Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POMPA CIEPŁA - zużycie prądu

Gość Gosc***

Recommended Posts

-------- Okres: 2014-07-01 do 2014-07-31 23:59:59 (31,00 [d]) ---------

Czas pracy CO: 0,00 [h] (0,0%)

Czas pracy CWU: 27,95 [h] (Cykli: 118 ) (Średnio dziennie: 3,8 )

Suma pracy PCi: 27,7 [h]

Startów: 118 (Średnio dziennie: 3,8 )

Czas pracy śr CO: 0,00 [h/d]

Czas pracy śr CWU: 0,90 [h/d]

Czas pracy śr: 0,9 [h/d]

Szacowane zużycie: 132 [kWh] Średnio: 4,3 [kWh/d]

CWU: 132 [kWh] Średnio: 4,3 [kWh/d]

CO: 0 [kWh] Średnio: 0,0 [kWh/d]

CO/100m2: 0,0 [kWh/(d*100m2)]

Koszt [13/87%]: 48 zł w tym CO : 0 zł CWU [13/87%]: 48 zł

------------------------------------------------------------------------

W tym jest 2x grzanie baseniku 4m3 do 30*C.

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam. Może jest tutaj ktoś z okolic Gdańska co by mi ustawił we wrześniu moją pompę na takie parametry że i ja mógłbym się pochwalić jakimś choćby przybliżonym zużyciem? Bo szukam jakiegoś mądrego ale jak na razie z miernym skutkiem.

A ile Ci to EKO teraz bierze, ja mam inną w dziwnym układzie i bierze maksymalnie 3.5 kw dodam że jak dla mnie to bardzo mało choć jak widzę zużycie innych ludzi tutaj to wierzyć się nie chce

A ile Ci to EKO teraz bierze, ja mam inną w dziwnym układzie i bierze maksymalnie 3.5 kw dodam że jak dla mnie to bardzo mało choć jak widzę zużycie innych ludzi tutaj to wierzyć się nie chce

Az ile to jest bardzo malo?

Moj dom jak w stopce ponizej, za caly rok place 3000-3100 zł.Oczywiscie za cala energie zuzywaną w domu Bo niemam podlicznika do pompy. pewnie jakbym placil z 6 tys to bym zalożył i szukał co pobiera najwiecej energii, a tu mi sie zwyczajnie nie chce

Az ile to jest bardzo malo?

Moj dom jak w stopce ponizej, za caly rok place 3000-3100 zł.Oczywiscie za cala energie zuzywaną w domu Bo niemam podlicznika do pompy. pewnie jakbym placil z 6 tys to bym zalożył i szukał co pobiera najwiecej energii, a tu mi sie zwyczajnie nie chce

No właśnie napisałem że te 3.5 kw to dla mnie mało, dla mnie zaznaczam, mówimy tu o samej wodzie użytkowej a nie o grzaniu bo ja mam zupełnie inny dom od Twojego i to co Ty masz na cały rok to mi powinno wystarczyć na ogrzanie i ciepłą wodę :) a i moja jest PW

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...