Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POMPA CIEPŁA - zużycie prądu

Gość Gosc***

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To był przykład, byś łatwiej zrozumiał o co mi chodzi.

Tu masz tebelkę do przeanalizowania, widać w nie bardzo wyraźnie ile "kosztują" defrosty

Co ta tabelka ma wspólnego z moimi pomiarami?

Może zaraz wstawisz mi tabelkę jakie błędy pomiarowe maja mierniki cęgowe?

No i jeszcze zegarka używałem do mierzenia czasu odszraniania :D

Jak nagram film z ilością skroplin to użyje do pomiaru ilości butelkę z coli może być? Czy ten koncern też nas oszukuje na objętości napoju która w sumie wpłynie niekorzystnie na ilość skroplin bo będzie ich więcej? :D

Bede dobieral na pewno, o ile to bede wiedzial jak wybiore konkretna pompe i zapoznam sie z jej poborem.

Nie patrz na pompe. Pani patrzy w tabelki i do przedzialu mocy dobiera zabezpiecznie. Pompa 8kW bierze max te 3,5kW przy ostrym grzaniu CWU. Jak masz plyte indukcyjna, to bardziej Ci obiad instalacje obciazy.

Nie patrz na pompe. Pani patrzy w tabelki i do przedzialu mocy dobiera zabezpiecznie. Pompa 8kW bierze max te 3,5kW przy ostrym grzaniu CWU. Jak masz plyte indukcyjna, to bardziej Ci obiad instalacje obciazy.

wiem, tylko nie wiem czy jest sens brac 30A, a 13kW to zdaje sie jest gorna granica do 20A, wiec moze wezme 13,5 (jezeli sie da) lub 14 i wtedy zalapie sie na 25A, ktore moim zdaniem powinny wystarczyc. plyty indukcyjnej nie przewiduje.

wiem, tylko nie wiem czy jest sens brac 30A, a 13kW to zdaje sie jest gorna granica do 20A, wiec moze wezme 13,5 (jezeli sie da) lub 14 i wtedy zalapie sie na 25A, ktore moim zdaniem powinny wystarczyc. plyty indukcyjnej nie przewiduje.

Ja mam przyłączeniową 11kW i zabezpieczenie 20A i PC-PW 9kW 3f działa bez problemu i korki nie wywalają przy gotowaniu na indukcji:no:

Mój instalator powiedział, że dla trójfazowej jest OK, ale jednofazowa potrzebowałaby 25A. Pozdrawiam

Gość Arturo72
Nikt nie nakazuje włączania wszystkich pól grzewczych, Arturku nie przesadzaj ;)

Skoro nie indukcja to dla mnie równoznaczne jest z kuchenką gazową bo nie sądzę,że chodziło o płytę ceramiczną,a jak mam być ogrzewanie prądem to ciągnięcie gazu do domu tylko po to,żeby gotować obiady na gazie jest dla mnie bzdurą.

Skoro nie indukcja to dla mnie równoznaczne jest z kuchenką gazową bo nie sądzę,że chodziło o płytę ceramiczną,a jak mam być ogrzewanie prądem to ciągnięcie gazu do domu tylko po to,żeby gotować obiady na gazie jest dla mnie bzdurą.

byloby to faktycznie nielogiczne :p planuje płytę gazową + butla 11kg