Pyxis 03.11.2013 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 dokładnie tak. Dostałem info ,że naruszyłem regulamin. A ja nie wiem cóż takiego napisałem. Ostatnio nawet nie wiele pisałem Sprawiedliwosc jest slepa. A banan jest permanentny? Moze maja Ci za zle, ze nie wklupiles platnego profilu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 03.11.2013 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 Widać że grzeje mu grzałkami, a chyba nie o to chodzi w PC? Nic dziwnego te zainteresowanie wątkami grzania prądem;) fizycznie grzałki mam odłączone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 03.11.2013 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 fizycznie grzałki mam odłączone malux a mógłbyś przypomnieć jaki masz problem z CWU? (coś mi się kojarzy, ale nie pamiętam gdzie tego szukać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 03.11.2013 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 latem to za mała wężownica a za mocna pompaatlantic ma niedopracowaną logikę brakuje możiwości ustawien różnych temperatur w różnych strefach komfortowychjak ktoś to oleje to może niezauważyć że grzeje w droższej taryfie z copem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 03.11.2013 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 jak ktoś to oleje to może niezauważyć że grzeje w droższej taryfie z copem 2 czyli zbyt wielkiego wpływu na to nie masz skoro taka uroda Twojej pompy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 03.11.2013 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 w sumie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 03.11.2013 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 to pozostaje Ci tylko nauczyć się z tym żyć (a COP 2 i tak jest 2 razy lepszy niż 1 ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niedowiarek 03.11.2013 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 latem to za mała wężownica a za mocna pompa atlantic ma niedopracowaną logikę brakuje możiwości ustawien różnych temperatur w różnych strefach komfortowych jak ktoś to oleje to może niezauważyć że grzeje w droższej taryfie z copem 2 A nie myślałeś o oszukaniu czujnika temperatury? Trochę karkołomne ale do zrobienia małym kosztem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 03.11.2013 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 jestem otwarty na sugestie łatwiej byłoby załatwić nowy soft od atlantica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1973 03.11.2013 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 latem to za mała wężownica a za mocna pompa atlantic ma niedopracowaną logikę brakuje możiwości ustawien różnych temperatur w różnych strefach komfortowych jak ktoś to oleje to może niezauważyć że grzeje w droższej taryfie z copem 2 witam przypomnij jaki masz zasobnik? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 03.11.2013 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 cwh fs 300 litr atlantictrzeba było brać tego do solarów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1973 03.11.2013 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 witam ten zasobnik ma wężownicę o powierzchni tylko: 1,26m2 (czy dobrze odczytuję symbol twojego zasobnika?) http://www.atlantic-polska.pl/upload/pdf/CWH-FS-karta-katalogowa.pdf jeżeli dobrze - to nie prawa działać, z chyba żadną pompą nie ma prawa działać wiem, że masz Atlantica, pamiętam, że masz "mocną pompę" - dużo kW, jaki jest jej symbol? pozdrawiam cwh fs 300 litr atlantic trzeba było brać tego do solarów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 03.11.2013 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 bo wyskakiwały mi alarmy po przekroczeniu max temperatury GZ (zabezpieczenie takie) Przy jakiej temperaturze zasilania miales te alarmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 03.11.2013 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 bo wyskakiwały mi alarmy po przekroczeniu max temperatury GZ (zabezpieczenie takie) mój zasobni ma jeszcze mniejszą powierzchnię wymiany, bo tylko 0,9m2 heh, szkoda że w momencie wyboru tak mało na ten temat wiedziałem.... pewnie pompa Ci się wyłączała ot taki to był alarm a w momencie wyboru to pewnie ten kto Ci to proponował powinien może ciut lepiej Cię ukierunkować(pod warunkiem że sam wiedział) ,żebyś nie miał wyrzutów że czegoś nie wiedziałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 03.11.2013 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 Jak sobie radzicie z gownianymi zegarami z licznikach dwutaryfowych? U mnie spieszy sie to elektroniczne cudo o prawie minute na miesiac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1173 03.11.2013 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 (edytowane) Jak sobie radzicie z gownianymi zegarami z licznikach dwutaryfowych? U mnie spieszy sie to elektroniczne cudo o prawie minute na miesiac. U mnie co zmiana czasu spóźnia sie 3 minuty. Narazie wg niego mam ustawiony czas w PC i w zegarze sterującym od podlicznika. Edytowane 3 Listopada 2013 przez mar1173 literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 03.11.2013 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 Jak sobie radzicie z gownianymi zegarami z licznikach dwutaryfowych? U mnie spieszy sie to elektroniczne cudo o prawie minute na miesiac. Pyxi można np przestawić zegar o prawie 12 min raz w roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 03.11.2013 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 Tylko ktory zegar, bo do tego w liczniku chamciaki zaplombowali dostep? Mogl bym ustawic urzadzenia w domu wg "lokalnego czasu Tauton", ale mam tez monitoring na komputerze, a tu jest juz czas dokladny. Rejestracja zalaczenia i wylaczenia jest wg czasu "GMT". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosomakx4 04.11.2013 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 A to tak przy okazji pytanko, ustawienia zegara w PC mam synchronizować z tymi z licznika ? mam tak zrobione a pytam dla pewności, różnica między GMT a zegarem Taurona ok 2 min, niby nic ale po co mam wchodzić w drogą jak nie muszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 04.11.2013 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 Tak, musisz sie "wzorowac" na czasie z licznika glownego. Zarowno na pompie jak i na zegarze na podliczniku pompy. Wkoorwiajace jest to, ale chyba tez bede musial tak zrobic jak ta roznica wskazan urosnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts