mar1173 04.11.2013 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 to do Pyxisa: przy osiągnięciu 53C na GZ wyskakuje alarm "przekroczenie GZ" i wyłącza się sprężarka prawda jest taka, że wtedy zasobnikami się w ogóle nie interesowałem - po prostu myślałem że to w ogóle nie ma znaczenia....jednak znaczenie ma kamyk - masz rację że powinni mnie ukierunkować....dla mnie teraz nie jest to żaden problem, bo sobie przerobiłem trochę, ale mam co jakiś czas sygnały od niezadowolonych użytkowników z prośbą o pomoc (problem z ciepłą wodą) Powinni to w końcu trochę lepiej rozwiązać...bo to źle rzutuje na całą firme.. ty zresztą mógłbyś coś na ten temat powiedzieć i na temat tej wody także Dlatego ja olałem producenta twojej PC bo też mnie chcieli uszczęśliwić na siłę i to nie za małą kasę, nie zezwalając na zakup samej PC. Od poczatku wiedziałem, że CWU przy PC może być problemem. Dlatego ja w zwykły bufor 700l wrzuciłem 50mb rury z nierdzewki i grzeję przepływowo. Temperatura na wyjściu z PC nie przekracza 48 st by mieć 46 w zbiorniku. Żadnych taktów nawet latem, cały zbiornik zagrzany od 46 góra i 44-45 dół za jednym strzałem. Czujniki umieszczine w 1/4 od góry i od dołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 04.11.2013 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 to do Pyxisa: przy osiągnięciu 53C na GZ wyskakuje alarm "przekroczenie GZ" i wyłącza się sprężarka To jest zabezpieczenie softowe sterownika pewnie. U mnie bylo ustawione na 55*C. Przestawilem to na 64*C i po tescie przy tej temperaturze skraplacza presostaty nie zadzialaly jeszcze. Normalnie ta temperatura nie przekracza 60*C, ale przy cieplym DZ i grzaniu CWU do 48*C dochodzi do 63*C. Majac takie ustawienia nie musze latem obnizac temperatury CWU i nie mam taktowania pompy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 04.11.2013 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 s10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 04.11.2013 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 tak, tylko ma 1 wadę - nie da się zwiększyć tej temperatury powyżej 53C - tak jest zaprogramowany sterownik (nawet z poziomu "administratora" - można tylko obnizyć tę temperaturę) Fuck! No to "wysterowali". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ferrit 04.11.2013 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 Dlatego ja w zwykły bufor 700l wrzuciłem 50mb rury z nierdzewki i grzeję przepływowo. Temperatura na wyjściu z PC nie przekracza 48 st by mieć 46 w zbiorniku. Żadnych taktów nawet latem, cały zbiornik zagrzany od 46 góra i 44-45 dół za jednym strzałem. Czujniki umieszczine w 1/4 od góry i od dołu. Jak długo i co ile czasu Ci grzeje PC ten bufor ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1973 04.11.2013 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 latem to za mała wężownica a za mocna pompa atlantic ma niedopracowaną logikę brakuje możiwości ustawien różnych temperatur w różnych strefach komfortowych jak ktoś to oleje to może niezauważyć że grzeje w droższej taryfie z copem 2 witam nie dokońca rozumiem czyli uważasz, że jakbyś miał odpowieni zasobnik (z odpowiednią wężownicą) to ze względu na "niedopracowaną logikę" grzałbyś z COP-em = 2? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 04.11.2013 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 ta za mała wężownica to oddzielny temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 04.11.2013 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 kamyk - masz rację że powinni mnie ukierunkować....dla mnie teraz nie jest to żaden problem, bo sobie przerobiłem trochę, ale mam co jakiś czas sygnały od niezadowolonych użytkowników z prośbą o pomoc (problem z ciepłą wodą) Powinni to w końcu trochę lepiej rozwiązać...bo to źle rzutuje na całą firme.. ty zresztą mógłbyś coś na ten temat powiedzieć i na temat tej wody także własnie ostatnio też mnie ktoś o to pytał ale ja to mam rozwiązanie ekstremalne;) a dziwię się że firma dalej uszczęśliwia użytkowników skoro ma sygnały różnej mocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbloch 04.11.2013 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 Tak sobie myślę - mam budować dom dla syna , przez miedzę z moim , ja mam prąd klasyczny 2 taryfowy tania taryfa 21-6 i między 13-15 , a gdyby syn wybrał opcję weekendową , wystarczy jeden kabel między domami jakaś prost elektryka przełączająca i razem mamy duużo taniej taryfy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 04.11.2013 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 dobre dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 04.11.2013 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 Tak sobie myślę - mam budować dom dla syna , przez miedzę z moim , ja mam prąd klasyczny 2 taryfowy tania taryfa 21-6 i między 13-15 , a gdyby syn wybrał opcję weekendową , wystarczy jeden kabel między domami jakaś prost elektryka przełączająca i razem mamy duużo taniej taryfy;) To inaczej. On weekendowa a ty jednotaryfoey. Wtedy masz albo tani, albi jednotaryfory zamiast drogiego Polak potrafi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 04.11.2013 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 To inaczej. On weekendowa a ty jednotaryfoey. Wtedy masz albo tani, albi jednotaryfory zamiast drogiego Polak potrafi! Jeszcze tylko mały programik do wzajemnych rozliczeń i nie potrzeba lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1973 04.11.2013 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 Tak sobie myślę - mam budować dom dla syna , przez miedzę z moim , ja mam prąd klasyczny 2 taryfowy tania taryfa 21-6 i między 13-15 , a gdyby syn wybrał opcję weekendową , wystarczy jeden kabel między domami jakaś prost elektryka przełączająca i razem mamy duużo taniej taryfy;) witam mam takich 2 klientów - tak jak u ciebie ojciec i syn, zajmują się "elektromonterstwem" jeden ma 2 taryfę łikendową, a drugi ma 1-taryfę jak mają to dokładnie zrobione to nie wiem ale jak mówią - działa b. dobrze pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 04.11.2013 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 To inaczej. On weekendowa a ty jednotaryfoey. Wtedy masz albo tani, albi jednotaryfory zamiast drogiego Polak potrafi! Toż to czyste złodziejstwo:D Jak tak można okradać ubogiego dostawcę energii:mad: Skandal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbloch 04.11.2013 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 ---Jeszcze tylko mały programik do wzajemnych rozliczeń i nie potrzeba lepiej--- Bez przesady , zwykłe podliczniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 04.11.2013 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 jak mają to dokładnie zrobione to nie wiem ale jak mówią - działa b. dobrze Sprawa rozbija sie o sprytny uklad przelaczajacy. Ciekawe, jak to rozwiazali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbloch 04.11.2013 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 Ta , dwa styczniki , przekaźnik czasowy , zegar tygodniowy , wszystko do nabycia w każdej hurtowni elektrycznej za jakies 300 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 04.11.2013 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 Ta , dwa styczniki , przekaźnik czasowy , zegar tygodniowy , wszystko do nabycia w każdej hurtowni elektrycznej za jakies 300 pln Nie jest to chyba taki proste. Musisz przelaczyc 3 fazy z zabezpieczeniem toru N. Musi to byc tez zrobone bez zauwazalnej dla urzadzen przerwy w zasilaniu. Na moje amatrorskie oko trzeba bylo cos ciekawszego wymyslic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbloch 04.11.2013 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 Nie jest to chyba taki proste. Musisz przelaczyc 3 fazy z zabezpieczeniem toru N. Musi to byc tez zrobone bez zauwazalnej dla urzadzen przerwy w zasilaniu. Na moje amatrorskie oko trzeba bylo cos ciekawszego wymyslic. Etam , jak chcesz gotowca to można pokombinować z ze strerownikiem załączenia rezerwy np.http://www.pollin.pl/pokaz_produkt/sterownik-samoczynnego-za%C5%82%C4%85czania-rezerwy.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 04.11.2013 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 Etam , jak chcesz gotowca to można pokombinować z ze strerownikiem załączenia rezerwy np.http://www.pollin.pl/pokaz_produkt/sterownik-samoczynnego-za%C5%82%C4%85czania-rezerwy.html Wiedzialem, ze cos takigo byc musi. Bingo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts