malux20 05.10.2013 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 planuje tak w tygodniu 22 sobota 23 niedziela 24 ubieglej zimy sprawdzalem- w poniedziałek pompa pracuje na pół gwizdka ach jakby pięknie było przy wekendowej miec noc 21-7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwxw 05.10.2013 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 w tygodniu 22 sobota 23 niedziela 24 Masz sterownik umożliwiający 3 różne nastawy na dzień i 1 na noc (jaki?), czy będziesz miał kilka sterowników ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 05.10.2013 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 Też zmieniłem i też jestem ciekaw jak to wpadnie. Z g12e na g12w. Trochę mnie martwi krótka noc od 22-6, bo do tej pory miałem od 21-7. W weekend będę nadganiał Z tego co się orientuje mieszkasz w mojej okolicy.Czy Tauron Śląsk ma już taryfę weekendową ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 05.10.2013 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 mam pogodówkę i na pompie moge ewentualnie ustawic 4 strefy czasowe tzw komfort np 22 a reszta czasu to obnizona np 22w soboty i niedziele bedzie np jedna strefa od 10-18 24 reszta 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 05.10.2013 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 tzn. co proponujesz ? Nie puszczam pompy w weekend "na zywiol", tylko zakladam jej czas pracy podobny jak w dni powszednie. W sobote jest to 14-18 i pozniej 22-8 rano w niedziele. Nastepnie 13-17 i w niedziele od 21 do 7 rano w poniedzialek. W ten sposob pompa na weekend moze pracowac dluzej, ale nadal ma mniej wiecej zachowana cyklicznosc dostosowana do reszty tygonia. Trzyma "rytm". Nie mam obaw, ze w poniedzialek bedzie dom niedogrzany, bo skonczyla cykl kolo 23ciej a poniej do rana sie nie zalaczyla. Sprawdza sie to u mnie bardzo ladnie. Mam nadzieje, ze jasno opisalem zasade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwxw 05.10.2013 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 Czy Tauron Śląsk ma już taryfę weekendową ? Nie podpadam pod byłego vattenfalla, zerknij na ich stronę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa8 07.10.2013 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 Witajcie, długo mnie nie było. Ostatnie wiadomości: zużycie prądu (taryfa G12, wszystko w domu na prąd) od 15 stycznia br do 6.10.2013 r. to 5649 kWh. Nie jest więc tragicznie, biorąc pod uwagę moje poprzednie przygody. Zobaczymy co będzie dalej. W domu, w sezonie grzewczym temperatury rzędu 20 - 21 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 07.10.2013 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 Nie puszczam pompy w weekend "na zywiol", tylko zakladam jej czas pracy podobny jak w dni powszednie. W sobote jest to 14-18 i pozniej 22-8 rano w niedziele. Nastepnie 13-17 i w niedziele od 21 do 7 rano w poniedzialek. W ten sposob pompa na weekend moze pracowac dluzej, ale nadal ma mniej wiecej zachowana cyklicznosc dostosowana do reszty tygonia. Trzyma "rytm". Nie mam obaw, ze w poniedzialek bedzie dom niedogrzany, bo skonczyla cykl kolo 23ciej a poniej do rana sie nie zalaczyla. Sprawdza sie to u mnie bardzo ladnie. Mam nadzieje, ze jasno opisalem zasade. Pyxis w poniedziałek i we wtorek załaduje kominek brykietem i nadrobi te straty z braku taryfy. I tak do piątku. Potem taryfa weekendowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 07.10.2013 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 Pyxis w poniedziałek i we wtorek załaduje kominek brykietem i nadrobi te straty z braku taryfy. I tak do piątku. Potem taryfa weekendowa. Chyba nie widziales mojej "kozy". Twoj kominek w porownaniu z moim to piec martenowski jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 07.10.2013 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 Chyba nie widziales mojej "kozy". Twoj kominek w porownaniu z moim to piec martenowski jest. Tylko mój prawie nieużywany, tzw igła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 07.10.2013 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 Tylko mój prawie nieużywany, tzw igła Taaaa. Gadaj zdrow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moncik 07.10.2013 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 Taaaa. Gadaj zdrow. Panowie, wybaczcie, ale: Miejcie litość Co do zużycia, od poniedziałku poprzedniego w taryfie drogiej 21 kwh, w taniej 130 kwh zeżarł cały dom (łącznie z PC i wentylacją). Cały weekend odpalony komputer, do tego sporadycznie dwa laptopy i TV od 17 do 23. Pomijając zużycie, procentowo wygląda to optymistycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosomakx4 08.10.2013 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 taryfy G12 przy PC są opłacalnewarto zmywarke i pralke ustawiać w taniej, czasem coś ugotować, czasem wyprasować i zyski są całkiem całkiem Co to Taurona Śląsk, G12W w ogóle jest w planach, ew coś dedykowanego dla pompiarzy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1173 08.10.2013 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 U mnie (Łódź-Teren) w tym roku wprowadzili G12W. Ale jak przeliczyłem w ciągu roku byłbym ok 300zł w plecy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krbaton 08.10.2013 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 (edytowane) Pyxis pierwszy sezon grzania i jeszcze taryfa budowlana... oj będzie bolało http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2579654.html Edytowane 8 Października 2013 przez krbaton z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 08.10.2013 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 taryfy G12 przy PC są opłacalne warto zmywarke i pralke ustawiać w taniej, czasem coś ugotować, czasem wyprasować i zyski są całkiem całkiem Co to Taurona Śląsk, G12W w ogóle jest w planach, ew coś dedykowanego dla pompiarzy ? Będziesz gotował i jadł obiad po 22.00? Albo czekał od 22 do 0.00 żeby pranie wyciągnąć z pralki i rozwiesić, bo inaczej zgnije do rana? A od 13-15, kto wtedy jest w domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 08.10.2013 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Będziesz gotował i jadł obiad po 22.00? Albo czekał od 22 do 0.00 żeby pranie wyciągnąć z pralki i rozwiesić, bo inaczej zgnije do rana? A od 13-15, kto wtedy jest w domu? Taryfa G12 nie polega na tym, ze w drogim pradzie Ci odcinaja go calkowicie. Doczytaj sobie nim zaczniesz takie zdury wypisywac. Niektorzy maja w dzien od 14-16 tani. Niektorzy maja urzadznia z programowalnym opoznionym startem. Niektorzy maja taryfe weekendowa. Niektorzy nie sa teoretykami jak zyzolek, tylko w praktyce maja oszczednosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 08.10.2013 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 U MNIE W DOMU WTEDY JEST -ZMYWARKA , pralka , pompa od grzania co icwu.gadałem już z nimi - będą wtedy starać się pracować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 08.10.2013 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Taryfa G12 nie polega na tym, ze w drogim pradzie Ci odcinaja go calkowicie. Doczytaj sobie nim zaczniesz takie zdury wypisywac. Niektorzy maja w dzien od 14-16 tani. Niektorzy maja urzadznia z programowalnym opoznionym startem. Niektorzy maja taryfe weekendowa. Niektorzy nie sa teoretykami jak zyzolek, tylko w praktyce maja oszczednosci. Rozumiem, że odkurzacz, kosiarkę, lodówkę, radio i telewizor też masz oprogramowane z opóźnionym startem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 08.10.2013 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Rozumiem, że odkurzacz, kosiarkę, lodówkę, radio i telewizor też masz oprogramowane z opóźnionym startem? A po kiiego ch....a? Przeciez nie celuje w 100% zuzycie pradu bytowego w taniej taryfie. Zeby wykjsc na plus wystarczy zuzyc tylko <>40%w tanim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts