Pyxis 05.02.2014 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 A jak to Pyxi liczy to mnie g... obchodzi. To dziala w dwie strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 05.02.2014 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 na plazmę mnie nie było stać mam leda który przy 46calach bierze 50w. Będzie to trochę , ale muszę sie odnieść bo ostatnio temat przerabiałem. Otóż po pierwsze wg mnie plazma (pomimo wszystkich swoich wad) ma najładniejszy obraz (zaznaczam,że w domu mam również LED'a w sypialni i LCD u córki więc porównanie jest). Po drugie zużycie prądu wg moich wyliczeń i moich warunków wychodzi więcej o jakieś 30zł miesięcznie vs LED. Nie powiem jest to dość dużo, ale za to cena zakupu plazmy jest o jakieś 3000zł niższa vs LED przy porównywalnych gabarytach i bajerach (mowa o >/=50'). Czyli na zwrot i ewentualne zyski z inwestycji można liczyć po jakichś 8 latach eksploatacji. I teraz pytanie - kto tak długo używa jednego TV i czy on tyle wytrzyma? - to już chyba nie te czasy, że Rubiny, czy Neptuny po 20lat chodziły:no: Dlatego właśnie mnie było stać na plazmę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 05.02.2014 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 to jest piękny przykład na manipulowanie Zeby tego uniknac, trzeba po prostu dzialc zgodnie z logika i zdrowym rozsadkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 05.02.2014 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Masz rację. Natomiast przyznać muszę, że sam kiedyś byłem sceptyczny z takim liczeniem. Przemyślałem sprawę i zdanie zmieniłem. Żeby zwiększyć COP całego domu, musiał bym zmniejszyć zyski bytowe na poczet grzania CO pompą. Rachunki by spadły a ilość dostarczonej energii był by taka sama. A jak to Pyxi liczy to mnie g... obchodzi. napisz mu, niech pokaże fakturę zobaczysz, jak toczy pianę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 05.02.2014 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Będzie to trochę , ale muszę sie odnieść bo ostatnio temat przerabiałem. Otóż po pierwsze wg mnie plazma (pomimo wszystkich swoich wad) ma najładniejszy obraz (zaznaczam,że w domu mam również LED'a w sypialni i LCD u córki więc porównanie jest). Po drugie zużycie prądu wg moich wyliczeń i moich warunków wychodzi więcej o jakieś 30zł miesięcznie vs LED. Nie powiem jest to dość dużo, ale za to cena zakupu plazmy jest o jakieś 3000zł niższa vs LED przy porównywalnych gabarytach i bajerach (mowa o >/=50'). Czyli na zwrot i ewentualne zyski z inwestycji można liczyć po jakichś 8 latach eksploatacji. I teraz pytanie - kto tak długo używa jednego TV i czy on tyle wytrzyma? - to już chyba nie te czasy, że Rubiny, czy Neptuny po 20lat chodziły:no: Dlatego właśnie mnie było stać na plazmę to samo jest z byle jaką Poco Cito - po 12 latach, kiedy sie zwroci vs kabli, to jest to muzeum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 05.02.2014 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 (edytowane) hipcia nie becz jak na połoninie tylko proszę odnieś się do liczb z posta 6395. Edytowane 5 Lutego 2014 przez malux20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 05.02.2014 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Będzie to trochę , ale muszę sie odnieść bo ostatnio temat przerabiałem. Otóż po pierwsze wg mnie plazma (pomimo wszystkich swoich wad) ma najładniejszy obraz (zaznaczam,że w domu mam również LED'a w sypialni i LCD u córki więc porównanie jest). Po drugie zużycie prądu wg moich wyliczeń i moich warunków wychodzi więcej o jakieś 30zł miesięcznie vs LED. Nie powiem jest to dość dużo, ale za to cena zakupu plazmy jest o jakieś 3000zł niższa vs LED przy porównywalnych gabarytach i bajerach (mowa o >/=50'). Czyli na zwrot i ewentualne zyski z inwestycji można liczyć po jakichś 8 latach eksploatacji. I teraz pytanie - kto tak długo używa jednego TV i czy on tyle wytrzyma? - to już chyba nie te czasy, że Rubiny, czy Neptuny po 20lat chodziły:no: Dlatego właśnie mnie było stać na plazmę Kupiłem u nich 47" Led 3D z małą, niemal niewidoczną ryską na ekranie za 1950zł http://www.phzebra.pl/LG-112,1,gr,shop.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 05.02.2014 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 oczywiście że pompa się nigdy nie zwróci- do tego służy manipulowanie przy bytowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 05.02.2014 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Pompa ciepla to same straty. Piekarnik to jest to! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 05.02.2014 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Jak na razie Liwko swojej nie pokazal... I tu się mylisz, prześledź wątek elektryczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 05.02.2014 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Jak na razie Liwko swojej nie pokazal... I do kolejki wracaj...albo sprawdz czy D nie ma przeceny na poprzednie modele PC... moze ebay sprubuj... jakas uzywana przynajmniej. młody jestes... pokazał, jak na kupę papu mówiłeś... stare dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 05.02.2014 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 hipcia nie becz jak na połoninie tylko proszę odnieś się do liczb z posta 6395 . tam pisalam Ci moją odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 05.02.2014 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 młody jestes... pokazał, jak na kupę papu mówiłeś... stare dzieje Zenujace jest troche takie udowadnianie, ze sie nie jest wielbladem. Ale jak ktos lubi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 05.02.2014 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 I wypasiona pralka... ponoc Miele grzeje o niebo lepiej od Zanussi:D Jak by Ci szlo w domku ~140m2 w kable prawie 10k kWh/sezon, to tez bys wywalil te dane ze stopki i szukal wyjasnienia w roznych osobliwych "teoriach". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 05.02.2014 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 tam pisalam Ci moją odpowiedź tak typowy bełkot w stylu cop2 i inne niewinne manipulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 05.02.2014 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 A .... to mozna spokojnie pokazac jakas z przed kilku lat... nie wiedzialem. To były faktury z przed dwóch lat, ale ilość kWh jest podobna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 05.02.2014 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 hipcia tak zwyczajnie - przeanalizuj swój bełkot dotyczący twoich 13 tyś kwh a a moich 7300kwh [dla ułatwienia styczeń X 12] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 05.02.2014 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 to samo jest z byle jaką Poco Cito - po 12 latach, kiedy sie zwroci vs kabli, to jest to muzeum... To jak mi się po 12 latach zwróci to podłączę sobie Kospela i będę płacił tyle co Ty:) albo kocioł na biomasę, a może jeszcze coś innego wymyślą W najgorszym razie kupię kolejną PCi jak Varme:P, ale jedno jest pewne - cały czas mam możliwość wyboru źródła ogrzewania i dostosowania go do swoich aktualnych potrzeb i możliwości finansowych, a Ty zatapiając kable w wylewce pozbawiłeś się tej możliwości:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 05.02.2014 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 map nie manipuluj faktamia one są takie jasiu udowodnił że to żaden problem dla niego skuć posadzki i założyć rurki-przecież to tylko koszt żwiru i cementu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 05.02.2014 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 To jak mi się po 12 latach zwróci to podłączę sobie Kospela i będę płacił tyle co Ty:) albo kocioł na biomasę, a może jeszcze coś innego wymyślą W najgorszym razie kupię kolejną PCi jak Varme:P, ale jedno jest pewne - cały czas mam możliwość wyboru źródła ogrzewania i dostosowania go do swoich aktualnych potrzeb i możliwości finansowych, a Ty zatapiając kable w wylewce pozbawiłeś się tej możliwości:yes: o fancoilach Ty słyszał był? o PocoCito HT i grzejnikach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts