas tam niedokladnosc. Juz wczesniej to przeciez bylo poruszane. Dokladnoisc liczenia kubatury pomoeszczen bedzie mniejsza niz podlog w takich porownaniach, bo to co jest podawane w projektach jako kubatura, nie jest kubatura pomoeszczen tylko CALEJ bryly budynku. Ciekawe czy Doktorek u siebie faktycznie ja policzyl, czy podal to co jest w projekcie. Przy podlogach duzo trudniej sie po prostu pomylic. Nie mam zamiaru biegac z metrowka i przeliczac mojej realnej kubatury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 11.02.2013 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Nie mam zamiaru biegac z metrowka i przeliczac mojej realnej kubatury. Dlaczego? Przecież to jest tylko kilka minut... Nie chcesz, czy nie umiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaz1719505673 11.02.2013 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Jakiś czas temu sugerowałem żeby podawać zużycie prądu w odniesieniu do m3, może spróbujemy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 11.02.2013 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Dlaczego? Przecież to jest tylko kilka minut... Nie chcesz, czy nie umiesz? Nie umie. Jednakowoz w kazdej rzeczy ktora robie, lubie widziec jakis sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts