Liwko 02.10.2014 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Mam pytanie czy pamięta ktoś kiedy i gdzie była dyskusja odnośnie zmiany taryfy z G12 na G12w nie mogę tego zlokalizować! Przełaź szybko do Duona! Wybierz G12 i "W sieci korzyści" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1173 02.10.2014 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Przełaź szybko do Duona! Wybierz G12 i "W sieci korzyści" A nie lepiej G12W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 02.10.2014 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 A nie lepiej G12W Tfu... oczywiście że do G12W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafikW 02.10.2014 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Witam po przerwie wiosenno-letniej. Na razie c.o. wyłaczone - słońce ładnie dogrzewa dom. Najniższą temperaturę miałem wczoraj rano: 20,7 st.C po kilku pochmurnych dniach. Jakby były jeszcze ze dwa dni bez słońca i nocą 4-6 st.C to trzeba by było włączyć PCi a tak przychodzę dzisiaj po pracy i jest idealnie: 21,5 st.C. Moje pytanie: "Witam,Widzę, że e-bok jest już dostępny na Państwa stronie www. Czy w ramach e-bok wprowadzony został System Rozliczeń Rzeczywistych ?"i odpowiedź: "Witam,Na chwilę obecną nie ma jeszcze takiej możliwości. Niemniej trwają prace, aby wprowadzić usługę rozliczania rzeczywistego, w jak najszybszym czasie.Pozdrawiam,Konsultant ds. Obsługi KlientaDUON Marketing and Trading S.A." Obsuw z uruchomieniem eBOK mieli chyba z rok. Na rozliczenia rzeczywiste trzeba będzie poczekać pewnie z kolejny.Znajomy powiedział mi, że w Enerdze mają duże ciśnienie na utrzymanie klientów i są skłonni udzielać indywidualnych cen na sprzedaż energii. Wysłałem e-maila do nich w tej sprawie. Zobaczymy czy będzie jakiś odzew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 02.10.2014 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Znajomy powiedział mi, że w Enerdze mają duże ciśnienie na utrzymanie klientów i są skłonni udzielać indywidualnych cen na sprzedaż energii. Wysłałem e-maila do nich w tej sprawie. Zobaczymy czy będzie jakiś odzew. Witam! Sąsiada po dłuższej przerwie;) Enerdze ucieka sporo klientów, bo Multimedia zaczęła sprzedawać prąd w lepszej cenie, z fajną promocją i gwarancją stawki do 3 lat. Na razie analizuję regulamin i badam jak wyglądałby sam proces przejścia, bo wiem że na terenie Gdyni wszystko załatwia za ciebie przedstawiciel MM, ale nie wiem czy u nas na zadupiu też Jak byś był zainteresowany tematem to mogę dać znać co i jak, bo do 15-stego trzeba by zadziałać żeby mieć usługę od grudnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafikW 02.10.2014 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Witam! Sąsiada po dłuższej przerwie;) Enerdze ucieka sporo klientów, bo Multimedia zaczęła sprzedawać prąd w lepszej cenie, z fajną promocją i gwarancją stawki do 3 lat. Na razie analizuję regulamin i badam jak wyglądałby sam proces przejścia, bo wiem że na terenie Gdyni wszystko załatwia za ciebie przedstawiciel MM, ale nie wiem czy u nas na zadupiu też Jak byś był zainteresowany tematem to mogę dać znać co i jak, bo do 15-stego trzeba by zadziałać żeby mieć usługę od grudnia. Witam, Jasne - każdą opcję trzeba przeanalizować. Mają w MM rozliczenie rzeczywiste ? Tylko taką ofertą jestem zainteresowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 02.10.2014 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Witam, Jasne - każdą opcję trzeba przeanalizować. Mają w MM rozliczenie rzeczywiste ? Tylko taką ofertą jestem zainteresowany. Mam nadzieję, że tak, bo ja mam w tej chwili rzeczywiste w Enerdze i nie wyobrażam sobie inaczej;) Podaj na priv adres email to Ci podeślę regulaminy, bo mam w wersji elektronicznej. Może też coś tam wyczytasz - jak to mówią co dwie głowy to nie jedna:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 02.10.2014 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Przełaź szybko do Duona! Wybierz G12 i "W sieci korzyści" Obecnie jestem w Enea G12 i zastanawiam się nad zmianą na G12w A jak wyglądają pozostałe opłaty z faktury w Duonie bo nie mogę tego znaleźć. No i to rozliczanie prognozowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 02.10.2014 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Obecnie jestem w Enea G12 i zastanawiam się nad zmianą na G12w A jak wyglądają pozostałe opłaty z faktury w Duonie bo nie mogę tego znaleźć. No i to rozliczanie prognozowane. Abonament jakieś 7-8zł misięczie i pozostałe przesyły jak u twojego operatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r2req 02.10.2014 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 czy w woj. łodzkim również można przejść do duon? orientuje się ktoś? pozdrawiam, Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafikW 02.10.2014 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 czy w woj. łodzkim również można przejść do duon? orientuje się ktoś? pozdrawiam, Artur Sprzedawcę energii możesz wybrać dowolnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafikW 02.10.2014 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Symulacja korzyści z przejścia z Energa do Duon. Założenia: zużycie roczne 7500 kWh, 75% w taniej; co roku Energa obniża cenę 1kWh o 1% (kto wie, może rynek wymusi na nich jak i na innych obniżkę cen ?) opłata handlowa w Duonie pozostaje niezmienna w czasie trwania umowy 10,95 zł brutto (nie wiem czy umowa precyzuje czy mogą tę opłatę zwiększyć ?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 02.10.2014 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Symulacja korzyści z przejścia z Energa do Duon. Założenia: zużycie roczne 7500 kWh, 75% w taniej; co roku Energa obniża cenę 1kWh o 1% (kto wie, może rynek wymusi na nich jak i na innych obniżkę cen ?) opłata handlowa w Duonie pozostaje niezmienna w czasie trwania umowy 10,95 zł brutto (nie wiem czy umowa precyzuje czy mogą tę opłatę zwiększyć ?) [ATTACH=CONFIG]282658[/ATTACH] U mnie wyszło podobnie. Do tego dodam darmowy grudzień i czwartą zimę mam gratis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 03.10.2014 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2014 A pomijając kwestie operatora i stawek nie brakuje wam tych 2h podczas dnia na dogrzanie co i cw:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 03.10.2014 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2014 A pomijając kwestie operatora i stawek nie brakuje wam tych 2h podczas dnia na dogrzanie co i cw:confused: Brakuje, ale nie muszę mieć 100% zużycia w taniej taryfie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 03.10.2014 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2014 A pomijając kwestie operatora i stawek nie brakuje wam tych 2h podczas dnia na dogrzanie co i cw:confused: Nie, bo Tauron ma i w G12g i w G12w te 2h taniego w dzien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosomakx4 05.10.2014 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2014 Witam po dłuższej nieobecnościGrzejecie już ? Jak tak dalej pójdzie to ja ogrzewanie włączę dopiero w drugiej połowie październikaI tak przy okazji, taryfa G12W na śląsku, podobno od października miała być, ktoś wie co i jak, jakie stawki itd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.Krk 05.10.2014 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2014 Macie super domki, u mnie w takie dni to by 19 było, to znaczy 14 stopni pochmurnie, wilgotno a w nocy max 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tymczasowy19 05.10.2014 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2014 Witam po dłuższej nieobecności Grzejecie już ? Jak tak dalej pójdzie to ja ogrzewanie włączę dopiero w drugiej połowie października I tak przy okazji, taryfa G12W na śląsku, podobno od października miała być, ktoś wie co i jak, jakie stawki itd? niby jest, ale zmienić jeszcze nie można było, przynajmniej 1.10 u nas jeszcze byłem przekonywany, że na pewno mi się coś pomyliło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flisiu 06.10.2014 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 w ogole dzis sobie tak patrze ze na stronce tauron jest jakis produkt specjalny dla osob ktore kupia pompy Vieśka nic tylko kupowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts